26 Юни, 2021

Какво трябва да е бъдещето на "Златен век"?


Какво трябва да е бъдещето на "Златен век"?
Да се завърши строежът
41% (2153)
Да се събори като незаконен обект
48% (2519)
Да остане на груб строеж като символ
4% (215)
Нямам мнение
8% (416)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6ътрф

    27 7 Отговор
    Да се свали до 8 етажа максимум!

    Високите сгради , предизвикват задръствания и много други проблеми, затова в Европа не строят високи сгради!

    Коментиран от #26

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Hoho Boho

    8 21 Отговор
    В този строеж, за добро или не, е вложен много човешки труд.
    Като го похабим, какво ще спечелим?

    Коментиран от #19

  • 7 Реалност

    18 8 Отговор
    Гласувах да се завърши! Защото е излишно да стои някакъв строеж така! Имаме достатъчно запустели! Да се разруши, също е глупост, на фона на милиони средства и вложен труд! Истината обаче е, че ако е взето разрешително по вторият начин, е редно д се разруши сградата за сметка на строителя! Така ще е дал милиони за построяване и милиони за разрушаване и другият път няма да прави така! Също ще е урок за останалите! А строителя пък да си търси парите от държаният служител издал незаконно разрешителното! Така всеки ще е получил урок и постепенно ще се спре с незаконното презастрояване!
  • 8 умник

    17 4 Отговор
    Не ни трябват високи сгради да ни затулят слънцето и закриват небесата сини!Бог не мож го стигна по стълби или с асансьор,а само с душата!
  • 9 Буци

    10 4 Отговор
    Да го конфискуват и направят Детска болница.
  • 10 Крис51

    13 2 Отговор
    За мен е много сложен казус, което идва най-вече от самия факт, че някога е дадено разрешително за строеж на толкова висока сграда на толкова тъпо място. Чух, че един от мотивите на архитектите е височината на бившия японски хотел в близост, което не ми се струва убедително. Най-малкото не бива да се вдигат повече етажи. Дори и така ще задръства допълнително бездруго задръстеното от строежи пространство точно там. Не им завиждам на тези, които биха си купили нещо на баснословните цени, които четох, че ще имат жилищата и офисите там. Колкото и красиво да изглежда накрая завършената сграда, ще стърчи като възпален пръст. Просто няма място там.
  • 11 Андрей Георгиев

    11 1 Отговор
    Многото промени на ЗУТ доведоха до този строителен бърдак, и алчните хиени веднага се възползваха от това и сега са в позиция на ощетени ище търсят закрилата на закона.Нещата са видими и презсказуеми на този обект му липсва пространство, присъщата му инфракструктора-паркинг, вода ток канализация, полагащото му се озеляване пространството за да блесне когато го погледнеш от далече.Оставам с впечатлението че за пари този архитект не само окапазил професията си но че и 5 пари не дава за сянката която остава и неудобствата на живущите в съседство.
  • 12 Гост

    10 1 Отговор
    Да се събори и след това никой няма да си позволи да нарушава закона.
  • 13 хАнт

    7 8 Отговор
    Следва да бъде завършен.
    Спиране, Събаряне, Скъсяване, всичко това Прилича на отмъщение, че някой не е допуснат до кацата с мед, имам предвид сещате се нали...
  • 14 Николай

    5 2 Отговор
    Трудно някой ще се пребори със строителната мафия.
  • 15 Пъпеша

    10 2 Отговор
    Дали са им разрешително тогава, когато Цецо Пъпеша беше силен. Нали затова му направиха асансьор.
  • 16 Кмитева

    6 6 Отговор
    Не мога да разбера , след като толкова години се е строяло нещо толкова мащабно, в центъра на София, всички са го виждали, и вече почти е готово, е доста тъпо да се разрушава. Едно време Бакърджиев за 3 минути разруши мавiлев

    Коментиран от #21

  • 17 Димитров

    6 2 Отговор
    Да се събори до основи и то от строителите, които го вдигнаха!
  • 18 юстаски

    5 6 Отговор
    Това е точно това, срещу което уж се борят. Държавната машина се опитва да смаже една строителна фирма. Забележете, не брокерска, не банка а обикновенна строително фирма. Строителните фирми строят, т.е. създават блага. Какво стана ? Понеже един партиен функционер - Цв.Цв. беше ползвал услугите на Артгекс с префенциална цена / което си е практика/, държавата реши да накаже не ЦвЦв а самата фирма. Днешната държава прави същото. Не си правят сметката, че Артекс ще осъди държавата. Не си я правят цащото няма да плащат те. Ще плащаме ние. Не може да спреш работата на една фирма за 2 , че и повече години, а когато тя започне работа, да и се изхилиш, че междувременно и е изтекло разрешителното за строеж. Това си е чист тормоз. Този тормоз ще струва пари и то доста. Все пак въпреки, че ни управлява хунтата на зелените чорапи, още не сме Беларус.

    Коментиран от #20

  • 19 НямакъщавБарцел

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Hoho Boho":

    Ще спечелим това, че ще покажем на бъдещите тарикати, които се опитват да заобиколят закона с подкупи към цв цв няма да бъдат сигурни, дали няма да изгорят с парите. И това ще ги принуди да спазват закона.
  • 20 златен гювеч

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "юстаски":

    Тия селски тарикатчета да идат да строят и ПРОИЗВЕЖДАТ БЛАГА в Германия! Ще ходят гладни! Без подкрепа и далавера от "държавата" са НУЛА! Могат да работят на кота 0 с мотика!

    Коментиран от #35

  • 21 Таеикатлъци

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Кмитева":

    за три дни, чак от Япония ни се присмиваха!
  • 22 Мъка мъка

    3 2 Отговор
    Построена сграда вече нзащо да я събарят.Ако има престъпление който каквото е на правил присъда и да търпи наказание.Не сакам на мен да в добре а на Вуте зле

    Коментиран от #27

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Там ще тренират

    1 1 Отговор
    Пожарната и командосите!
  • 25 Красимир Радев

    2 1 Отговор
    Понеже е противоречие на всички закони и архитектурни правила,норми,земетръсни изисквания и най- вече разстояние между две сгради !!!!!!!
  • 26 подкрепям

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "6ътрф":

    Много точно мнение, но го няма като вариант в анкетата - защо ли? Ами защото е поръчкова.
    Сградата трабва да е по-ниска, на то " око човешко ненаядено"
  • 27 законът

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Мъка мъка":

    Това не е вариант. Според теб никоя незаконна сграда, след като е построена не трябва да се бута. При такива крадливи управници ще се напълним с такива сгради . Всяко незаконно нещо трябва да се събаря и тогава никой няма да си хвърля парите на вятъра за да бута после. В цяла България вече строят по този начин , спират за по година -две след реакция на обществото и пак продължават - по морето е пълно с таки сгради, дори и в защитени територии.
  • 28 гост

    5 2 Отговор
    понеже сме зли орки да кажа нещо тези които на инат искат да спрат строежа помислиха ли за хората, които са заплатили там за апартаменти , теглили са заеми и сега изплащат утре други могат да се озоват в тяхното положение, защото в България ако събереш пет човека и извикаш некоя голяма телевизия веднага протесът става грандиозен, а за хората нито дума само на кой му е по голем-ината

    Коментиран от #29

  • 29 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Прав сте господин Цветанов
  • 30 Любен Стойков

    3 0 Отговор
    Строежът е на това ниво защото някоя институция е разрешила. Сега не трябва да се руши а да се види кой в коя държавната и общинската администрации е/са разрешили строителството и да им съдерат отзадните части от глоби. С тия нашенски рушветпийски "иди ми -дийди ми" сме изостанали стс сто години. Държавици йоито ги нямаше на картата строят уникални обекти, пращат спътници и космически апарати на Марс, ние един полунебостъргач не можем да построим. Пуста българска завист и крадливост!
  • 31 Иво

    4 0 Отговор
    Тези платени изклесяци да се омитат по родните си места,а не да изсират бетонните си чудовища пред прозорците на хората а за трафика след това да не говорим тя София се пука по шевовете от трафик (хората от цяла София област работят тук).Хората живущи в квартал Лозенец ТЕ ще решат дали ще се стрй тази простотия..А най лошото е че БНТ1 взима страна в подкрепа на Артекс за трети пореден ден в едноминутен клип в сутрешния блок,точно в 08:54
    Сега разбрахте ли на кой е човек Кошлуков..

    Коментиран от #36

  • 32 big

    1 1 Отговор
    Не само да се събори, но на всички "купили" апартаменти от тях политици, да се отнемат!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 303

    1 0 Отговор
    Населението на 2 села събрани и натъпкани в една сграда. Кутийки на високи цени , но като гледам може и да последва съдбата на смъртния блок в Пловдив .Поне той си имаше дърво на покрива.
  • 35 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "златен гювеч":

    Цялото семейство Мирянови са изключително почтенни, голями патриоти и родолюбци...Интересно на кого пречат???
  • 36 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Иво":

    Иво, ти дори не знаеш къде е сградата, обаче плещиш "врели некипели"....
  • 37 sars cov2

    2 1 Отговор
    КПСС - БКП - СЪБАРЯМЕ ВСИЧКО ...И ГО ИЗЧЕГЪРТВАМЕ ...
Назад към анкетата