Анкета

В кой град освен София бихте инвестирали в жилище?

С подкрепата на
imot.bg
Бургас
15% (551)
Варна
19% (720)
Пловдив
18% (667)
Ваканционен имот в зимен курорт
9% (350)
Ваканционен имот на Черноморието
27% (1023)
Град, разположен в близост до голямо производство, за да го отдавам под наем
12% (439)
Въвеждане на коментар към анкетата
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към анкетата
Суперинвест
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Въпросите в анкетата са ограничени и подвеждащи. В тези времена умните хора инвестират в имоти/ жилища на тихо и спокойно място (село), сравнително близо до средно голям град, за да могат да живеят спокойно, да упражняват професиятя си(евентуално) от дома, децата им също да имат достъп до качествено образование и в крайна сметка да са на няколко (2–3)часа път от културни събития и др. специфични за големите градове.

Коментиран от #2


Оценка:
-3 +26

малъо халозаров
(гост)

Неутрално
2 Отговор

До коментар #1 от "Суперинвест":


Какви глупости говорите господине? Много хора инвестират за да дават под наем,а други купуват имот в зимен курорт или летен курорт, хем че не ги разбирам за какво им е при толкова хотели.

Коментиран от #8


Оценка:
-16 +8

Ханджията
(гост)

Неутрално
3 Отговор
Хаха, Варна?! Вие сериозно ли?! Град на безкрайните и некадърни ремонти! Тва лято ОТНОВО коя ли артерия ще ремонтират? Пътя към Златните или Водопада при МОЛа?

Оценка:
-10 +22

инвеститор
(гост)

Неутрално
4 Отговор
при тея цени и лоша инфраструктура и висока криминална престъпност, по- разумно е да си купя в чужбина

Оценка:
-7 +27

русенец
(гост)

Неутрално
5 Отговор
Защо не сложихте и отговор : "За нищо на света не бих инвестирал в имот в България!"....

Оценка:
-7 +30

както винаги
(гост)

Неутрално
6 Отговор
ТЪПА АНКЕТА !!! Защо ли? Липсва отговора: ''НЕ БИХ ИНВЕСТИРАЛ В НИТО ЕДИН ГРАД"

Оценка:
-4 +28

Пловдивчанин
(гост)

Неутрално
7 Отговор
Не инвестирах в София преди десет години в кризата когато беше евтино. Отвратих се от грозотата на София. Купих в родния Пловдив и в чужбина. Оказа се че цените в София за тези десет години скочиха повече отколкото и в Пловдив, и в чужбина; както продажните, така и наемните цени. Огромна част от еврофондовете стигнаха само до София, София дава 38% от БВП на страната, което е в пъти повече от всеки друг град. И макар че сравнено с подобен по население Европейски град (където също съм инвестирал) БВП на София е все още много нисък, растежът на цените в София би ми дал по-добра възвращаемост. Двата вида възвращаемост са: 1. Висок наем, нисък растеж на продажната цена и 2. Обратното - сравнително нисък наем за местния стандарт, но по-висока възвращаемост при бъдеща продажба. София ги съчета и двете което е аномалия породена от огромния дисбаланс в усвоените евросредства между София и страната.

Коментиран от #22


Оценка:
-5 +16

kkk
(гост)

Неутрално
8 Отговор

До коментар #2 от "малъо халозаров":


Глупости казваш... Ела да покажа 4-ма ЧСИ какво продават- общо над 250 жилища в големите градове купувани в последните 5-7г. точно за "даване под наем". И всичките 250+ имота са взети от банките в последната 1г., цените им при ЧСИ са повече от апетитни (макс. 70% от пазарните) и никой, ама ХИЧ НИКОЙ не подава оферти- ще познаеш ли що?

Оценка:
-2 +17

YUI
(гост)

Неутрално
9 Отговор
Ако имах пари, във Виена, ако имах още повече бих добавил още няколко малки, в Италия, Чехия, Франция, все вън от тук. Благодаря, че попитахте.

Коментиран от #15


Оценка:
-2 +13

един от многото
(гост)

Неутрално
10 Отговор
Най малкото в София , бих си дал парите за каквото и да е било.

Оценка:
-0 +14

Тодор Живков
(гост)

Неутрално
11 Отговор
Аз лично бих инвестирал в имот в Барселона и някой хубав джип за моята любима пък и някъде другаде няма проблем мога да купя цял град имам много пари държа ги в шкафа може и със злато да платя.

Оценка:
-2 +7

глупав въпрос
(гост)

Неутрално
12 Отговор
Изключително тъпа анкета.Вие не разбрахте ли,че България не се изчерпва с 3-4 фаворизирани града.Аз лично бих инвестирал в родния си град,където съм си останал и нямам никакво намерение да ходя другаде.И призовавам и другите да постъпят така.От родното място по хубаво няма.

Коментиран от #13


Оценка:
-4 +9

баба
(гост)

Неутрално
13 Отговор

До коментар #12 от "глупав въпрос":


Ма баби, ти от Дупница ли си ба?

Коментиран от #16, #17


Оценка:
-2 +5

вес
(гост)

Неутрално
14 Отговор
В никой освен София и то не във всеки квартал на София! България умира в ЕС, а циганите наеми не плащат. За какво да инвестирам в имоти в България?

Оценка:
-1 +6

Ти си
(гост)

Неутрално
15 Отговор

До коментар #9 от "YUI":


Аз си купих машък апартамент + гараж в Залцбург ! За 5 години продажната му цена се удвои и пгодължава да расте . Сами гаража ми носи по 100 € месечно , целогодишно ! Вие пак си инвестиракте на морето и по чукарите ....

Оценка:
-5 +2

NikNay
(гост)

Неутрално
16 Отговор

До коментар #13 от "баба":


Защо , какво и е на Дупница ? Един от малкото градове в България който се развива и ръсте . Намира се на много централно и ключово място . За почивка ето ти планина , ски , минерална вода а морето в гърция е на 3 часа път ....

Коментиран от #18


Оценка:
-2 +4

роднини сме
(гост)

Неутрално
17 Отговор

До коментар #13 от "баба":


Аз съм баща ти.Не ме ли позна.

Оценка:
-2 +1

вес
(гост)

Неутрално
18 Отговор

До коментар #16 от "NikNay":


Жените от Дупница, обикалят заведенията в София и си търсят мъже тук, а на вас ви казват, че са на шопинг. Направо изместиха тези от Гоце Делчев, които преди години първи вкараха безплатния секс в София.

Оценка:
-1 +5

отговор
(гост)

Неутрално
19 Отговор
Отговорът на този въпрос е елементарен.В нито един от посочените.Варна е сапунен балон със затихващи функции.Преди 20 години беше център на входяща емиграция,а сега на изходяща.Бургас е един изкуствено раздут град,към който са присъединени поне 20 села,та да стигнел 200 хиляди.И пак няма толкова,а някои от тези села са на една туба бензин от града.А в Пловдив къде-в Столипиново ли.Съжалявам,но не знам нито ромски,нито турски.

Коментиран от #23


Оценка:
-5 +9

оптимист
(гост)

Неутрално
20 Отговор
Чакам да осъдят гербавите и с върнатите пари ще инвестирам в имот на Марс или някъде из галактиката.

Оценка:
-2 +3

dnbf
(гост)

Неутрално
21 Отговор
във слънчев L.A кой би предпочел тея грозотии на булгаркенеф

Оценка:
-5 +4

Горски
(гост)

Неутрално
22 Отговор

До коментар #7 от "Пловдивчанин":


София има такъв БВП защото този БВП напрактика е субсидиран от държавните разходи. - Ако парите, които чиновниците целенасочено харчат за София се инвестират във Видин след една година БВП на Видин ще е най- високия.
Страната функционира основно от вътрешно потребление което се финансира от държавни разходи, заеми и нефинансови приходи в хазната. - За справка Консолидираната Фискална Прорама, Консолидиран Дълг и справката за Външнотърговският ни Баланс - основно за БНБ.
В този смисъл инвестицията в София особено извън центъра хич не си заслужава. Аз лично не бих инвестирал в апартамент в който и да е от големите ни градове. Предвид на икономикана да страната не бих инвестирал при настоящите цени където и да е в БГ. Изгледите в следващите 20 години за страната са ... - Катастрофални!

Оценка:
-1 +10

турист
(гост)

Неутрално
23 Отговор

До коментар #19 от "отговор":


Варна е прекрасен град! Помня го как изглеждаше по време на соца. В момента градът се развива - да спомена само градската магистрала "булевард Левски", която направи града съвсем европейски. Бургас почти "се изравни" с Варна. Най-хубавия български град - много на брой широки булеварди, липса на задръствания - и поради огромната му площ и поради отличната улична инфраструктура. Дори Меден рудник стана добро място за живеене, а Лазер е може би най-добрия български квартал. Не отстъпва по нищо на варненските Чайка и Левски, нито на Лозенец /най-долната му част, около Криволак/, /Иван Вазов не ми харесва/ и Медицинска академия в София. Най-интересен за посещения през уйкенда е Пловдив. Там релаксът е пълен. Много приятен град!
А който иска - да ходи в Залцбург, или какво още беше споменато по-горе, ..... Барселона. В Залцбург и къщичка за кучето си не бих купил, а в Барселона или Милано винаги мога да отида за седмица-две. Хубави са, .... но не и да се преселя там. Ако по някаква причина трябва да избирам нещо извън Бг, сигурно Малага щеше да е моят избор или в краен случай - Валенция.
Градовете ни са прекрасни, особено 4-те града, посочени в анкетата.
Но, относно въпроса в анкетата - бих инвестирал "И" в Бургас "И" във Варна.

