Last news in Fakti
16 Януари, 2021

Необходими ли са небостъргачи на София?


Необходими ли са небостъргачи на София?
Да
26% (1408)
Не
69% (3722)
Не мога да преценя
4% (226)

Коментари

  • 1 00000014

    29 5 Отговор
    В София може, но в Банкя с указ на Министерски съвет ще бъдат забранени, за да не правят сянка на бостана с тиквите.

    Коментиран от #15

  • 2 Чикагския

    12 25 Отговор
    Във ВСЕКИ голям град, трябва да има високи сгради при това задължително! Говоря за 20-30 етажни жилищни/офисни комплекси с поне 2 етажа паркинг! Не може с 5-6 етажни домове да очакваш по-малко задръстени улици от паркирани автомобили и да разширяваш кварталите, че да не можеш да си стигнеш до работата за 2 часа. Градовете, трябва да станат високи, а когато разбогатееш и помъдрееш сам ще си купиш нещо извън града. Съвремието настига и прегазва отказващите да приемат прогреса. Бачкаш 12/14ч., за да пътуваш още 2 до вкъщи и в блока вместо управляваща компания - 3 баби с 4 апартамента, дето са 50% от етажната собственост и всичко се руши...

    Коментиран от #8

  • 3 Бабата софиянка

    12 8 Отговор
    необходими са зада има къде да живеят селяндурите дето се тъпчат в софия
  • 4 Един

    38 0 Отговор
    Не може цялата държавна политика да се върти само около София, трябва да се направи така, че гражданите да живеят нормално из цяла българия (нарочно с малко б) защото пренаселването само на 1 град рефлектира негативно на всички които го обитават както и изселването на малки и средни градове ги съсипва бавно и постепенно
  • 5 Дългия

    29 1 Отговор
    В един небостъргач да кажем има 1000 апартамента, средно по трима в апартамент с по две коли минимум това ще рече още 2000 мпс на същите тесни улици!? И ко праим ся?

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор


  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 нашия

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чикагския":

    заблудил си се нщо-на концептуално ниво-са казваш че като помръднеш малко ще се махнеш от тези блокове-не усещаш ли че нещо не се вързват нещата-правим нещо от което искаме да избягаме......ми що го правим тогава

    Коментиран от #25, #33

  • 9 ПСР

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дългия":

    Така е.И в момента,даже и без супер високи сгради,хоризонталната инфраструктура изобщо не отговаря на застроеното.Разходете се из Кръстова вада или Манастирски ливади.Ужасът е тотал.Сграда до сграда,няма улици,няма тротоари.От безразборно паркирани МПС-та,няма и разминаване.А нови и нови кранове стърчат в небесата,обещаващи още и още площи за новодомци.Свръхзастрояване.Докога и докъде...никой не знае.Няма нито план,нито се спазват правила.Ако за квартал,кота корниз е примерно на 4-ти кат-проформа е спазено.Само на 2-3 метра от нея,възникват"подпокривните"помещения,още поне 3 етажа.Това въздух,отстояния,градинки,паркоместа....надежда всяка тука оставете.
  • 10 moiraine

    12 3 Отговор
    Видяла жабата, че подковават коня и вдигнала крак и нея да я подковат. София е разположена в силно сеизмичен район. Рано или късно тук ще има силен трус. Като знам какво е качеството на строителството и как в името на свръхпечалбата масово не се спазват никакви правила, не ми се мисли какво ще стане с тези небостъргачи.
  • 11 един от многото

    14 2 Отговор
    Необходими са , колкото на свинче , звънче!
  • 12 Буха ха

    11 2 Отговор
    Необходими са за пране на откраднатите пари
  • 13 мечо

    1 8 Отговор
    неопходими са да заприлича на западен граз като на запат така и тука да е

    Коментиран от #20

  • 14 глупости

    17 3 Отговор
    Какви небостъргачи ви гонят бе.София е един коптор в момента.То сегашните офис сгради са полупразни,вие небостъргачи бленувате.Пък и парите за пране вече свършиха.Хайде оправете първо държавата демографски,че е престъпна тази политика на дискредитиране на цели региони,които изкуствено бяха обезлюдени.Стига сте наливали пари в кацата без дъно,наречена София.България преди 30 години беше един перфектно смазан механизъм откъм демография.Това възстановете първо,пък тогава небостъргачите ще се появят от само себе си.И то ме само в София.
  • 15 ФАКТ Е

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "00000014":

    Комунистите Борисов и Фандъкова, както и ОПГ-ГЕРБ са най-долната утайка на БКП!
    Нинова дори никога не е била член на БКП!
    ФАКТ Е!

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор

  • 17 Горски

    9 2 Отговор
    Трябваше да добавите и опция " Не ме интересува София"

    Коментиран от #18

  • 18 Пъдаря

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "Горски":

    МаЦква на Матушката ти
    ли те интересува?

    Коментиран от #21

  • 19 цяла България в София

    7 7 Отговор
    Не бих тъжил много, ако някой метне една атомна бомба в София. Най-качествния и крадлив боклук се е събрал в София и на България може да и стане само по-леко.

