16 Март, 2021

Смятате ли, че ваксината на „АстраЗенека” е безопасна?


Смятате ли, че ваксината на „АстраЗенека” е безопасна?
Да, регистрираните смъртни случаи не са свързани с ваксинирането
19% (1384)
Не, ваксината на „АстраЗенека” носи риск за здравето
41% (3012)
Трябва да се спре ваксинирането с нея, докато няма повече информация
32% (2330)
Нямам мнение
9% (654)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 00000014

    30 6 Отговор
    А защо няма въпрос: Има ли безопасни ваксини за психопандемията?
  • 3 В България

    27 6 Отговор
    ГЕРБ ни набутват най ефтиното и скапано.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ke da

    4 30 Отговор
    Бай Ганьо тук е експерт по ваксините, добра е само Русофилската, англосаксонската е лоша , щото така казват от Кремъл! Оправия нема - само простотия до шия - в БГ!

    Коментиран от #26

  • 6 реалист

    17 4 Отговор
    Пътят към ада е послан с добри намерения.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ваксър

    9 13 Отговор
    Ваксината е супер,хората са болни!
  • 10 оня с коня

    5 21 Отговор
    Според отговорилите преобладава мнението че Ваксината рябва ДА СЕ СПРЕ докато няма повече Инфо за Нея защото носи Риск за Здравето.ТАКА И ПОСТЪПИ Борисов.Вчера или Оня ден обаче се появи Статия,в която ГАМИЗОВ обвини Премиера,че Спирайки ваксината извършва ГЕНОЦИД като накрая обобщи,че "ГЕРБ УБИВА".Това и подобни изказвания ЯСНО ГОВОРЯТ докъде може да стигне Опозицията/БСП,"Мутри вън" и т.н. в Желанието си на всяка цена да се докопа до Властта,като НЕ ЖАЛИ ПАРИ за заплащане на Нагла ПРОПАГАНДА!Естествено тия Средства за подобна "Деийност" могат да се дадат на Разни домове за Сираци,Психиатрични заведения и подпомагане на Хора без Доходи,но Олигархично-Опозиционната Логика е безкомпромисна:"Милеем за Народа,но повече Милеем ЗА СЕБЕСИ"!

    Коментиран от #13, #15

  • 11 Имам мнение

    23 3 Отговор
    Смятам, че всички ваксини са опасни дотолкова, доколкото бяха създадени за съвсем кратки срокове и евентуалните странични ефекти би могло да се проявят дори след 10напр. години. За да се наложи което и да било лекарство на пазара, минават години изследвания, съпоставки и т.н. научни методи, а за К19 ваксините такова време нямаше. Припомнете си "Опасно лекарство" на Артър Хейли.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 СТЕЛА

    14 5 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    БОРИСОВ е убиец НОИМА бог ще му се връща с лихвите

    Коментиран от #14

  • 14 оня с коня

    9 20 Отговор

    До коментар #13 от "СТЕЛА":

    Ще се изненадаш КОЛКО ХОРА ще гласуват на 04.04. за "Убиец"!А иначе няма лошо да плашиш с Бог,ама вкарай и Ангелите в Играта за по-внушително:)

    Коментиран от #23

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 az #Победа75

    19 2 Отговор
    "НОСЕЛА РИСК ЗА ЗДРАВЕТО", шшш, ало тя направо убива бе! Не е опасна за здравето, а направо за живота!
  • 17 ХХХХ

    10 10 Отговор
    Ама, че въпрос и отговори.

    На практика няма ваксина, която да не носи риск за здравето.
    Риска мо же да е 1 на 1 000 000, но го има.

    То и почти всяко лекарство носи риск за здравето, но ги пием.
    Дори обикновения аспирин(ацетилсалицилова киселина) с, който сме свикнали и дори не го приемаме за лекарство е способен да направи страшни поразии в орканизма.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 бачо е бачо

    12 2 Отговор
    Тия, дето търчат ,като овце да ги доят и се ваксинират са големи авантюристи !
    Как ще си инжектирам НЕЩО, което въоп
    бще не го знам ,какво е и какъв ефект ще имиа в бъдеще бе ?Кога я създадоха ? Кога я изпробваха ? И защо има толкова много ..."производители" ,разпространители и ...АГИТАТОРИ ?
    Това е все едно да "набримча" някоя дама, само час след,като сме се запознали и колкото и да ме убеждава,че е здрава и се е подмила ...да я подкарам на "прима виста" без ...презерватив !
  • 21 Абе Факти

    9 3 Отговор
    Много тъпо сте написали отговорите.
  • 22 ИВАН

    7 0 Отговор
    Хаха, смешен и жалък свят .... промиха мозъците на хората, дадоха им бийтълс, сексуална революция, ню ейдж и още хиляди "благини" ... а сега се загрижили да ги ваксинират безплатно, ама храната я тъпчат с химия, пръскат отгоре, пръскат отрова отдолу /монсанто, байер/, зариха света с пластмаси .... все грижи за хората и тяхното благо
  • 23 наблюдаващ

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    Няма как да се изненадам! Реалният процент на герб е около 12! Всичко от там нагоре, ще е корпоративен, манипулиран и купен вот! Точно по реда който съм ги написал! Ако успеят да смажат избирателната активност, ще качат процента доста, ако обаче е голяма избирателната активност, както и аз предполагам, този процент няма да успеят да го качат достатъчно! Та не виждам какво може да ме изненада! Ако прекалят, ще си сърбат попарата после, която, ще им се види най вероятно доста пресолена! Перспективата на герб в малко по далечно бъдеще е редом до сдс и ндсв!

    Коментиран от #29

  • 24 ттт

    3 0 Отговор
    Дадох втория отговор, макар, че правлният е третият. Защо постъпих така? Защото информацията за самия вирус, заболяването от него и васинирането отдавна жертва истината за сметка на интереса. Така, че когао получим "достатъчно информация", тя няма да е надеждна.
  • 25 По света

    4 2 Отговор
    и казват индийската пикня, а тука мисирките я наричат: "ваксината от Оксфорд".
  • 26 аса

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "ke da":

    Че англосаксонската е лоша, не съм нито видял нито чул в Русия да казват. Но пък това го твърдят в Австрия, Германия, Норвегия, Нидерландия, Полша, Португалия, Унгария, Италия и други. Но разбира се, изброените от мене държави са най-големите мурзилки.

    Коментиран от #32

  • 27 big

    5 2 Отговор
    Най-правилния отговор според мен е нямам мнение. Всички други са основани на медийни внушения. Другото, което е важно, всички съществуващи ваксини на този етап носят риск, т.к. не са минали пълен цикъл на изпитване върху различни хора с различни заболявания и е абсолютно невъзможно да се твърди тяхната безвредност. Човешкия организъм е толкова сложно и индивидуално устройство, че е невъзможно да се установи кое и какво може да го "разбие". Така е и с този вирус, милиони хора са го изкарали и го карат в момента, но леталните изходи процентно не са толкова много, дори по-малко от другите заболявания: рак, инсулт, инфаркт, сърце, черен дроб, бъбреци и т.н. Просто умират хора от старост и изхабена имунна система; от тежки съпътстващи заболявания - открити и не открити; психични състояния - страх, стрес и други. В този смисъл всичко това, което се случва го намирам за изкуствено създаден проблем. Всяка болест е с неприятни усещания и на всеки му се струва, че неговото е най-тежко!
  • 28 Значи

    3 0 Отговор
    Някой нарочно разпалва истерия с тази ваксина, трябва да се разбере кой има печалба, хората да стоят без работа, без пари и да умират от този вирус и други болести.
  • 29 оня с коня

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "наблюдаващ":

    Кръстил си се "Наблюдаващ",но по-подходящо ще е "Премълчаващ некои Неща".И така:Твърдиш,че реалния % та ГЕРБ е 12,но НЕ КАЗВАШ колко пък ще е Реалния % на Другите партии?Ами кажи го- ще е интересно,дали няма да е Наполовината!Говориш и за Корпоративен вот,същността на който е следната:Казва даден Шеф на Фирма на Работниците си че ако не Гласуват за ГЕРБ,да си търсят друга работа.И отиват част от тия Работници при друга подобна Фирма с ОПОЗИЦИОНЕН Шеф и го питат:Ше ни дадеш ли НЕ по-голяма,а СЪЩАТА Заплата като Нашия началник ако гласуваме за Твоята партия?Е Неее...ще трябва да почакате да Спечелим,ДА СЕ ПООПАРИЧА и чак Тогава вече можем да говорим...".Та ТИ ЛИЧНО Как би гласувал на мястото на тия Работници при това положение,независимо че някой ще ги "Заклейми" че гласуват "Корпоративно"?Тревожиш се и че Избирателната Активност ще бъде Смазана.Можеш ли да посочиш ПОНЕ 1 Човек,който да ти се е оплакал "Пък моята Избир. Активност я смазаха и затова не гласувах"?Предричаш че Мястото на ГЕРБ ще е до СДС и НДСВ,но ПРЕМЪЛЧАВАШ че е възможно пък да се появи ГЕРБ - 2?Не става с премълчаване Брато,щото Фактите са си Факти,независимо дали говорим за тях!
  • 30 vuichogosho

    2 2 Отговор
    Не знам, как точно пишещите тук решават, дали ваксината е опасна или не. В крайна сметка има хора, които разбират от това и ще се доверя на тях.

    Коментиран от #33

  • 31 Светът

    2 0 Отговор
    отчаяно търси спасение. Ако се наложи ще инжектират и препарат против хлебарки.
  • 32 мм да

    0 4 Отговор

    До коментар #26 от "аса":

    Аз пък за руската не знам, но излязоха данни от незаисими източници , че 62 % от руското население не желае да се ваксинира със Спутник. И без това не мисля да рискувам с ваксина, правена от алкохолици под командването на диктатор, който НИКОГА не би признал за странични ефекти и смърт - още носим и тепърва ще носим последствията от Чернобил от лъжите на руснаците.

    Коментиран от #35

  • 33 тц тц

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "vuichogosho":

    А бе за здравето си никога не се предоверявай. Имам лични премеждия с грешна диагноза на уж " знаков " лекар . Специалистите и те дават определени мнения срещу сериозни хонорари.
    Дори и на СЗО не вярвам при обследване на вируса в Китай - не смеят да скочат на Китай и прикриват произхода на вируса - всичко е политика и много пари.
  • 34 Мазньо

    0 2 Отговор
    За вируса може и да е безопасна,но за хората...не е сигурно!
  • 35 аса

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "мм да":

    ДА не променяме въпросите в анкетата.Не че неискат да се ваксинират със Спутник V, а въобще не искат да се ваксинирват. Аз също съм на такива позиции! Но ако ме притиснат до стената и кажат "ваксинирай се или стреляме" ще избера руската ваксина.
  • 36 българин

    0 0 Отговор
    Тъпа анкета, верни отговори биха дали само компетентни здравни специалисти, останалото е поредната тъпотия и простотия за налучкване мнението на електората, на кого ще помогнат отговорите на лаици?!
  • 37 AZis

    0 0 Отговор
    знаете ли през кво ми е за ваксината
  • 38 Стефан Христов

    0 0 Отговор
    Ами докато Бойко спа..израелците ваксинираха 90 %от населението си ,както и американците.Сега на Бойко му е крива Европа.От случайни политици си пати българският народ.За Бойко Борисов му е хубава корупцията ,защото тя му пълни джоба.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Ха ха

    1 0 Отговор
    Анти всксърите да мрът без ваксина и без лечение.
Назад към анкетата