Коментиран от #29


Оценка:
-8 +4

Хммм
(гост)

Неутрално
24 Отговор
Не бих инвестирал в имот.Навремето инвестирах и купих 9 биткойна на 300 долара.

Оценка:
-1 +1

Ганьо
(гост)

Неутрално
25 Отговор
Извън Републека България, до голям воден басеин и без евреи наблизо!

Оценка:
-3 +2

PSG FR
(гост)

Неутрално
26 Отговор
Бургас! В града има много добре запазена природа, чудесен център, стига се лесно навсякъде, Морската е супер, плажът е лесно достъпен и голям. За инвестиция става, за отдаване като квартира през лятото също, цените няма да тръгнат надолу. Извън сезона спокойствието в града е уникално, запазен е духът. Наблизо са Несебър, Поморие, Созопол, градският транспорт стига до тях...
Манталитетът е такъв, че те посрещат с добре дошъл навсякъде.

Оценка:
-5 +5

Варна
(гост)

Неутрално
27 Отговор
Не виждам причина да се инвестира в имот в България. - В Барселона може да си купиш апартамент на по- ниска цена отколкото в тъпата София.
Балонът скоро ще гръме защото икономика няма!
- Дълговете растат главоломно, имам отрицателен прираст, отрицателен търговски баланс, постоянна емиграция, висока смъртност и застаряващо население. Бюджетът е продънен и ще е на постоянни дефицити в следващите 20 години благодарение на ГЕРБ. Неграмотността расте, производства никакви, а нелоялната конкуренция на партньорите ни от ЕС върви на пълни обороти. - Ние ще продължаваме да затъваме заради инсектите в държавната и общинска администрация, корупцията и огромните разходи за тях. Почти всичко вече е разпродадено и разграбено! - Та питам по каква причина цените са високи и защо да инвестирам тук?

Коментиран от #36


Оценка:
-1 +7

Стт
(гост)

Неутрално
28 Отговор
В Асеновград!
С новия път се стига за 6-7 минути до Пловдив.
Живееш в подножието на планината, а работиш в Пловдив.Също така много скоро всичко между двата града ще е застроено от чужди инвеститори и ще има много работни места.

Оценка:
-2 +7

Ти си
(гост)

Неутрално
29 Отговор

До коментар #23 от "турист":


Колега в анкетата се говори за инвестиции а не къде ти харесва и къде предпочиташ да живееш . Инвестиция се прави с цел да си възвърнеш разходите и да печелиш дивиденти от инвестициятя - да то носи пари ! Коменрара ти е хубав но се обезсмисля защото се разминава с анкерата .

Коментиран от #31, #34


Оценка:
-2 +2

Мнение
(гост)

Неутрално
30 Отговор
В нито един от посочените.
Бих инвестирал в държава извън Европа, която не е членка на НАТО.
На тихо спокойно, без набези и грабежи място.
Място без мръсно производство, отровена природа, и по-чести и истински хора, население.

Коментиран от #35


Оценка:
-1 +1

Мнение
(гост)

Неутрално
31 Отговор

До коментар #29 от "Ти си":


Тихото и спокойно място е инвестиция, ненапразно се появиха плаващите "острови" за богаташите.
индустриалните и финансови центрове се избягват като инвестиции, защото богатите вече преди столетия имат инвестиции в тях, всичко е изкупено.

Коментиран от #33


Оценка:
-0 +4

32
Този коментар е премахнат от модератор
Ти си
(гост)

Неутрално
33 Отговор

До коментар #31 от "Мнение":


Грешка ! Инвестиция е това което ти носи някакъв вид печалба ! А за 3 - 4 милиона евро може да се купи истински остров а не плаващ катун !

Оценка:
-0 +2

Ямболия
(гост)

Неутрално
34 Отговор

До коментар #29 от "Ти си":


Колега, явно не четете внимателно. В поста който коментирате, човекът е писал "и в Бургас и във Варна" би инвестирал. А анализът, който предхожда това негово изявление, на мен лично много ми хареса. В България има отлични градове и съм съгласен, че Бургас и Варна са най-добрите, като София и Пловдив също не са за пренебрегване.

Коментиран от #37


Оценка:
-2 +3

Северняк
(гост)

Неутрално
35 Отговор

До коментар #30 от "Мнение":


Руската тайга е такова място, каквото си описал. Сибир е необятен - инвестирай там!

Оценка:
-0 +2

Етиопиц
(гост)

Неутрално
36 Отговор

До коментар #27 от "Варна":


Дори в Етиопия и Йемен се живее по-добре!? Имигрирай там щом тук е толкова лошо.

Оценка:
-0 +4

Ти си
(гост)

Неутрално
37 Отговор

До коментар #34 от "Ямболия":


При цялото ми уваджение към Вас и забележкатата Ви държа да подчертая ,че колегата от коментар 23 не говори за инвестиции а за добри за живеене в големи български градове а това се разминава с темата на анкетата . А ако сте чели внимателно със сигурност сте прочели че коментарът му ми харесва .

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.
ТОП 5