Last news in Fakti
26 Февруари, 2020

През 1989 г. ли започна голямото разграбване, както твърди Красимир Дачев?


През 1989 г. ли започна голямото разграбване, както твърди Красимир Дачев?
Да
79% (3129)
Не
17% (659)
Не мога да преценя
3% (100)
Все ми е едно
1% (58)

Коментари

  • 1 Митко

    5 20 Отговор
    Хайде пак комунистите....
    Голямото разграбване започва през 1944 година, ама не всички са топили в кацата

    Коментиран от #26

  • 2 NikNay

    17 4 Отговор
    Които е бил съвременник на нещата знае че разграбването на България започва на 3.2.1990 година след встъпването а длъжност министър председател на руснака Андрей Карлов Луканов. . . .

    Коментиран от #27

  • 3 Социалист. Не от бсп

    22 6 Отговор
    Социализма толкова направи за 45 години, че 30 години още се краде от него. Вместо да станем, като в скандинавските страни и всичко да е държававно, а парите от предприятия да влизат в хазната. Политиците ни поеха курс към африкански тип на управление, където всеки идва и граби богатства. Без народ няма държава и това ще стане до 20-30 години и те първа населението, ще намалее прогресивно.
  • 4 Мици

    10 11 Отговор
    Голямото Разграбване Започна някъде от 1984-85 год.Външният ни Дълг от 3 милиарда скочи на 11-12 милиарда и не е идвал в България,Пенсионният Фонд Изчезна Яко Дим и след това последвалите"набези"на Комунягите,които и до днес не са Спрели!Дано Чумата да ги Тръшне!
  • 5 БКП

    7 10 Отговор
    Разграбването започна още в средата на '70-те със създаването на външно-търговски дружества в чужбина и прехвърлянето на големи суми пари там.
  • 6 за късопаметните

    11 12 Отговор
    Не, още през 1947 започна с национализацията и ТКЗС-тата. Това не са комунисти, това са алчници, които присвоиха чужди богатства и сега са най-големите капиталисти.

  • 7 за късопаметните

    7 12 Отговор
    Не, още през 1947 започна с национализацията и ТКЗС-тата. Това не са комунисти, това са алчници, които присвоиха чужди богатства и сега са най-големите капиталисти.

    Коментиран от #8, #22

  • 8 Сега понеже са ти върнали 5 дка земя

    14 3 Отговор

    До коментар #7 от "за късопаметните":

    И я взел я не взел 30 лева рента си забогатял прогресивно. А гората ти сигурно вече ц и г а н и т е са я орязали.
  • 9 очевидец

    15 5 Отговор
    Откакто дойде тиквеника започна истинската кражба , другото беше загрявка !!!!
  • 10 куку руку ку

    10 2 Отговор
    На практика след 1996 г. Тогава ГДБОП има задачата да следи, някой от низшият ешелон на властта, да не вземе да придобие нещо, което е предвидено да се разпредели между представителите на висшия ешелон на властта.
  • 11 Специалист по кражбите

    17 1 Отговор
    Красимир Дачев е прав. Кражбите започнаха ударно след 1992 година и стигнаха върха в периода 1997 - 2001 г. Точно по това време добре натовари и самият Дачев. Нека Каскета да го пита как е купил Стопанския комбинат "Свилоза", като по онова време е имал пари само за един прозорец от административната сграда.
  • 12 ВЪЗРАСТЕН

    7 7 Отговор
    ГОЛЯМОТО РАЗГРАБВАНЕ ЗАПОЧНА ОТ 1987год.!
  • 13 Поручик Балканец

    10 7 Отговор
    Да, големия грабеж започна през 1989 година, след като свалиха Тодор Живков, който им пречеше на кражбите. А него го свалиха съпартийците му от БСП, начело с Андрей Луканов, по нареждане на КГБ, понеже беше се скарал с Горбачов и понеже беше тръгнал на сближаване с Гермния и Общия Европейски Пазар. На мястото му сложиха Петър Младенов, известен сред съпартийците си като Петручио заради слабостта си към чашката, но реалната власт си остана в Андрей Луканов, официален резидент на КГБ в България. След това дойде Лукановата Зима, куфарчетата с пари, грабежа на задграничните дружества, "масовата" (разбойническата) приватизация, кредитните милионери на Жан Виденов, грабежът при Иван Костов. А сега вече "битият - бит" и т.н. Късно е либе за китка!

    Коментиран от #28

  • 14 боцмана

    6 0 Отговор
    Куфарчетата бяха приготвени преди това , доуточниха се хората и им се раздадоха. Навярно е имало и условия , защото доста от замогнали се от нищото ги изпратиха пак там.

    Коментиран от #18

  • 15 Знаещ

    10 1 Отговор
    А Красимир Дачев как придоби Свилоза?
    Какво направи с персонала?
    Стига цинизъм!
  • 16 Свидетел

    9 0 Отговор
    Ама кой го казва, човекът, на когото подариха Свилоза. Много добре знае, кога е започнало, нали е един от най-активните участници.
  • 17 бсп

    5 5 Отговор
    След 89г започна голямото унищожение на България начело беше единствената в България партия Бкп която през 90г сама се преименува на социалисти Бсп, тоест значи от Иван, на Драган!После излезе Сдс като се смени ръководството му през 97г, и се появиха а.луканов, и.костов от Бкп/Бсп!И така разграбването на България продължи с още по-силна пара с масовата им приватизация с водещ костов, и ученичката му к.нинова!Също така вътре бяха, и ДС другарите манджуков, и митьо Гестапото!Тоест в Сдс97 беше пълно с другари Бкп/Бсп/Дс!
  • 18 коментар

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "боцмана":

    Минаха години и се появи един месия н.бареков който щеше да """оправя""" България и нищо не стана!Сега се появява друг месия който също ще """оправя""" България в лицето на с.трифонов!Между другото на някоя лодка ли сте бил боцман......или.......!?!

    Коментиран от #39

  • 19 Панов

    6 3 Отговор
    Голямото разграбване започва още през 1945.От тогава е унищожението на частното предприемачество в земеделието промишлеността търговията.България изостава от държави с които е била на едно равнище като Гърция Португалия .Разграбването продължава и след 1989 пак от същите комунистически бандити и от техните синове и дъщери.Има ги по всички партии и най вече БСП,пример Техноимпекс и к.нинова
  • 20 Ю Кортес

    6 0 Отговор
    Иво Недялков си го каза,дадоха ми 1.5 милиона долара,по това време 100 апартамента в софия.и това само за хора от висшия комсомолски състав.какви са били сумите за ЦК,политбюро,никога няма да узнаем
  • 21 Село

    2 0 Отговор
    И още продължава и няма скоро да спре поне в близките 100 години.
  • 22 Дългопамвтния

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "за късопаметните":

    Сега зяпай как богатите стават все по богати а ти ставаш все по голям скъсан царвул като не искаш национализация частното не е за Българина не разбра ли защото алчността ми е безгранична .

    Коментиран от #24

  • 23 Фактолог

    4 2 Отговор
    Народа за 30-години създадте толкова блага, вече 30-години група алчни изроди грабят и още има!
    Но виновни са овцете дето блеят, колко либерално и пазарно било това!!
    Имахме космонавт, малко страни бяха космическа нация, сега ще внасяме хлорирани пилета от Америка – не са хлорирани, а овкусени американски ла.на, те ще се.ат и пакетоват, ние тук ще ги лапаме по формата на пиета, а някой тук вече квичат от удоволствие – било либерално лапане!!!
  • 24 нерзасъдливия

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Дългопамвтния":

    Те станаха богати с държавните пари. При нас са милионери, в Рассия са милиардери.
  • 25 Груйо

    2 1 Отговор
    Питайте Костов....
  • 26 TтТ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Митко":

    От тогава започва хроничнта болест на България комунизъм! Допринася деменциониращо и бсихиатрично разстройство както на последователите така и на простолюдие то!!!
  • 27 ТтТ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "NikNay":

    Тоя е възпитаник на КГБ!!! Няма нищо случайно!!!
  • 28 чичо

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Поручик Балканец":

    Спомням си-навремето Живков пред Кеворкян.Бях скътал /в еди коя си банка/ близо 4 милиарда-казва.Питай тия дето ме свалиха-къде изчезнаха тез пари.Пък едва ли са само те дето са „изчезнали",като знаем с колко много време разполагаха социалистите.

    Коментиран от #32

  • 29 Още по-рано !!!

    2 2 Отговор
    Още по-рано започна разграбването на НАРОДА и ДЪРЖАВАТА !!! Заплатите бяха малки,най-ниските в цяла Европа !!! И пенсиите също !!! А след 89-година управляващите си присвоиха всичко !!! Никакви обезщетения за хората останали без работа и за хората съкратени пред пенсия !!! Но българина е научен да мълчи и търпи от страх още след 1944 година !!!
  • 30 ПЕРНИШКИО

    2 2 Отговор
    наи много се украде по Костовото време през 1997 година ,и унищожи тотално , а сега тези го до унищожават.
  • 31 Да се каже !!!

    1 0 Отговор
    Разграбването на хората е и с ниските заплати,които получаваме като работим !!! А това е практика във България още след 1944-година !!! Да не говорим пък за пенсиите,които са нищожни от край време !!! За близки до властта и за управляващи това не важи !!! Те ВИНАГИ са се облагодетелствали !!! Затова българина е търсил по-добър живот извън родината си !!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор


  • 33 ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ !!!

    3 1 Отговор
    ЧЕРВЕНИТЕ куфарчета,които се раздадоха на хора от комунистическия елит,рябваше да се раздадат на работещите и пенсионерите като ОБЕЗЩЕТЕНИЕ !!! Бяхме жестоко ОГРАБЕНИ !!! И НИКОГА не сме имали добра СОЦИАЛНА СИСТЕМА!!! И виновни няма за това,че ние бяхме ОГРАБЕНИ и ощетени !!!
  • 34 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "ПЕРНИШКИО":

    Значи е имало две предавания...Да,нещо такова беше,цитирах по памет.12милиарда,много нещо.Значи „къщичката"на баце е като песачинка.
  • 35 Majnaza vi

    2 0 Отговор
    През 1991 започна, а истински по времето на Костов се грабеше. Првз 1989 само комунистическите пари се разпрвдвляха (и комсомолските).. така че въпровщсът е неправилен.
  • 36 5449

    1 0 Отговор
    Не през а СЛЕД 1989 година започна разграбването
  • 37 Точно

    0 1 Отговор
    така баце, ама някои не могат да го проумеят това.

    Коментиран от #38

  • 38 Точно

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Точно":

    Коментарът ми е към №1л
  • 39 боцмана

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "коментар":

    Лодките нямат боцмани , там има само капитани.
  • 40 Кух комсомолец

    1 1 Отговор
    Сега се крадат само пари ,1944 е голямата "кражба" .... на качествения "матриял" т.е.убиството на една нация.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата