19 Март, 2021

Ще спре ли COVID епидемията властта с новия 10-дневен локдаун?


Ще спре ли COVID епидемията властта с новия 10-дневен локдаун?
Да
7% (490)
Не
89% (6408)
Нямам мнение
2% (112)
Не мога да преценя
3% (214)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оракул

    16 38 Отговор
    Само масовата ваксинация на населението ще спре вируса но България се провали и в това начинание.Виновните трябва да бъдат разследвани и съдени с цялата строгост на закона.
  • 2 gggw

    15 3 Отговор
    да го спре - не, ама дано намалее
  • 3 kkk

    36 12 Отговор
    Не може да спреш нещо което НЕ СЪЩЕСТВУВА- не схванахте ли вече тоталната измама?

    Що не питате бай Гугъл дали има обявена награда от $1 000 000 за този който покаже изолиран вирус на ковид-19? Това нещо трябва да е категорията "елементарна работа" за поне 1/3 от лабораториите по света и да се надпреварват кой първи ще отнесе тоя $1 милион- да бе, ама нещо няма опашка от кандидати и офертата още си стои, запитайте се защо...

    Коментиран от #11, #29, #34, #47

  • 4 Тодор Живков

    34 3 Отговор
    Властта никога не е имала намерение да се бори с пандемията, тя не може да го направи, поради некадърност. Всички така наречени мерки са случайно избрани забрани или тяхната отмяна без оценка какъв е ефектът от тях, без надеждни данни, без идея за бъдещето. Това е хаоса Борисов - да крадем независимо какво се случва в България.

    Коментиран от #22

  • 5 бацил

    25 2 Отговор
    Да разбира се,ковида се стахува от супер професионалните мерки на нашите вождове спасители.Дайте им ордени СТАРА ПЛАНИНА!3482
  • 6 Факт

    6 17 Отговор
    Десет дни са малко.
  • 7 Q2z

    11 4 Отговор
    Ама много се дразня от анкети имащи цел , не обективност...ще ограничи вируса...не може да се спре...!!!
  • 8 брокер

    23 1 Отговор
    Не,само ще ускори ликвидирането на частни сопствености и придобиването им от банки и в последствие и държавата придобита от банка!
  • 9 реалист

    19 0 Отговор
    Небеше ли пандемия а не епидемия?
  • 10 az #МУТРИ, ВЪН!

    24 3 Отговор
    Целта е не да бъде спряна епидемията, а да бъдат отменени/фалшифицирани резултатите/ на изборите!
  • 11 Моята истина

    12 17 Отговор

    До коментар #3 от "kkk":

    От все сърце искам да ти повярвам, но за 5 дни погребах 5 млади близки хора и роднини(54,53,45,45, 43годишни–Бог да ги прости). В момента цяло семейство сме под карантина– 1положителен, 1прекарал през есента и другите контактни. Лошото е, че медицинският протокол и организацията въобще са на такова ниво, че обслужват единствено и само интересите на управниците. Лекарите, дори и най–свестните са в капан, а болните– заложници

    Коментиран от #15, #16, #18, #28, #52, #53, #55

  • 12 пройчо

    11 1 Отговор
    Ще видим ...на 04.4.21.
  • 13 ссс

    8 6 Отговор
    Вие още ли не сте разбрали, че локдаун не се прави за да спре епидемията, а се прави за да се намали натиска към болниците

    Коментиран от #30

  • 14 Име

    9 4 Отговор
    Какъв локдаун? Това е затваряне само на кръчмите и местата със струпване на много хора. Всичко друго си работи
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 00000014

    25 6 Отговор

    До коментар #11 от "Моята истина":

    Защо сте толкова "дефектни"? Иронизирам те, защото съм 100% сигурен, че си лъжлив тлол, скрит зад маската на страданието! Защо пък аз след като имам толкова познати, не съм чул поне за един случай? Че има вирус има, но е по-безобиден от грипните. Опасен е не той, а това което се крие зад него.
  • 17 Hoho Boho

    23 4 Отговор
    Мангъров каза:

    "Затварят се в продължение на месеци. Навсякъде, където това се направи, нямаше никакъв ефект – нито в Испания, нито в Гърция, нито във Великобритания."