    Коментиран от #22

  • 20 Анонимен

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "мечо":

    Не се прави на това, което не си, за да събираш коментари, а напиши някоя по-свястна статия. Иначе ще кажа на Милен Ганев и ТИМ да те уволнят.
  • 21 Горски

    4 3 Отговор

    До коментар #18 от "Пъдаря":

    Не! - Не ме интересува града на паразитите. - Ако не се харчат целенасочено обществените средства там, този град ще умре от глад и ще бъде същота кочина както беше през 90те.
    - Преди да ми отговориш с един куп глупави коментари, ще ти кажа, че нашата икономика в момента живурка заради вътрешното потребление. Сиреч, ако махнеш държавно налетите пари, край с софийското котило
  • 22 Горски

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "цяла България в София":

    Аз предлага да ги дадем на СРМ.- Матеряла изглежда почти еднакъв!
  • 23 нема нужда

    6 2 Отговор
    В София няма добра почва да виреят небостъргачи. Има високи подпочвени води. Освен това в момента има много празни новопостроени апартаменти, които няма кой да ги купи. Ако се направи небостъргач то ще е само да се похвалим, че и ние си имаме небостъргач като големите градове, но и той ще стои полупразен.
  • 24 Пендо

    1 8 Отговор
    Лондон е с над 8 000 000 жители.Да сте видели там небостъргачи ?

    Коментиран от #34

  • 25 Льони

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "нашия":

    Тъй тъй, трябва да уточнявам - ми не е трудно! Пример - район Аеропорт и ЖК Аеробус в Москва - събориха се всички пететажни блокове, построи се монолитен гигант, който спечели 2-ро място на Европейския архитектурен форум, 3 етажа паркинги. Резултат - разширена пътна инфраструктура и разширен Тимирязевски парк с останалата площ на която бяха пететажните блокове + построена станция на надземното метро "Гражданская" (на 300м. от комплекса), за удобство на 3000те жители на комплекса. Друг пример - ЖК Триумф Палас - сграда с 1400 жители 2 етажа паркинг - също разширен булевард и останалата площ - ПАРК! Москва Сити (небстъргачите) - всички пететажни домове наоколо са ВЕЧЕ опразнени, подлежат на събаряне и по същия начин - разширен булевард + парк. Сега за концепцията - имаш територия 40 декара и живеят 800 човека, всеки с кола на ДВОРА. Събаряш, строиш висока сграда - пъхаш всички там, правиш 2 етажа паркинг и парк, останалите 100 апартамента/офиса ги продаваш и избиваш парите, а с договор за обслужване за 10 години си трупаш печалбата, после изтича гаранцията и продаваш земята -капиш?!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор

  • 27 гост

    7 1 Отговор
    В София е необходимо земетресение от 6,5 степен, за да си дойде всичко на месото!
  • 28 Behemoth

    0 1 Отговор
    На всяко кюше по един...

  • 29 KENEPHBG

    3 0 Отговор
    Типична страна от Третия свят - всичко в столицата, където са политиката, корупцията, външните фондове, централите и министерствата. Съответно цялата страна се изсипва там - в гетата. Примери много - Сомалия, Конго, Малави, България, Гана ... Защо в Германия не е така?
  • 30 Факт

    2 1 Отговор
    ДА !
  • 31 Бай Онзи Озбърн

    0 1 Отговор
    Искате ли в България да има лифтове в планините,АЕЦове, небостъргачи или може би трябва да пасем трева и живеем в палатки?
  • 32 Един ден

    2 0 Отговор
    Кметицата и главният архитект ще бъдат съдени за корупция при презастрояването.
  • 33 Чикагския

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "нашия":

    Защото не всички сме "шефове" в началото. Първо трябва да имаш възможност да изпиташ уменията и способностите си в конкурентна среда, да достигнеш успехи и тогава, когато ти уври главата бягаш от града, защото си събрал нужния капитал (ако си поумнял), иначе оставаш и дълбаеш за още пари. Облекчението да живееш близо до работното място ти дава по-висока ефективност от по-малката загуба на време. Можеш да изкопаеш яма и с лъжица, но не е лесно и бързо, нали?! Затова са нужни високите сгради и като гледам коментар 25, виждам че има надежда за логиката в България, но защо примерите са от Русия не ми е ясно... Руснаците купуват недвижимост за отдих в чужбина, когато разбогатеят, макар че съм виждал как е застроено Подмосковието с "котиджи", с въоръжена охрана и само бедните бягат в Бг на които не им стигат парите за къща в цивилизована страна...
  • 34 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Пендо":

    Да видял съм. Сега млъквай грозен
  • 35 😁😁😁😁

    0 0 Отговор
    Предлагам да се построи един голям небостъргач за в който да се съберат всичките 40 000 софийски проститутки.Там ще живеят там ще бачкат.Небостъргача може да се казва например "Холандеца". Би било един голям вертеп
  • 36 gus

    0 0 Отговор
    То няма с какво да ги запълнят...

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата