13 Август, 2021

Вярвате ли в климатичните промени?


Вярвате ли в климатичните промени?
Да, заради човешката дейност климатът на Земята се е изменил
67% (3927)
Не, това са глупости
30% (1775)
Нямам мнение по въпроса
3% (163)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 632

    41 4 Отговор
    Всичко е измама. Производителите на алтернативни източници на енергия и електроавтомобили се месят навсякъде интересуващи се само от печалбата не от климата и подобряване живота на хората по света.
  • 2 нашия

    29 2 Отговор
    "дозираната истина " по въпроса ни се сервира.....на основата на малък процент истина се добавя огромен процент полуистина , чиста лъжа и финансови интереси с глобални мащаби ,за да се получи "Голям" проблем" за Решаване"........
  • 3 конспиратор

    21 6 Отговор
    Играят си с ХАРП с цел редуциране на земляните!
  • 4 има ли балами?

    33 2 Отговор
    А преди човека, климата като се е променял многократно?

    Погледнете нагоре към онова дето свети и топли, и ще разберете защо има колебания в климата.

    Но това светещото не може да го таксуваш за въглеродни емисии.

    Коментиран от #9

  • 5 алчен

    26 4 Отговор
    Всичко е пари и всичко е за пари.
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 23 Отговор
    ние ХОРАТА съсипахме ПРИРОДАТА

    Коментиран от #17

  • 7 ежко

    16 3 Отговор
    И тогава попитаха неадерталеца който беще събуден по чудотворен начин, какво мисли за климата на земята след 12 000 години.Той се изпъчи гордо, поизкашля се да прочисти гърлото си и каза:"Много се е затоплило.По мое време какви ледове имаше по Витоша."
    Който не вярва, да посети морените:)
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Голям Слон

    27 2 Отговор

    До коментар #4 от "има ли балами?":

    Да, безспорно има цикличност в климата. От много години насам се редуват глобални затопляния и студове. Едва ли причина за това е бил човек. И едва ли историята е такава, каквато ни карат да я учим ;-)
  • 10 Заю Баю

    22 2 Отговор
    Климата се променя циклично и без човека. Има исторически сведения, че Черно море е било замръзвало цялото. В по-скорошни времена се знае, че река Дунав е замръзвала и вълците от Румъния по леда са преминавали у нас. Тогава не е имало автомобили и заводи. Е, защо се е затоплил климата? От печките на дърва на малобройното човешко население? Едва ли.
  • 11 111141

    3 1 Отговор
    След всяка зима все по-малко
  • 12 Леле

    23 2 Отговор
    Изригванията на вулканите и горските пожари отделят многократно повече парникови газове от дейността на човека. Що не вземат еколозите да сложат филтри на вулканите или да им наложат квоти на вредните газове и да ги накарат да плащат при надвишаване на нормите?
  • 13 Мунчо Радев

    11 2 Отговор
    Палежите са нарочно, искат да свърши кислорода на земята
  • 14 Глупава анкета

    12 1 Отговор
    Тъ... мис...., защо няма възможен отговор “Да, но не е ясно дали е заради човешката дейност”???
  • 15 5ко

    23 2 Отговор
    Пълна лъжа и измама. Цялата олелия е да унищожат икономиките, на които източниците на енергия са на твърдите въглероди. Покрай тях и останалите. Всичко това води до една цел - пълен контрол над човечеството. Зад това са мвф, световната банка, европейската банка за развитие, наднационалните корпорации. Всички тея собственост на психопаразитите, печатащи шарените хартийки без покритие. Заедно с пЛандемията тикат човечеството в новото робство.
  • 16 пешо

    14 2 Отговор
    вариантите са дадени тъпо!
    промени в климата има, но "човешката дейност" далеч не е основна причина. fat old sun е причината.
    со.росоидщини!
  • 17 експерт

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    вие - може. но защо ние трябва да плащаме измислените ви въглеродни квоти? познавам хорица, климатът ги позлати.
  • 18 Тредстоун

    13 2 Отговор
    Отговорите не са адекватни , има промени но не се дължат само и единствено на човека , по скоро са периоди обуславяни от самата природа , помня кога измряха динозаврите за пореден път хората бяхме малко и ходихме пеша ....
  • 19 Истината

    10 3 Отговор
    Като сечете гори в България, като съсипахте язовири и вода отпадъци и вецове. като презастроихте централни столични квартали-финни прахови, асфалтирани тротоари-които горят лятото, безобразно рязане на дървета, заради строителство, немиене на улици-наплъстена мръсотия, шахти от които излизат плъхове и мишки, стари коли без еконорми, няма стратегия в София да е само метро и трамваи-скъпи токове и парна-горене на нискокачествени въглища и дърва, горене на боклуци от Африка, Британия, Италия.
    В българия слънцето гори на 32 градуса по Целзий, на 40 градуса в чужбина съм издържал жегите, а тук колабирам.
  • 20 Вярвам