    Има ли нужда от коментарии?
    Коментирайте! Хайде.:)

    Коментиран от #25

  • 18 Hoho Boho

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "Моята истина":

    Дано ти да си жив и здрав и ако все още имаш близки - и те!
    Пази се! Не излизай от вкъщи!
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 2 Отговор
    АСТРА ЗЕНЕКА УБИВА ХОРА вчера момче почи на от инсулт в ПИРОГОВ след ваксина
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 оня с коня

    5 10 Отговор

    До коментар #20 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Явно народа иска да сме Точно такива,след като МАСОВО Гласува за Нас.А както е известно, "Глас Народен - Глас Божи"!
  • 22 Мислещ

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тодор Живков":

    Не са случайно избрани, всичко е целенасочено, като частичното затваряне на мошовете за съсипване на дребния бизнес.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Първобитност

    2 9 Отговор
    М@лоумен въпрос. Локдауните са ефективни за 1-2 месеца, не за 10 дни. Справка Ноември 2020.
  • 25 Мед Сестра

    4 16 Отговор

    До коментар #17 от "Hoho Boho":

    Има нужда от "коментарии". Локдауна от Ноември 2020 очевидно даде резултат ама този факт не е удобен за психично болния мангъров.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Село

    9 2 Отговор

    До коментар #26 от "ГЕРБ 2021":

    Чрез манипулации и човешки животи партия ГЕРБ си проправя път към европарите като става въпрос за 💰💰💰💸💸💸💸 човешкият живот не струва пукната пара така,че уважаеми съселяни пригответе се да се Мре Яко те ви го казаха.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 боже боже

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "kkk":

    Няма начин да нямаш близки или познати които досега да не са се разболяли от коронавирус.Трябва да си пълен идиот ,за да отречеш вируса.Аз лично загубих няколко познати от този вирус.Да хората бяха над 50 годишна възраст и не бяха млади,но все пак вируса ги свали.Проблем не е толкова самия вирус ,а ако имаш съпътстващи болести ,като най-големия проблем е диабета.Реално вируса ако си млад и без здравословни проблеми ще го прекараш без да усетиш.Факт е ,че вирус има и единственото което е спорно е дали реално беше нужно да се преиначават толкова нещата ,защото вируса реално не е смъртоносен както го изкарват ,а е лесно заразен,но то и е сезонния грип е такъв ,но не правят пандемии за него ?!
  • 30 факти

    15 4 Отговор

    До коментар #13 от "ссс":

    Е то е едно и също...Ако се намали натиска към болниците означава ,че се намалява и пандемията...Но е факт ,че локдауна не работи и е пълна глупост.В европейските държави където наложиха същите мерки в продължение на месеци ,разлика в спада на заболелите нямаше ,а дори напротив.Всички тези действия със затварянето на бизнеси и ограничаването на движението и свободата на хората е пълна каша и очевидно не работи.

    Коментиран от #32

  • 31 Димитър

    8 0 Отговор
    Много тАпа анкета къде и кой спря епидемията че чакате нашите да успеят

    Коментиран от #33

  • 32 оня с коня

    5 10 Отговор

    До коментар #30 от "факти":

    Личното ти мнение че Локдауна НЕ работи някакси НЕ съвпада с Мерките възприети от 90% от Правителствата по Света.Има и изключения като Беларус например,а ПРОКУДЕНИТЕ по Плажовете на Далечен Занзибар от Борисов и връщащите се на Тумби Българи също потвърдиха че там няма Карантина.БСП и други кандидати за Властта обаче НЕ са на твоето мнение,защото иначе нямаше да критикуват яростно Правителството че СЕ Е ПРОВАЛИЛО в Мерките,т.е. НЕ Е наложило тотална Карантина..Когато пък се обявява Карантината,Борисов е обвиняван в Непостоянство,т.е. Веднъж налага,втори път отменя Локдауна.Ако пък не прави нищо- обвиняван е в Бездействие и че не му пука за народа.Ако ББ ваксинира със Зенека,то Той се обвинява в ГЕНОЦИД към народа и иска да го изтрови.Спре ли Ваксинацията,такива като ГАМИЗОВ го обвиняват че е Убиец и желае да се поболее масово Българина.Та последно:Ти от ония дето гориха Маски ли си?

    Коментиран от #36, #56

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 един от многото

    6 1 Отговор
    Не , ама с всички средства се мъчат да повлияят на предстоящите избори! И за сега се справят много добре.
  • 36 факти

    6 4 Отговор

    До коментар #32 от "оня с коня":

    Не ми пиши глупости.Не съм яростен привърженик на нито една партия ,защото в България всичко е пълен фарс ! А това ,че половината свят е наложил такива мерки НЕ означава ,че рабптят ,а както казваш ти просто трябва да се вземат мерки независимо дали работят или не,защото бездействието се критикува от всички !
  • 37 ХТКТ

    9 1 Отговор
    Това си е чисто политическо решение на ББ за изборите. Преди се хвалкаше на лево и десто, че сме най добре в целия ЕС и в целият свят. Сега какво стана? Когато има да се самопохвали ББ е най напред , сега се скри и остави говорителите си да се оправят. България без ГЕРБ най добре.
  • 38 Просветен илюминат

    10 1 Отговор
    Психологически се поддържа чрез страх и контрол тази измислена и изкуствено създадена пандемия да продължава толкова колкото е изгодна за тези,които дърпат конните.
    Хората се подчиняват и слушат,но за чия сметка е всичко това всеки сам си преценява.
    Ако сме първи по смъртност и все повече болни то тя здравната система грижи ли се за вашето здраве след като то липсва и би било най-добрата реклама?
    Парите се печатат и все не достигат пари,вдигат се лихви цени данъци от години и пак няма пари и ние продължаваме да следваме едни и същи правила и да си доказваме колко сме луди.
    До кога бе хора?
  • 39 Аз40🏴‍☠️

    3 4 Отговор
    Просто си нямат повечето на представа, какво предстои. Бил Гейтс вече говори за всичко това като за софтуерна програма "Пандемия версия 1.0", и че следващата актуализация ще бъде "Пандемия 2.0", която ще е биологична война от ново естество. Вече е известно, какво ще става ... никак не е за пренебрегване, хора! Никого няма да подмине! Не очаквайте спасители!
  • 40 Алфа Вълкът

    2 4 Отговор
    Естествено, че няма да се мре много яко. Какво и да се направи е грешен ход, ако не се вземат мерки, ще кажат : "гледай как ни остави Бойко да мрем.", пък сега реват, че ги затварят!
  • 41 ИВАН

    11 0 Отговор
    Някой вярва ли вече на тази власт изобщо за нещо, оглавяваня от дебелоок лъжец ... тия резултати, тая измислена "пандемия" с която само притесняват хората
  • 42 даун

    4 1 Отговор
    Е.ати тъпия въпрос
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Доктор Ох Боли

    3 5 Отговор
    Епидемията не може да се спре с 10-дневен локдаун, така че въпросът е некоректен.
    Целта на локдауна е да ограничи разпространението на вируса и да се избегне срив на здравната система, което би било катастрофално.
    В момента всяко забавяне, всеки спечелен ден със забавянето на разпространението на вируса се измерва с много спасени човешки животи.

    Коментиран от #45

  • 45 Аз40🏴‍☠️

    7 1 Отговор

    До коментар #44 от "Доктор Ох Боли":

    Няма никъде по света страна, която да е успяла с локдауни и ограничения да намали броят на заразените, да приключи с пандемията. Дай ми поне един единствен пример, ако можеш? Къде има страна без ковид-19 ограничения, дори и да са "масово имунизирани"?

    Коментиран от #49

  • 46 333

    2 4 Отговор
    Трябва да е минимум 22 дни!
  • 47 сдфр

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "kkk":

    И земята е плоска нали? И ти слагат микрочип с ваксината, знаем хахаха.
    Малее колко изтрещял народ има на тази територия.
  • 48 Гост

    2 2 Отговор
    Целта е да я задържи, знам от манипулативни въпроси.
  • 49 Доктор Ох Боли

    2 7 Отговор

    До коментар #45 от "Аз40🏴‍☠️":

    Това, което е установено със сигурност е, че заразата се предава от човек на човек - по въздушно какпов път и чрез допир до заразени повърхности. Елементарната логика показва, че ограничаването на контактите и личната хигиена са най-надеждната преграда пред разпространението на вируса.
    Ако имаше съзнание и всеки сам ограничаваше контактите си до минимално необходимите, както и поддържаше хигиената си на ниво, изобщо нямаше да сме там, където в момента сме. Там, където съзнанието и доброволното спазване не работи, вече идва принудата - ограничения, локдауни и т.н. Очаквано те не работят както трябва, защото се прилагат при хора с ниско съзнание, които не спазват доброволно мерките, а тези хора нямират начини да ги заобиколят. Все пак не може да се сложи полицай до всеки. Това води до по-тежки мерки и т.н. и т.н. Все пак има известно ограничение на контактите, колкото и малко да е и то помага. Иначе би настъпил апокалипсис. Много бързо забравихме как в Италия лекари решаваха кой да живее и кой да умре или как у нас умираха пред болниците и в линейките.
    Всички искаме този кошмар да свърши, но трябва всеки един от нас да действа умно и отговорно и да се вслушва в специалистите. Ако не вярва на нашите, поне на чуждестранните.

    Коментиран от #50

  • 50 Аз40🏴‍☠️

    6 0 Отговор

    До коментар #49 от "Доктор Ох Боли":

    Само да ти припомня, че не ми отговори на нито един въпрос.

    Коментиран от #59

  • 51 Просветен илюминат

    9 1 Отговор
    В Танзания не се говори за вируса и хората не носят маски и няма тези неща,които гледате в ЕС и Америка,а от това не следва ли,че подобни локдауни са напълно измислени и имат друга цел?
    70$ е месечният доход в Танзания и явно със здравето се справят видимо по-добре от икономически по-развити държави.

    Коментиран от #57

  • 52 Просветен илюминат

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Моята истина":

    Ако две или повече лица имат еднакви симптоми, това означава, че всеки един от тях е в лечебната фаза на един и същ тип конфликт. Например: Ако един „несмилаем” конфликт удря цялото семейство неочаквано, те ще имат диария (лечебен симптом) след като конфликтът бъде разрешен.




    Обичайната настинка е свързана с „вонящ конфликт”, който може да бъде преживян реално, но също и образно („Тази ситуация ми намирисва”, „Тук има нещо гнило”). По време на активната фаза на конфликта лигавицата на носа се разширява посредством язвички, които обикновено не се забелязват. Но през лечебната фаза носната тъкан се възстановява и лигавицата се подува. Един сополив нос (лечение винаги се извършва в течна среда), главоболие, умора, повишаваща се температура или треска, всички те са типични признаци за ваготоничен лечебен процес. Ако симптомите на настинка са по-тежки, то това обикновено се нарича „грип”. Твърдението, че „грипните” вируси са виновниците, все още не е доказано.
  • 53 Просветен илюминат

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Моята истина":

    Тежките биологични конфликти могат да засегнат много индивиди в дадено общество или население, като например по време на война, „санкции” или икономически кризи. Това, което се определя като „епидемия” не е нашествие, както се предполага, на „инфекциозна болест”, а всъщност е индикация, че хората от даден регион се намират в лечебна фаза по едно и също време.



    Това например обяснява нашествието на „Испанския грип” през 1918 г., както и епидемиите от белодробна туберкулоза след Първата световна война, по време на която милиони са изпитвали „териториален страх” с последващо засягане на бронхите и евентуално фатална пневмония по време на лечебната фаза, както и „смъртен страх”, засягащ белодробните алвеоли и причиняващ рак, който НЕ се открива по време на активната стрес фаза на конфликта! Краят на войната инициира масово излекуване, така да се каже, изразяващо се в две пандемии. Ето защо толкова много хора не са преживели туберкулозата: секреция, образувана по време на процеса на разграждане на белодробния тумор и съдържаща високо количество протеини, които се изхвърлят чрез храчките. Затова е необходима една богата на протеини диета, за да се запълни липсата им. Благодарение на крайната бедност, причинена от световната икономическа криза, последвала Първата световна война, засегнатите от туберкулозата не са имали богата на протеини храна, нужна за лечението. Само тези, които са имали възможност да се хранят пълноценно, са могли да оцелеят. Бедните н

    Коментиран от #54

  • 54 Просветен илюминат

    9 1 Отговор

    До коментар #53 от "Просветен илюминат":

    Бедните не са имали шанс.



    Същото може да се каже и за днешните туберкулозни епидемии (както и за „СПИН” епидемията) в страните от Африка или Азия. Тези епидемии не са причинени от туберкулозни бактерии, да не говорим за ХИВ, а са резултат от плашещи политически, социални и икономически условия. Това, от което наистина имат нужда хората в тези части на света, са мир и храна, вместо размирици и лекарства.



    През 1944 г. за първи път бяха приложени антибиотици върху туберкулозни пациенти. Причината, поради която антибиотиците „действат” е, че те унищожават бактериите, необходими за разрушаване на белодробния тумор. Бързият успех на антитуберкулозните лекарства се появи в следващите години. Това спира „болестта”, но чрез унищожаване на полезните бактерии, белодробният рак при милиони хора, преживели ужаса на още една световна война не би могъл да се премахне. В резултат на това туморите се капсуловат и остават където са си. Но по време на всеки белодробен преглед, дори и години по-късно, тези стари капсуловани тумори могат да бъдат видяни на рентген. Ето така ракът на белия дроб стана най-често срещаният. Той няма нищо общо с тютюнопушенето.
  • 55 Просветен илюминат

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Моята истина":

    Ако хората са добре устроени материално и не са под стрес ежедневно да мислят за липси най-вече пари за сметки и кредити дали живота няма да бъде съвсем различен?
    Ако доктора пита осигурен ли си,т.е. платил ли си за да те приема и да не ти иска пак пари,една система като здравната за която си плащаш от какво зависи за да се развива?
    От пари,т.е. здравето ако си здрав не носи пари,а като си болен и плащаш системата печели.
    Това,че не знаеш какви са причините за болестите и как да се лекуваш е добре за здравната система.
    Схващаш ли сега защо има интерес да има болни хора?
  • 56 БАЦЕ БАЦИЛА

    8 0 Отговор

    До коментар #32 от "оня с коня":

    Кобилкина,пак не си в час,не разбра ли ,че локдауните не бяха съобразени с реалната обстановка и винаги бяха не навреме.Все едно ти да започнеш да акаш преди да си свалил гащите,е разултатът е същият!
  • 57 Аз40🏴‍☠️

    4 4 Отговор

    До коментар #51 от "Просветен илюминат":

    И обърни внимание, какво се случи в Танзания. Президента им е труп. Хората са много далече още и не са въобще в час. Отнема им време да го проумеят, личи си. Това ни вкарва в "пандемия 2.0", каза го Гейтс в интервю.
  • 58 Мисля че е ясно

    4 1 Отговор
    Вирусът няма да изчезне. Но пандемията ще спре и постепенно вирусът ще стане ежегодна настинка.
  • 59 Доктор Ох Боли

    2 5 Отговор

    До коментар #50 от "Аз40🏴‍☠️":

    Ами поразгледай Китай.
    Но там от една страна има съзнание, а от друга - властите не си поплюват. И резултатите са на лице.
    Няма едно единствено нещо да направиш и всичко да се оправи - мерките са комплексни и всяка допринася в борбата с разпространението на вируса.

    Коментиран от #60, #62

  • 60 Аз40🏴‍☠️

    8 1 Отговор

    До коментар #59 от "Доктор Ох Боли":

    Разбирам. Виж нещо. За Китай всички знаем, че е един вид тоталитаризъм, нали? Там не им трябва пандемия, там са винаги в локдаун. Този вид тоталитаризъм е толкова развит, че го наричаме технокрация днес. Там хората са следени нон-стоп чрез камери, дронове, чипове, разпознаващи им всичко, дори болестите, с кой са били, с кой имат интимни контакти, всичко. Там нямат права, работят каквото им наредят и т.н. Чисти биороботи. Това ли приемате за адобър пример? Наистина? ТО и затова ви се дава за пример Китай, затова от там тръгна (уж) всичко. Мислете хора, не им слушайте само наратива, много е лъжлив, мнооого.

    Коментиран от #67

  • 61 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор
    ХМ...РЕШЕНИЕТО за локдауна/ се взема на БАЗА НАТРУПАНИ ДАННИ!!!А ТЕ са инерционен компонент-отразяват закъснение с около 5/7 дена/инкубационният период на вируса/......Което пък означава че и ,,мерките,, вече са закъснели!!!!!!ДРУГ момент е намесата на политиката/ПАЗАРНИЯТ ЕЛЕМЕНТ/ в ситуация с медицински проблем...Ако помните ,,ШОКОВАТА ТЕРАПИЯ,, като изобретение на капитализма на БЕДСТВИЯТА основана на принципа създаваш бедствие/отваряш пазар/прибираш печалба.......И тогава и сега ШОКЪТ е за едни/ТЕРАПИЯТА/печалбата/ за други......
  • 62 Аз40🏴‍☠️

    7 0 Отговор

    До коментар #59 от "Доктор Ох Боли":

    Да те информирам, приятел, още за нещо. Разбери, не съм против вас, не ви мисля лошото. Не искам да живеете лошо и да сте зле по никакъв начин. Наистина. Тук съм единствено, защото много хора в България не разбират чужди езици и са силно лимитирани от към случващото се толкова бързо. Внимание сега! Има видео за ковид-лагери от Китай. Хора намиращи се затворени в кутии. Не си измислям. Кутии от рода на подвижните тоалетни у нас. Затова не допускаха уж толкова време там да влизат чуждестранни инспекции. Знам, много е притеснително.

    Коментиран от #69

  • 63 Ташунко

    8 0 Отговор
    Не знам властта,дали ще спре епидемията,ама май е по-добре епидемията да спре властта,че ни писна на всички от идиотските им решения всеки ден.
  • 64 Centurion

    8 1 Отговор
    Решението за Локдаун,преследва политически цели.След изборите и по 1000 да умира ,може да сте сигурни ,че затваряне няма да има.Щаба са подлоги и марионетки обслужващи престъпна Шайка домогнала се до властта!!!
  • 65 МАФИЯ НА ББ

    6 1 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ НИ ЗАКУПИ СМЪРТОНОСТНА ВАКСИНА С МАЙМУНСКИ ВЕКТОР. ШАБЕКА РАЗБОЙКО ВИ ИСКА ВСИЧКИ МЪРТВИ. ГАРАНТИРАНО ОТ ШАЙКАТА ГЕРБ. Нoрвeжки мeдици твърдят, чe ca oткрили причинaтa зa пoявaтa нa cтрaнични eфeкти cлeд вaкcинирaнe c „AcтрaЗeнeкa“, cъoбщaвa мecтният вecтник „Вeрдeнc Гaнг”, цитирaн oт bTV.



    Cтaвa въпрoc зa cилeн имунeн oтгoвoр, прeдизвикaн oт вaкcинaтa. Тaкa oбoбщaвa изcлeдвaнeтo им прoф. Пoл Aндрe Хoлм в интeрвю зa издaниeтo. Групa мeдици oт бoлницa "Рикcхocпитaлeт" пoд ръкoвoдcтвoтo нa Хoлм ca рaбoтили уcилeнo, зa дa рaзбeрaт зaщo тримa здрaвни рaбoтници нa възрacт пoд 50 гoдини ca приeти c гoлeми кръвни cъcирeци cлeд вaкcинирaнe c прeпaрaтa нa „AcтрaЗeнeкa“.
  • 66 Нане

    3 1 Отговор
    бат Бойко мое е сиа ще размаха вълшебния пожарникарски шланг и .... готово
  • 67 Доктор Ох Боли

    4 4 Отговор

    До коментар #60 от "Аз40🏴‍☠️":

    Непрекъснато работя с Китай, познавам много китайци и съм бил доста пъти там, така, че твърденията ти са малко преувеличени. Както и да е. Следенето с камери е отдавна. Преди повече от 25г, докато бях в Лондон, хванаха двама тийнейджъри ограбили банкомат като ги проследиха с камери през половината страна. В Щатите пък от години има камери на стадионите за да хващат търсени лица, а пък на някои летища (например LA) ти дават board pass без ID а само като те видят на камерата. В братска Русия пък преди няколко години на пуст (уж) път направвих обратен завой на забранено място и доста бързо бях намерен от кола на тяхната Дорожно-патрульная служба, които ми представиха снимки, едната, като за паспорт.
    За тоталитаризма - в случай на кризи той си има предимства, защото дава по-добър контрол и по-бързо и оперативно взимане на решения. Демокрацията е по-бавна, по-мудна, има много пречки, като правата на тоя и оня, всеки иска всякаква информация, която разпространява и което пречи, обърква и т.н. Тя е за мирно време, но в случай на война слагат президента за върховен главнокомандващ.
  • 68 асдадс

    7 0 Отговор
    ЩЕ СПРЕ ЛИ COVID ЕПИДЕМИЯТА ВЛАСТТА С НОВИЯ 10-ДНЕВЕН ЛОКДАУН?

    Така както сте го написали излиза, че КОВИДА ще спре властта :)
    ХАХАХА ами ха дано де! Няма умрял депутат или политик до сега.
  • 69 Доктор Ох Боли

    3 2 Отговор

    До коментар #62 от "Аз40🏴‍☠️":

    Не зная кои сте вие и кои сме ние, но смятам, че в България има достатъчно умни и интелигентни хора, които да разберат и разяснят за какво става въпрос. У нас проблемите са два:
    - има изключително остро политическо противопоставяне и пандемията се използва най-цинично и безскрупулно от почти всички политици - едните за да останат на власт, а другите - за да ги свалят. За целта ни заливат с всякаква вярна и невярна информация, манипулират данни, саботират, използват фалшиви новини, тролове и т.н., което е отвратително, защото е за сметка на народа, за чието добро те се кълнат, че действат. Тук дори нашият главнокомандващ дезертира, от време на време пречи и гледа отстрани, нападайки от засада, като партизанин, когато може.
    - Втората причина е в народопсихологията ни. Българинът винаги гледа да се изхитри и не прави това, което му се казва, защото смята, че ще го "прекарат". Той иска да има правила, но само другите да ги спазват, а той не, защото иначе не може да мине "по втория начин". Има и вградена комплексарщина - ние разбираме от всичко, футбол, политика, сега от вируси и ваксини и няма да се дадем на някакви си вирусолози и епидемиолози да ни обясняват. Те не разбират.
    Та в такива случаи трябват малко принудителни мерки. За благото на отделни индивиди и на народа като цяло.
    Съзнанието, за което говорих в първия ми пост идва с културата. Трябва да знаеш и разбираш какво става и да имаш морала и съзнанието да действаш отговорно.
  • 70 лъжи лъжи

