12 Ноември, 2020

Одобрявате ли допускането в мaгaзинитe зa хрaнитeлни cтoки и aптeкитe само на лицa нaд 65-гoдишнa възрacт в чacoвeтe мeжду 8 и 10?


Одобрявате ли допускането в мaгaзинитe зa хрaнитeлни cтoки и aптeкитe само на лицa нaд 65-гoдишнa възрacт в чacoвeтe мeжду 8 и 10?
Да
44% (3014)
Не
48% (3278)
Колебая се
3% (199)
Все ми е едно
6% (392)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 7 Отговор
    герб мафия

    Коментиран от #25

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 7 Отговор
    БОЙКО не е ЧОВЕК а лош
  • 3 Hoho Boho

    30 9 Отговор
    Не одобрявам,
    защото не виждам смисъл в тази мярка.

    Коментиран от #5

  • 4 оня с коня

    26 3 Отговор
    Тия приумици на "Некои управници" ИЗОБЩО НЕ ФУНКЦИОНИРАТ в Провинцията.Както и ПРОТЕСТИТЕ!
  • 5 Смисълът е

    16 11 Отговор

    До коментар #3 от "Hoho Boho":

    Да има опашки. Вместо като в Австрия да носят безплатно храна на старите и абсолютно да им забранят всякакво излизане, има дават два часа, да се съберат и да се самоизпозаразят. Много ми е интересно работещите, които вече са пенсионирани по старост, как ще бягат от работа.

    Коментиран от #9

  • 6 Наркос

    12 3 Отговор
    Скупчват ги на едно място в един час , а те ще се заговарят както най-обичат. Целия замисъл на тази "мярка" е в това, че младите едва ли не са безсимтомни , а възрастните не... данните обаче сочат, че при възраст над 82 години в дом за възрастни е спокойно може да има 34% без симптоми.
  • 7 с техните

    11 19 Отговор
    безсмислици и простотии, ще гледат парламента през крив макарон. Викам да изберем дългия, поне ще приеме закон за лустрацията и мажоритарен вот, така след 4 години(или по-рано) ще можем да изчистим цялата храдлива, долна пасмина, хамелеони, завзела институциите. Трябва да ги разкараме по някакъв начин всичките, защото дори малко да остане от този тумор, може да се разрастне и да прецака пак всичко.
  • 8 Льондев

    21 4 Отговор
    Не одобрявам!
  • 9 Мислещ

    18 6 Отговор

    До коментар #5 от "Смисълът е":

    Много точно казано, това е анти-мярка отвсякъде, граничеща с геноцид. Едни ще се заразяват, други ще мрат от глад, да не говорим за стреса дали ще успеят да си напазаруват. Не знам що за "хора" са ти нацъкали минуси, ама като се има предвид, че все още има 20-ина% фенове на тиквата (И още 5-10 на Доган/Пеевски), никак не е учудващо.
  • 10 Мислещ

    17 4 Отговор
    Бас държа, че мнозинството от "загрижените" фашисти, които постоянно врещят за мерки, одобряват този геноцид. Отново лъсна лицемерието им. Не е важно колко, кой и как ще умира, важното е да се преструваме (Все по-неуспешно), че сме много загрижени. Тия дни като спорих с един от тези, директно написа, че в западните страни имало "солидарност" в мерките и затова ние трябвало да направим същото. А не защото от тях има ефект (Какъвто няма, все по-очевадно).

    Това са ценностите на менте-хуманистите.
  • 11 куку руку ку

    20 6 Отговор
    Това си е форма на фашизъм, дискриминация по някакъв признак, в случая възраст.
  • 12 Идиоти

    16 3 Отговор
    Това е най-разтовареното от към хора време за пазаруване! А тези които сме под 65 год. и имаме придружаващи заболявания какво да правим бе идиоти! На прибежки и припълзявания да се оглеждаме кога няма навалица?
  • 13 Хахо

    8 8 Отговор
    И пролетта никой възрастен не спазваше тази мярка. Когато и да вляза в магазина, все имаше баби и дядовци, които описват всеки домат. Какъв е смисълът?
  • 14 коментатор

    17 4 Отговор
    В 10 часа сутринта пред лидъл чакаха 50 човека да ги пуснат вътре !
    Преди това вътре имаше само 5 пенсионера,и се помотваха !
  • 15 2loop

    6 3 Отговор
    В 8 сутринта нямат работа из магазините
  • 16 един от многото

    13 1 Отговор
    Всичко това е под знака на , ако мога да го нарека политико -правния и медиен комплекс създаден от съвременното демократично общество и имащ за цел да внушава страх в населението , под прикритието на уж стремежа към по голяма сигурност. Не виждам смисъла да изкарваш пенсионерите да пазаруват в най големия студ и вместо да пипнат Ковид - 19 да се простудят.
  • 17 човек от народа

    4 6 Отговор
    това трябва да се възприеме от хората като правило при всякакви условия. въпрос на удобство и толерантност един към друг.
  • 18 Мишо

    4 20 Отговор
    Изклчително правилно решение отстрана на господин Борисов. Редно е да пазим възръстните повече. Аз съм на мнение обаче че требва да се затвори даржавата изцяло за 1-2 месеца докато отшоми смъртноносната пандемия.
  • 19 ДАаааааа

    17 4 Отговор
    Това си е чиста проба дискриминация!Аз като съм на 65 ,а съпруга ми на 70 и имаме фирми и работим,ходим ежедневно на работа,кога да пазаруваме!?От всички мерки,избраха най -ненужната и неадекватна!Тогава искам доставка по домовете от Фандъкова или Боко!Вечер,като се приберем с мъжа ми!не стига ,че трябва да работим докато мърдаме,иначе сме умрели с тия мижами пенсии,ами и сме дискриминирани.

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Абе

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "ДАаааааа":

    Е от джипката нали полетяха 50 лева,е си ли оправихте живота с тях? :D :D
  • 22 пенсионер

    13 2 Отговор
    На големите вериги не им трябват изглежда пенсионери за клиенти. Всячески гледат да ги натирят от магазините си. В последно време започнаха в промоционалните си брошури да правят промоции , но само за хора с модерни телефони. Искат от хорицата на стари години да ги правят IT специалисти. Виждам хора накупили уж стоки на промоция а на касата се оказва , че нямат сканирани кодове в телефона или на купони някакви , пълни глупости. И човека или плаща по скъпо или зарязва стоката на касата и започват разправии си без това изнервените служители на магазините. Ако толкова им пречат пенсионерите да пишат на вратата "Магазина не е за пенсионери". На това би трябвало да обърне внимание комисията за защита на потребителите според моето скромно мнение.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 65 плюс

    13 3 Отговор
    Хора, прецакват ни:
    -първо - за да отидем до магазини и аптеки ще ползваме от 8 до 10 обществения транспорт заедно всички останали граждани, от които уж искат да ни отделят;
    -второ - от 8 до10 ще чакаме на опашки извън магазините на тъмно, мокро, студено , хлъзгаво и т.н
    -трето -от 8ч до 10ч ще пуснат предимно залежалата им стока, която щем не щем ще трябва да я купим
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ФАКТ Е

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "Защо триеш":

    ФАКТИ.БГ е кремълски Боко-сайт!
    ФАКТ!
    Манипулира, като трие избирателно!
    ФАКТ!

    Коментиран от #55

  • 27 2323

    7 2 Отговор
    Факти, много манипулативна анкета. От снощи манипулирате коментарите в сайта. Оставяте обидните към пенсионерите постове, а триете без причина постовете, с които се изразява несъгласие с обидите. Ясно е, че сте подели кампания срещу пенсионерите.
    Защо анкетата не е: "Одобрявате ли забраната пенсионерите да НЕ СЕ ДОПУСКАТ до магазини и аптеки от 10:00 часа до 8:00 часа на следващия ден?".
    А изтрийте ме сега, че изразявам лично мнение, различно от вашето!
  • 28 Читател

    0 12 Отговор
    Коментарите потвърждават "геният" на Бай Ганьо - той никога не е доволен, каквото и да се случва :) Каквито и мерки да има - Ганьо мрънка. А ако няма мерки - мрънка, защото няма мерки.
  • 29 2323

    12 2 Отговор
    Пенсионерите нямат право да пазаруват 22 часа в денонощието.
    Разрешени са им само 2 часа за пазаруване в денонощието.
    Това дискриминация ли е?
  • 30 2323

    13 5 Отговор
    Няма да гласувам за анкетата, защото е дискриминационна спрямо възрастните хора.
  • 31 Бойко

    8 8 Отговор
    Айде бабичките да ги пазиме па нега младото работливо население дето прави икономиката да мре !
  • 32 Бойко

    5 14 Отговор
    На дъртите живота и без това няма как да е още много дълго ! те икономика НЕ правят те са консуматори !
    Китай инвестира в решения срещу старците а не ги подкрепя а те консумират по 100 грама ориз на ден !
  • 33 Фактъ

    14 2 Отговор
    Пенсионерите пазаруват по всяко време и с този часови коридор пречат сутрин на младите , които бързат за работа .

    Коментиран от #35

  • 34 Някой

    15 1 Отговор
    компетентен и адекватен специалист по темата ще изясни ли на нацията какво общо има възрастта с "жертвите на короната" и защо е тази безпрецедентна дискриминация на населението по този показател, без да е направен дори какъвто и да бил обстоен, професионален и обективен анализ?!

    Вместо реално да се решават проблемите, създават се нови и се насаждат омраза, противопоставяне на едни групи в обществото срещу други, като в резултат се създават нови конфликтни ситуации.
  • 35 СНиколов

    11 2 Отговор

    До коментар #33 от "Фактъ":

    Бързането за работа не е ли случайно преди 8:00
    поне за повечето хора ?
    А относно мярката как да се изразя по културно без епитети
    прост пример ако правилно сме разбрали, че важи и за аптеките
    тоест някакво лекарство липсва или по някаква причина не е купено в указания сутрешен период човекът над определената възраст чака до другата сутрин ми то до тогава може и да се умре.
    И обратното човек под определената възраст не може да посети аптеката, то и за два часа може да се умре.

    Коментиран от #39

  • 36 Прост човек

    6 2 Отговор
    Поредната глупост, дайте да дадем!
    В градския транспорт масово се движат без маски, но няма особени проверки (там и без билети пътуват)!
    Естествено, няма да се спазва тази "заповед"! Това е имитация на дейност от светиня му, след като проспа бая време! Селения!!!
  • 37 Един

    4 1 Отговор
    РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА СЕ ГАРАНТИРА ОТ РЕДА ВЪВЕДЕН ОТ ИНСТИТУЦИИТЕ! - Лекари,болници, РЗИ, министерство! В Кауфланд няма, повтарям НЯМА болна касиерка от коронавирус!
  • 38 Опашка

    6 0 Отговор
    По скоро отделни каси само за пенсионери, на които да не се допускат разни измекяри, които си зареждат магазинчето или заведението и ги мързи да отидат на м---о, а правят опашки в супермаркета.
  • 39 Светнат

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "СНиколов":

    То това е целта на занятието.
  • 40 Добре

    6 0 Отговор
    е да има разделяне на потоците, но е сбъркан графикът. Не може работещите да не могат да пазаруват преди и след работа. Пенсионерите са свободни по цял ден и могат да пазаруват по всяко време. Например от 11 до 13,30. Те и без това през зимата трябва да излизат когато е по топличко и не е хлъзгаво.
  • 41 В 09 часа

    4 4 Отговор
    в магазините беше пълно с дебилчета мнооого под 65 г. възраст. Не се напиняйте, племето не е свикнало да спазва правила като германеца, например.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ЦарВул