    8 2 Отговор
    в HAARP, които притежава и ползва всяка мощна държава като съвременно средство на война.
  • 21 ИВАН

    8 9 Отговор
    Разбира се, че човека е спомогнал много за климатичните изменения, може и да има някакви планетарни цикли, но основното е човешката дейност, а човека вместо като разумно същество - да се бори с природата, да я облагородява в своя полза - той я унищожава, вземете само последните пожари, миналата година цяла Австралия горя, тези които ходят и до тоалетната с колите и не слизат от тях, като не видели .... и безброй други неща

    Коментиран от #22

  • 22 Японеца

    19 3 Отговор

    До коментар #21 от "ИВАН":

    Замърсяването на планетата от колите е нищожен процент!
    Чети, не пиши!
    Климатичните промени, озоновата дупка, въглеродният двуокис са все инструменти за манипулиране на масите и печелене на пари!
  • 23 Фермер

    12 1 Отговор
    Затоплянето си има цикличност.Човека трябва да сади дървета, не само да ги сече.Пластмасата е голям замърсител за флората и фауната.
  • 24 пуша в гора

    10 0 Отговор
    Палежите са много преценени и умишлени с геополитическа цел. Тука се изгарят горите, облаците стават водоносни и се изсипва огромно наводняващо количество дъжд някъде другаде. Всичко се изчислява и манипулира но за нас невежите е дело на господа или глобално затопляне с което медиите ни мият очите.
  • 25 Димов

    6 0 Отговор
    Човекът е сложен на този свят, за да го стопанисва, а ние го опоскахме като скакалци.
  • 26 Русениец

    9 1 Отговор
    Не ние хората, а те господарите с техните войни за контрол и те обвиняват теб и мен за последствията щото сме карали стара лада или/и отглеждаме крава! ПАРИ>ВОЙНА>КОНТРОЛ>ВОЙНА>ПАРИ и ПОДЧИНЕНИ
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 fgdfgd

    3 3 Отговор
    Разчистват ли планета за по-висша цивилизация?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 волен сидеров

    6 0 Отговор
    ПО ЛОШО ЩЕ СТАВА-ГОТВЕТЕ СЕ...ВАКСИНИ И МАКАРОНАВИРУСИ НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ-ЗЕМЯТА Е ВАЖНА
  • 31 климатолог

    9 5 Отговор
    Пак чускате пропагандните глупости без да сте информирани. Верния отговор в анкетата е климата винаги се е променял и ще се променя а човешкия отпечатък е неопределим и силно вероятно незначителен. 70 години фейк нюс и пророчества за края на света и все ни плашат и кво нищо ... най голямата конспирация преди ковида е точно тази с глобалното затопляне дето се трошат едни пари да се доказва че сме виновни и 70 годи доказателство няма.. освен че там като е топло лятото 3 дена е края на света или ако валне е края на света абе я погледнете историята имало е бедствия и студове и жеги стотици и хиляди години назад като налката ледена епоха през 15 век и римския топъл период преди 2000 години те римляните от колите и тецовете ли се загряха... ае стига глупости

    3 неща са слунце орбитални колебания и атмосфера и океани(като буфер) това определя климата и ние все още сме много далеч от разбирането на сложните взаимодействия между тях. Стига алармизъм и глупости стига
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ИВАН

    6 5 Отговор
    Колите са основния замърсител и колкото и да ги обичаме - те са зло и за нас хората, ама позамислете се, нима цялата човешка дейност не се върти около колите, хилядите заводи бълващи метал и пластмаса, добива на горивото, дори самите застраховки когато плащаме на м.утрите пак акумулират замърсяване, защото с нашите пари се правят нови поразии .... така, че ходете пеша, здравословно е, или колелета, и вместо да се тикате във фитнеси, спортувайте навън
  • 34 мамун

    3 2 Отговор
    харп климатично оръжие
  • 35 МАФИЯ НА ББ

    5 4 Отговор
    само да вземем в българия масовата СЕЧ НА ГОРИ, ПАЛЕЖИ НА ГОРИ ОТ ДЪРВЕНАТА МАФИЯ. ПАЛЕЖИТЕ НА ГОРИ СТАНАХА СВЕТОВЕН ПРОБЛЕМ. ГЪРЦИЯ,ТУРЦИЯ, БЪЛГАРИЯ,СЛОВЕНИЯ. ИНТЕРЕСНО В РУМЪНИЯ НЯМА ПАЛЕЖИ НА ГОРИ- ТАМ ЗАКОНА Е СТРОГ И СЕ СПАЗВА С ЦЯЛАТА СИ СТРОГОСТ. ЗАБРАНЕНА Е ДАЖЕ ПРОДАЖБАТА НА ПИРАТКИ И ФОЕРВЕРКИ. А У НАС ВСИЧКО Е АНАРХИЯ И БЕЗАКОНОСТ. ГАРАНТИРАНО ОТ МАФИОТСКИТЕ СТРУКТУРИ НА РАЗБОЙКО- В РУМЪНИЯ ТОЯ КРАДЛИВ ТОЛУП ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН ВЕЧЕ И ВКАРАН В ЗАТВОРА И СТОТИЦИТЕ ШАЙКАДЖИЙСКИ КМЕТОВЕ НА ГЕРБ ЩЕХА ДА СА В ЗАТВОРА. В РУМЪНИЯ ИМА ОСЪДЕНИ И ПРАТЕНИ В ЗАТВОРА 500 КМЕТОВЕ.
  • 36 МУТРОООО