    6 0 Отговор
    Герберската политика е "иди ми -дойди ми" , " тука има -тука нема", до днес всичко отворено , от утре всичко затворено и всичко това няма нищо общо с грижата за хората и борбата с вируса , а единствено за оцеляване и пълнене на чекмеджето.
    Нито ваксини имат, оправдават се , че хората не желаят да се ваксинират , нито пък желание имат да помагнат на хората.
    Да, много хора са против ваксините, но възрастните хора бихме се ваксинирали , но не с АстраЗенека ,с която по-скоро ще ни уморят. Започнахме да си мислим, че това е и целта - облекчаване на фонда за пенсии.
  • 71 Моята истина

    3 2 Отговор
    До 16 Хич не сме дефектни– напротив, отидоха си учител, общински служител, съсед, работещ в чужбина,млад мъж–фармацевт, и още едно младо момче.Не троля, справка ако искаш– малко северозападно градче. В големите градове такива случаи са статистика, но при нас са потресаващи. Да не говоря, че леглата в ковид отделението са 10, съответно повече в областния център, но и там е пълно.
  • 72 Моята истина

    5 2 Отговор
    До 16 Хич не сме дефектни– напротив, отидоха си учител, общински служител, съсед, работещ в чужбина,млад мъж–фармацевт, и още едно младо момче.Не троля, справка ако искаш– малко северозападно градче. В големите градове такива случаи са статистика, но при нас са потресаващи. Да не говоря, че леглата в ковид отделението са 10, съответно повече в областния център, но и там е пълно.
  • 73 2423

    4 1 Отговор
    епидемията ще изчезне след 04 .04
  • 74 причини?

    3 0 Отговор
    безброй.
  • 75 Като патки

    2 0 Отговор
    Колкото го спре в Германия, Италия, Англия. ИМУНИТЕТ. Или го имаш природно (в гена) или го придобиваш след излекуване от заразата, или разчиташ на ваксина, която се основава на промяна на ГЕНОМА ТИ. Тук действията са преди всичко ПОЛИТИЧЕСКИ във всяко действие или бездействие. Правят си някакви сметки, а дали ще се получат ще видим в бъдеще.
  • 76 Оня

    4 0 Отговор
    Пандемия няма,има промивка на малки мозъци
  • 77 КЪМ АНКЕТАТА

    3 0 Отговор
    Но ще отложат изборите не усещате ли ?!Чекмедже бантита е селски хитрец
  • 78 Северозапад

    3 0 Отговор
    От затварянето едва ли ще има някаква полза. Проблемът е друг - вследствие непрестанните грижи на политици и медии народът (не само у нас) е тотално ошашавен. А психясването може да се окаже с далеч по-тежки последици от самата корона. Която впрочем започва да прилича на лафа за хремата - с лекарства се лекува за една седмица, а без лекарства - за седем дни. Единствената полза от тази психоатака е за болниците (3800 лева за 5 дни пътека за корона), и тъпкането на нови чекмеджета от властта.
  • 79 4555666

    2 2 Отговор
    Въпроса е зададен провокативно. Никоя власт не може да спре заразата. Въпроса е да се спре натиска върху здравната система.

    Коментиран от #80

  • 80 Читател

    1 2 Отговор

    До коментар #79 от "4555666":

    Точно така.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

Назад към анкетата