    10 1 Отговор
    ТЕ,А съвсем ИЗТРЕЩЕХА,НЕ,АМИ СА ЛУДИ ЗА ВРЪЗВАНЕ!!КАК ЩЕ УСПЕЕМ ДА СИ НАПАЗАРУВАМЕ САМО ЗА ДВА ЧАСА БЕ МАЛОУМНИЦИ??ТА НИЕ ДО ДЕСЕТ ЧАСА ЕДВА ЛИ ЩЕ СТИГНЕМ ДО МАГАЗИНИТЕ КАМО ЛИ ДА ВЛЕЗЕМ ВЪТРЕ КАТО СПАЗВАМЕ И ДРУГИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА МЕТРИТЕ!!ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ К,ВИ ОПАШКИ ЩЕ СЕ НАРЕДЯТ??ИЛИ ЩЕ НИ НАКААРАТЕ ДА ЧАКАМЕ ОТ ШЕСТ СУТРИНТА ДА СЕ РЕДИМ И ДА ЧАКАМЕ В ТОЯ МРАЗИ И СТУД ДА СЕ РЕДИМ И ДА ЧАКАМЕ РЕД ЗА ВЛИЗАНЕ?ПО ДОБРЕ НИ ДАЙТЕ БЕЛЕЖКА ЗА РЕДА ЗА ГРОБИЩАТА,ЗАЩОТО ХЕМ ВИЕ ЩЕ СЕ ОСВОБОДИТЕ ОТ НАС ХЕМ И ВИЕ ЩЕ МОЖЕТЕ ДА КРАДЕТЕ!!ЩЕ ВИ НАПОМНЯ ОНАЗИ ПРИТЧА ЗА СТАРЕЦА,КОЙТО ПОСЪВЕТВАЛ МЛАДИТЕ ОТКЪДЕ ДА СИ НАМЕРЯТ ПШЕНИЦА ЗА СЕИТБА!!Е ЛИ ВАШЕТО НАРУШЕНИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ МИ ПРАВА СЪГЛАСНО КОНВЕНЦИЯТА ЗА СВОБОДА НА ПРИДВИЖВАНЕ!!А БЕ К,ВО ЛИ СЕ ЗАНИМАВАМ С ВАС??ОСТАВА И НИЕ ДА ВДИГНЕМ БУНТ ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ И НИЕ СМЕ ХОРА ,А ВИЕ АВСТРАЛОПИТЕЦИ!!ТОВА,КОЕТО СТЕ ИЗМИСЛИЛИ САМО ХИТЛЕР Е МОГЪЛ ДА ИЗМИСЛИ!!СМЯТАМ,ЧЕ Е ВРЕМЕ ТОВА ВАШЕ ДЕЛО ДА ВЛЕЗЕ В СЪДА И К,ВОТО РЕШИ ТОЙ ТОВА ЩЕ Е!!АКО СМЯТАТЕ,ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИТЕ МОЛЯ ДА СЕ ЯВИТЕ НА ДЕЛОТО,А НЕ ДА СЕ КРИЕТЕ КАТО МИШОЦИ И ДА НЕ ПОЛУЧАВАТЕ ПРИЗОВКИТЕ!ЧАКАМ ВИ НАЧЕЛО С ТИКВАТА,ПКП И ВСИЧКИ ВАС!!!!!!!!!!
  • 45 въртикапаков

    10 0 Отговор
    Поредната дивотия на отиващите си тъпанари! Искал бил баце да вдигне държавата, да, да вервам ти, пак че ни опраиш като един друг оправяч! Ама онзи си взе имотите, а ти напълни чекмеджетата! А аз- в магазина от 8 до 10, та дано се потрошим кога дойдат поледиците и после къде? Ако не съм се заразил до сега като полежим у Пирогов, 100% че ме довръшат! Това ли ти е замисъла, а гадино? Чиба!
  • 46 Анонимен

    9 1 Отговор
    Магазините обикновено получават стока от 8 до 10 ч. и зареждат от 10 до 11-12 часа. За купувачите от 8 до 10 ч. обикновено остават стоките от предишния ден.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Съгласие

    6 1 Отговор
    Анкетата е подвеждаща и манипулативна! Против часовите зони съм!
  • 49 Колева

    9 3 Отговор
    Аз съм над 65 г. Работя с работно време 8.00- 17.00 ч.
    Кога да отида до аптеката и до магазина да си купя хляб?
  • 50 Пенсионер

