Last news in Fakti
14 Ноември, 2020

Планирате ли да кандидатствате за саниране на жилищната ви сграда?


Планирате ли да кандидатствате за саниране на жилищната ви сграда?
Да
28% (791)
Не
61% (1751)
Вече е санирана
11% (309)

Коментари

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 5 Отговор
    ХОРАТА нямат пари
  • 2 като знам, че фирмите са пак

    17 2 Отговор
    приближени на властта, и цените им са над !!!250!!! лева на квадрат, знам, че пак става въпрос на кражби от европейски програми. По добре ние сами да си ги направим, или да се промени закона за поръчките, отколкото да позволя пак да си тъпчат по шкафчетата, уж за наше добро. За тези пари досега за саниране, които се взеха на реални цени биха се санирали 70 процента от жилищата в България. А то има по 50 блока максимум в град.
    Останалата пара е в недвижимости и яхти "инвестирана"в чужбина.
  • 3 big

    18 2 Отговор
    Санирането е една огромна възможност за кражби! Не знам колко пари вземат фирмите - шефовете, но видях, че всеки божи ден работниците пълнеха багажниците на колите със: стиропор, шпатловка, боя и всички възможни използвани строителни материали. Явно и техническите ръководители също са в играта. Самото саниране, особено при панелните блокове беше пълна порнография: не бяха отворени връзките и проверени заварките, не бяха проверени основите и санирани избените помещения. Качеството беше на изключително ниско ниво, наложи се да санирам санираното. От всичко което се е направило, само отдалеч блока изглежда добре и красив. Не мисля, че по този начин на саниране, ефекта е голям.

    Коментиран от #4

  • 4 перничанин

    4 8 Отговор

    До коментар #3 от "big":

    Може някъде да е така както казваш и за това не е виновен Боко, а липсата на контрол (кмет, строителен надзор и др.). На много места (като в Перник например) санирането беше направено много качествено. Това личи и от цените. До скоро 3 стаен апартамент в тези блокове струваше около 35 000 евро, след санирането цените са около 50 000 и нагоре в евро и няма много предлагане . Отделно визията на кварталите се промени , станаха по-приветливи, отделно цялата инициатива вкара свежи пари във бизнеса и много хора имат работа (добре платена) .За мен тази инициатива е добра, това че има черни овце които претупват работата и крадат е работа на надзора, полицията и наша. Наша, защото като видите някой да прибира в багажника материали трябва да се обадите в полицията, а не да пишете възмутени по форумите.

    Коментиран от #5, #12

  • 5 big

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "перничанин":

    Като идея да се обадиш и сигнализираш някъде е правилния начин, но във Варна е пълна загуба на време и нерви! Всички са в един кюп: кметства, надзор, РДНСК, полиция, прокуратура, съд и не само. Дори техните шефове от София не си мърдат пръстите! Това го пиша от опит, включително и от строителния бранш! Не знам в Перник какви са работниците, но във Варна бяха от "кол и въже" и основно роми, няма как да говорим за качество.
  • 6 скрийте се бе

    7 2 Отговор
    Анкетата да не е поръчана от Борисов. Бърза да напълни пак чекмеджето.
    В тази ситуация, когато целите ни родове са болни от Ковид 19 е отвратително да ни се пускат такива анкети.
    Тия крадци да се спрат малко и да се погрижат за здравето на хората. Вчера в три града звъним за антибиотик, всички ми близки са заразени, а откачалника си мисли за чекмеджето.

  • 7 Тото мания

    3 0 Отговор
    Планирам да спечеля от тотото. 100 000 евро. И животът става друго нещо
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор

  • 9 Димов

    6 0 Отговор
    Криворазбраното саниране в България донесе милиони на строителните мафиоти и направи старите сгради още по-опасни. ЕС отпуска пари за саниране, което включва укрепване на старата конструкция, за да се удължи експлоатационният срок, а фирмите само замазват и прикриват дефектите, което прави сградата още по-опасна.
  • 10 Чичо

    4 0 Отговор
    Планирахме с комшиите, ама йок, пак греда! Герберската ни кметица вече е определила еднолично къде са се санира - три блока, където живеят тя и още пет общински съветници, и половината коптори в циганската махала - до един незаконни!
  • 11 ХИМНЪТ

    4 0 Отговор
    ХИМНЪТ

    Борисов и ГЕРБ
    са най-долната некадърна утайка на БКП!
    ФАКТ!

    Химнът на ОПГ-ГЕРБ и комуниста Борисов!

    НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ

    Нас червеното знаме роди ни!
    Нас не ще ни уплаши смъртта!

    С джипката на всеки километър!
    С джипката на всеки километър!

    И такааа,
    до края на светааа!
  • 12 333

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "перничанин":

    Ама разбира се, не е виновен Боко. Някой друг управлява държавата и всичките и институции, които трябва да упражняват тоя контрол. Всичките са на директно подчинение на някое министерство и министрите на кабинета му. Кметовете крадливи също не са от неговата партия. Ако случайно не са, областните управители, които имат предостатъчно власт на регионално ниво са.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата