2 Януари, 2021

Как ще се движат цените на жилищата през 2021 година?


Как ще се движат цените на жилищата през 2021 година?
Ще поевтинеят
33% (1354)
Ще поскъпнат
39% (1589)
Няма да има съществена промяна
27% (1103)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макс

    17 10 Отговор
    Цените вече тръгнаха надолу. През втората половина на годината започва голямото поевтиняване. Кой нормален ще купи апартамент при очакван срив на цените?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Гост

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "Макс":

    Ама как бе, всички брокери се надпреварват да ни убеждават, че цените ще растат.
    Аз на тях много им вярвам.
  • 3 Филип II

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Макс":

    При това печатане на пари около пандемията не знам кой би заложил на тях. Имотът не се създава от въздуха като парите с които го купуваш.
  • 4 оня с коня

    7 8 Отговор
    "Не СЪМ Брокер и НИКОГА няма да бъда"/има такава песен/,както и ако реша да купувам или продавам,пак Никога няма да ползвам Брок. Услуги,а ще пусна Обява та да има наддаване и който даде най-много- печели.А иначе Брокерството е елементарно нещо- проверяваш как вървят цените в даден Район,съобразяваш се с вида на Строителството/Масивно,Полумасивно,Паянтово,Панелка,Тухла и т.н./,след което идва "Тънката част":Натискаш НЕЖНО,но Убедително Клиента-продавач Надолу,а на Клиента -Купувач пък Завишаваш Цената за да останат Кинти от Сделката и за тебе и хвърляш Мрежата чрез Обяви.Разбира се не бих работил подобна работа щото Конкуренцията е Голяма т.е. Много маймуни са на клона,а и мен ме Мързи да бачкам:)Колкото до въпросите в Анкетата:ИЗКЛЮЧЕНО Е след Активно повишение на Заплати и Пенсии Цените на Недвижимо Имущество да Падат.Възможно е да има някакъв временен много кратък спад,но Тенденцията е САМО НАГОРЕ в Съответствие на Инфлацията!

    Коментиран от #10

  • 5 един от многото

    10 4 Отговор
    Досега поне в България няма цени които да се смъкват надолу. Относно жилищата , докато има села и малки градове където освен да си сменят чат-пат керемидите друго не се строи , строежите в големите градове ще е голямо а с това и преселението. Едни съседи масово изкупуват имоти в България , дават им долу горе пари колкото да си купят жилище в големия град (и то с помощта на банките). И така , с един куршум два заека!
  • 6 АБВ

    13 6 Отговор
    Цените няма да паднат ,не си създавайте погрешни нагласи ! Дори и да има криза намалят продажбите но не и цените. Падат цените на надценените с лошо качество ,но и това падане не е съществено..

    Коментиран от #14, #17

  • 7 ехооооо

    7 2 Отговор
    Докато има б@лъци ще има и т@рикати ....НАГОРЕЕЕЕЕ
  • 8 Край

    4 5 Отговор
    Цените на имотите ще зависят от това дали ще печатат евра за справяне с кризата.
    Печата ли - цените нагоре не печата ли - ще падат имотите.
    За сега по-вероятно е пъйрвото т.е. цените да растат.
  • 9 Пацо

    2 6 Отговор
    Цените растат всяка година с около 5 процента минимум. Кой както иска да си го коментира. Скока ще бъде след няколко години при въвеждането на еврото.
  • 10 перничанин

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Изобщо не си в час. Те купувач и продавач , че и адвокатите им изобщо няма да погледнат ДОГОВОРА, който подписват по между си. Няма никакъв шанс да се договори една цена при купувач и друга при продавач и дори да успееш, нотариуса да не е кьорав. Има си фиксирани тарифи , които се плащат от наемащия брокера (продавач или купувач). За последните 2 години купувам втори имот и мога да кажа , че цените на ново строителство са все нагоре, говоря за София. Търсенето изобщо не е спаднало, напротив, до скоро имаше обяви "на зелено" които се застояваха с месеци , сега каквото се появи по-читаво (от доказал се строител) за седмица две изчезва. На всички ни се иска да паднат цените, ама търсенето е по-голямо от предлагането, а и банките раздават кредити на поразия, нищо че уж е криза.
  • 11 Племето

    4 2 Отговор
    масово мре и емигрира, никой не живее в половината жилфонд, а цените се вдигат. Това може да се случи само в кочинка като нашата.

    Коментиран от #12

  • 12 МИ КЪ

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Племето":

    СТРОИТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ РАБОТА, БРОКЕРИТЕ СЪЩО, ТИЯ С ПАРИТЕ - ТРЯБВА ДА СИ ГИ ХАРЧАТ, ДА НЕ ГИ ДЪРЖАТ В БАНКИТЕ. СЕГА НЯМА КРУИЗИ, ЯХТИ, ПАЛМИ, МАДАМИ.... ПОНАМАЛЯХА СКЪПИТЕ РАЗВЛЕЧЕНИЯ И КОЛИ НЕ СЕ КУПУВАТ. ДА КУПУВАТ ЖИЛИЩА ЗА ДА НЕ ИМ ИЗГОРЯТ ПАРИТЕ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА ИНФЛАЦИЯ.
  • 13 АНАНИ

    3 2 Отговор
    ЦЕНИТЕ НАДОЛУ СЕЛЯНИТЕ ОТ СОФИЯТА ДОМ НА СЕЛО И ВЪЗДУХА ЧИСТ В СОФИЯ.
  • 14 dkgkd

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "АБВ":

    че ти къде видя "качество"? Масово новото строителство се набутва между соц панекли и допълнително утежняват и загрозяват живота на всички. 150 години няма да има управия от безобразното и хаотично презастрояване и загрозяване по бг градовете.
    Как може да не помислиш (отнася се за всики отговорни по веригата на строителството и градоустройството) че на хората не е нужно само затворено бетонирано прострарнство а и всякакви удобства около-блоковото пространство.

    Коментиран от #16

  • 15 волен сидеров

    7 2 Отговор
    ЦЕНИТЕ ЩЕ ПАДАТ-ХОРАТА ЩЕ БЯГАТ ПО СЕЛАТА ЗА ПРЕХРАНАТА СИ,МНОГО ЖИЛИЩА ЩЕ ОСТАНАТ ПУСТИ И ПРАЗНИ ПО ГРАДОВЕТЕ....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Чичо

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "АБВ":

    Абе помним бума на цените 2008 и след две години точно квадрата падна двойно. Сега също са надценени почти като в оня период, ще паднат и банките не могат да си избият ипотеките даже, сега е важно да имаш кеш ще накупуш на безценица бая имот
Назад към анкетата