    7 1 Отговор
    Само на слабомислещи/ слабоумни хора може да им хрумне подобна глупост/тъпотия!?! Та нали същите "стаРи хора" живеят и с млади- от какво и как тогава тази глупост ги пази!?! А не се ли и продължава така разделянето на хората, на нацията, на...., което същият непоумнял министър критикува в друго свое изказване- „за обединяване"!?!?!? А не ДАВА ЛИ ТАЗИ ГЛУПОСТ И ПЪТ НА КОНСПИРАТИВНИТЕ ТЕОРИИ ЗА БЕЛЯЗВАНЕ И ЗАТРУДНЯВАНЕ/ОКРАДВАНЕ НА НАЙ-ВЪЗРАСТНИТЕ- ПРИЧАКВАНЕ ОТ НЕУЛОВИМИТЕ КРАДЦИ, ПОСЕЩЕНИЕ НА ДОМОВЕТЕ ИМ И Т.Н.- ДА НЕ БИ НЯКОЯ ВЛАСТ ДА УСПЯ ДА СЕ СПРАВИ С ПОДОБНИ ПРОБЛЕМИ! НЕ ЗАПРИЛИЧВАМЕ ЛИ НА БЕЛЯЗВАНИТЕ И ВЪВ ВРЕМЕНАТА НА ХОЛОКОСТА!?!
  • 51 Мери

    8 2 Отговор
    Това е безотговорно избран час, като всички действия на ГЕРБ. Защо възрастните хора трябва да излизат толкова рано през зимата, която чука на вратата, в мъглата, студа и ледените пързалки, Сякаш някой умишлено иска да ги разболее и осакати. Освен това работещи на всякаква възраст пазаруват до 9-10 часа, защото приключват късно работа. Същото е и за майките, останали без храна за децата си. И е смешно да се определя по този начин възрастта, след като
    госпожата в пост 49 работи, подобно на още много българи, Ами ако тя е медицинско лице, какво правим...?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 една жена

    9 1 Отговор
    За това дали да ги допускат не знам, но искам да сигнализирам, че днес около 15 часа в магазина на Фантастико на бул. Витоша срещу Южния парк на входа ме питаха на колко години съм. Аз съм месец преди 65 г. Ако бях на 66 сигурно нямаше да ме пуснат. А магазинът беше почти празен. Това е отвратително. Съвсем се забравиха вече.
  • 54 Всъщност

    1 3 Отговор
    Трябва да се ограничи всякакво движение на възрастните хора на обществени места , или ако излизат навън , само със защитни костюми , маски и шлемове .

    Коментиран от #58

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 шизофреници

    2 0 Отговор
    Поредната недомислена глупост на кухи гербаджийски тикви, с която нарушиха конституционните права на възрастните хора.
    Ако не пазарят от 08-10 часа ,да стоят гладни, по друго време нямат право. Това да създадеш казармен режим на 80 годишни хора е геноцид. Дали може да си предствави "умника" министър, че в тия два часа на човек може да не му е добре, да се грижи за възрастния си и болен съпруг за сутрешен тоалет. Те да не си мислят , че нашите възрастни са най -яките възрастни в цял свят и могат унизително да ги строяват за сутрешна физзарядка от 8-10 часа.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 идиотщини

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "Всъщност":

    Както е нормално за гербаджийските мутри ,с лека ръка отново показиха Коституцията на РБ. Фашистки мерки отнемащи човешки права на възрастните хора.
  • 59 пенсионер

    4 0 Отговор
    По разумно е от 13 до 15ч., магазините са заредени, времето е по-топло от сутринта, младите са на работа и няма да е изтезание за възрастните.
  • 60 Анонимен

    2 0 Отговор
    Аз сутрин си купувам обяда от супер маркет, а на обяд не ми е позволено да излизам.
  • 61 Дядо Данчо

    4 0 Отговор
    Дръжте се братя пенсионери , напук на мутрите от ГЕРБ !
  • 62 Пенсионер

    0 0 Отговор
    Ако заведа дело срещу държавата за тази дискриминационна мярка, явна сегрегация, ще спечеля делото
    Отивам 9 ч. в аптеката, нямат ми лекарството, казват:Поръчваме го, елате да го получите в 14 часа
Назад към анкетата