21 Август, 2021

С каква цел купувате жилище?


С каква цел купувате жилище?
С подкрепата на
imot.bg
За собствено ползване
61% (1416)
За отдаване под наем
12% (284)
За запазване на спестяванията си
26% (605)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 7 Отговор
    МОЯТ ДОМ е моята КРЕПОСТ

    Коментиран от #10

  • 2 нашия

    15 5 Отговор
    за призводство на мишеморка предназначена за питащите......
  • 3 русенец

    10 5 Отговор
    Не купувам. Продавам. Продавам две жилища в Русе.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 И аз продавам,

    8 4 Отговор
    във Варна. 2, 2-стайни апартамента. Нещо понамаляха обажданията и огледите обаче. Малко взех да се притеснявам. Досега вървеше добре. Купувах на зелено и продавах през 5 хилки отгоре по БДС, обаче тея последните двата се застояха. Май свършва постата.

    Коментиран от #14

  • 6 Това Русе

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Не беше ли в чужбина. Някъде в мамалигария ли беше. Кой ще ти купи там бе, момче. Дето вместо парфюм, ползвате репелент за комари. Те в София скоро ще спрат да купуват, какво остава за Русе.

    Коментиран от #20

  • 7 Не гласувайте

    5 2 Отговор
    Това е мухоловка. Като видят какво е мнението на мнозинството, ще гласуват някое решение да прецакат хората. Не може в БГто да са добре от населението. Трябва по всякакъв начин да се мачка. Така искат от метрополията. Ние не им трябваме повече от 4 милиона. Сигурно за обслужващ персонал.
  • 8 Бачкатора

    11 0 Отговор
    Тарикатите изкарват ПАРИ с тези анкети,НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ТУК.За всяка анкета има поръчител и се плаща.
  • 9 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    5 1 Отговор
    Не купувам от агенции!
  • 10 А Е Ц

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не знаех, че си крепостен селянин
  • 11 Младежа

    4 5 Отговор
    Младите масово се махат от големите населени места и живеят в къщи на село, чист въздух, няма го шумът на града. Включително и аз , работя в София къщата е на 60 км (рилския балкан) всеки ден си пътувам до работа и се прибирам. Рай за младо семейство. Всеки сам избира къде е най добре да живее.
  • 12 Варна

    3 2 Отговор
    Предвид на бизнес средата и условията на живот в страната от последните 30 години, не е особено добър вариант да се влагат пари в недвижим имот. - Имаме отрицателен търговски баланс, растящи с бързи темпове държавни заеми. Отрицателен прираст, влошена структура и последствията от това да наливаме все повече пари в здравната и пенсионната система.- Дотациите на година надхвърлят 11 милиарда! Имаме огромен ръст на неграмотността и средствата за производство в не малка част са собственост на представители от чужди държави. - А те същите водят дъмпингова политика, чрез субсидии на техните производства и налагане на все по- големи ограничения за бизнес на територията на ЕС. Само за 12 години салдото на дефицитите на държавният апарат надхвърля 14 милиарда! Дълговете скочиха 3 пъти, а държавният апарат харчи все повече за техният комфорт. В тези условия на постоянно растящи цени и никакъв бизнес е твърде рисково да се правят такива инвестиции. - Те са оправдани само ако нямаш собствено жилище и имаш намерение да оставаш да живееш в страната, макар аз вече да не намирам причина за това.
  • 13 не гласувах

    3 1 Отговор
    Стига вече с тия платени анкети от брокерите кожодери.
    НЯМА ДА КУПУВАМЕ и продаваме в такава несигурна обстановка.
    Защо няма такава опция?
  • 14 Гостенин

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "И аз продавам,":

    На всички ни стана ясно, че не продаваш, а по-вероятно е да търсиш и те е яд, че позакъсня. Търсенето изпреварва предлагането с много. Ако наистина имаш читави за продаване ще заминат веднага. Не спекулантите са ти виновни, а инфлацията.

    Коментиран от #18

  • 15 оня с коня

    3 2 Отговор
    Не е удачно според мен да се купува Жилище единствено с цел "запазване на спестяванията",защото нака или иначе То си има съответния Масраф- Ежегодни Данъци,плащане евентуално Ежемесечно за Чистачка,частен Домоуправител,Пари за Касата на Блока за общата му поддръжка- това се отнася за Апартамент в Блок,не и Самостоятелна Къща.Независимо че е примерно Необитаемо,такова Жилище си изисква и текущ Ремонт примерно на Покрива който е протекъл,Тапетите които са пожълтели и др. подобни.И възниква въпроса:Защо са необходими подобни Харчове,след като същата работа върши и ИНВЕСТИЦИЯТА В ЗЛАТО- също не се влияе от Инфлацията,освен това е безкрайно по-лесно ЛИКВИДНА?И да уточним:Нито Жилището,нито Златото носят ПЕЧАЛБА на Собственика,те просто "запазват принципно Стойността на Вложението.ПОКУПКАТА на Земед. Земя обаче е нещо съвсем друго- И гарантира запазване на на вложението като Стойност защото Цената расте с Инфлацията,то носи и Ежегодни ПРИХОДИ от Рента,като е освободена от всякакви данъци както самата Територия,така и Приходът под формата на Рента.А че не се нуждае от каквито и да е ремонти,това е ясно.
  • 16 Гошо

    1 0 Отговор
    Смисъла от закупуване на жилище в момента е изключително за собствено ползване Като форма на инвестиция е безперспективно
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 2 Отговор
    "Къща пари не връща" (Народна поговорка)
    Дом се строи или купува за да отгледаш в него челяд...
  • 18 Имам. Интересуваш ли се.

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гостенин":

    Ново строителство. Квартал Бриз. Обаче са завършени и са лукс. Давах ги под наем, но наемите много паднаха. Ако те интересува пиши. Но им търся цена. С паркоместа са и двата.

    Коментиран от #19

  • 19 Гостенин

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Имам. Интересуваш ли се.":

    Не търся, но знаеш как е с търговията. Ако няма кой да плати толкова, значи искаш много. Другия вариант е, че масовото търсене е в определен ценови диапазон и хората за скъпи апартаменти са друга и доста по-малка целева група в твоя случай. Ще им дойде времето, не се притеснявай.
  • 20 русенец

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Това Русе":

    Не се притеснявай! Русе се пълни с фесове и индианци. Засега цените са доста добри. Иначе си абсолютно прав, че няма никакъв смисъл да си купуваш каюта на "Титаник". И няма значение дали тя е в София, Русе или другаде.
  • 21 един от многото

    4 0 Отговор
    Ами като няма какво да правя и си купувам жилище! Да ви имам анкетата!
  • 22 Q2z

    0 0 Отговор
    Вероятно , 40% от анкетираните имат 2,3 жилища...
  • 23 БОБО

    1 0 Отговор
    НЯМАМ ЦЕЛ ЩОТО НЯМАМ ПАРИ!....................
Назад към анкетата