    6 3 Отговор
    вярвам в бойко че е престъпник И БАНДИТ - КРАДЕЦ НА ПОМИЯ И КОЛИ !
  • 37 Интересуващ се

    5 5 Отговор
    Климатични промени има , но те не се дължат толкова на човешката дейност, просто климата на Земята се променя и толкоз. Как човечеството ще се адаптира - труден въпрос. То е като с ваксините за Ковид - въпреки ваксинирането, вируса с циркулира - не можеш да го спреш. Просто "Ледена епоха" е в действие и колкото животните от филма спряха промените, толкова и ние ще можем. Просто трябва да си приготвим Ноевия ковчег, каквото и да значи това!
  • 38 Масманипулация

    7 0 Отговор
    В историята съществува нещо наречено Малък ледников период.
    Климатът застудява толкова рязко и толкова бързо през 17-ти век, че хората масово очакват Апокалипсис. След няколко десетилетия нещата се "нормализират". Какво означава "нормализират"? Покачване на температурите.

    Хайде, някой да се наеме да обясни, как през 18ти век се случва такова застудяване и след това такова рязко затопляне? Коя човешка дейност го е предизвикала?

    Като нещо е толкова явен факт, да излязат на един дебат с хората, които имат контра-аргументи и да ги оборят. Толкова е просто! Защо не го правят?! Защо се разчита само на повтарянето на един факт без аргумент и без дискусия?!

    Същото важи и за маските и шаловете, без които сме за никъде, защото ще ни стигне ковида.

    Като гледам какви овце сме, диктатурата изглежда въпрос на време да се появи подходящия диктатор.

    Коментиран от #40

  • 39 Знайко

    1 2 Отговор
    Да последните години има забележима промяна в климата. Но не се знае дали ще е постоянно така или е временно. Вероятно човешката дейност оказва влияние. Но смятаме, че учени и политици не са наясно какво става, те грешат и лъжат хората като преувеличават вредата от въглищата. За да правят "зелеви" далавери и да спекулират със скъпи цени на измислените въглеродния емисии и да утрояват цената на електричеството. Политиците не са се отказали от замърсяващите самолити и скъпите луксозни автомобили харчеше много гриво, но искат ние бедните да се откажем от отопление за да не "замърсяваме". Аз лично смятам, че атомната енергия и радиацията са много по-голям проблем от СО2 емисиите. И смятам, че преди да забранят електроцентралите на въглища, трябва да забранят атомните централи. Имаме доста примери за това: АЕЦ Чернобил, Фукушима ... Франция има проблем със радиоактивните отпадъци от АЕЦ. Преди 10 години, "ЗЕЛЕНИТЕ" ДВИЖЕНИЯ навсякъде по света протестираха срещу АЕЦ. А днес "зелените талибани" искат да заменят въглищни централи с АЕЦ. Това е скандално. ЗЕЛЕНИТЕ талибани са същите некадърници и фанатици като ислямистите и политиците(и леви и десни са популисти). Подкрепям вятърните и слънчеви електроцентрали и смятам, че те са бъдещето, но трябва да се прави разумно за да не се надуват спекулативно цените.
  • 40 Знайко

    7 1 Отговор

    До коментар #38 от "Масманипулация":

    "Защо се разчита само на повтарянето на един факт без аргумент и без дискусия?!"

    Грешиш, това което се повтаря, че СО2 повишава температурата на Земята не е факт. Това за сега е само "научно" предположение, а има вероятнаст да се окаже лъжа. С цел няколко мошеника имащи монпол върху газта като Путин, върхушката на САЩ и арабските шейхове ... да забогатеят неприлично много. Дори думата "забогатеят неприлично", е много слаба да опише размера на тяхната алчност.
  • 41 Gost

    5 1 Отговор
    Изсичането на горите води до това, което виждате у нас сега. Разните дупки в озона са измислици, обаче.
  • 42 мразя ви

    3 1 Отговор
    Промените са факт. Не вярвам в обясненията за тях.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Бивш канадец

    3 0 Отговор
    Таз идиотия с човешкия фактор няма да свърши, поне не и скоро. Който може да мисли - да изгледа The Global Warming Swindle", има го в Тубата и с български субтитри. Между другото този филм е недостъпен от територията на САЩ, Канада и почти цяла Западна Европа...защо ли?
Назад към анкетата