3 Ноември, 2021

Трябва ли да фалира "Топлофикация - София"?


Трябва ли да фалира "Топлофикация - София"?
Да
69% (4309)
Не
21% (1295)
Колебая се
2% (113)
Нямам мнение
8% (487)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 1 Отговор
    ПАЗЕТЕ се от ЧСИколеторите

    Коментиран от #52

  • 2 След

    39 3 Отговор
    като не знае как да работи, да фалира! От лъжене и смучене на хората, няма смисъл! Една услуга трябва да я получаваш защото ти харесва и я искаш, а не да не може да се откажеш и да очакваш неочакваното!

    Коментиран от #48

  • 3 Вальо Топлото

    23 3 Отговор
    Не,трябва да престане да бъде партийна касичка на управляващите!
  • 4 Мунчо Радев

    18 16 Отговор
    Топлофикация са като ало измамниците... Абонатите им са предимно пенсионери....
  • 5 Смрф

    19 11 Отговор
    Този тумор трябва да изчезне, и да се стимулира газифицирането.
  • 6 Смрф

    12 10 Отговор
    Този тумор трябва да изчезне, и да се стимулира газифицирането.
  • 7 Софиянеца

    33 6 Отговор
    Трябва да фалира и на оная крадла от,, Столична община" Фандъкова да и се разкаже играта, а не да се вози с чисто нова Х6 из столицата! Бандитите от тази община са източили 20 милиарда лв за 15 години от данъците на софиянци.
  • 8 Смех

    26 3 Отговор
    От къде на къде цяла България ще спасява тези които окрадоха и съсипаха това дружество защото софианци ще им е студено... Ползвайте ток даже ще ви е по евтино...
  • 9 Комуняги

    11 10 Отговор
    Вижте се бе градивните комуняги. Според
    Простоватите комунисти всичко трябва да се руши и да фалира. Та нали тях пряко не ги засяга? Глупав народ та после се чуди защо е беден.
  • 10 Watchdog

    22 6 Отговор
    Няма как цяла България да субсидира евтиното парно на софиянци. Не може само за тях битовия комунизъм да продължава, а всички други да са на "пазара". Така е от много години. Да плащат по текущи действителни цени както останалите българи в страната. Ако не могат да си ги позволят има климатици, духалки дърва въглища и пелети. Малко раздвижване през зимата ще им дойде добре. И така няма да са зависими от вражеската газ де...

    Коментиран от #22

  • 11 🙊🙉🙈

    5 8 Отговор
    Поради голямият процент на блокове и кооперацй не е рентабилно да фалира.
  • 12 Въпроси

    10 5 Отговор
    Като фалира с какво ще заместите отоплението и топлата вода на София. Или искате и Топлофикация да ПРИВАТИЗИРАТЕ, като ВОДАТА ВЕОЛИЯ ХИЛЯДА ПРОЦЕНТА НАДЦЕНКА-КЪДЕ ГО ИМА ТОВА ПО СВЕТА.
    Идеята с техническите паспорти, беше добра.
    И първото, което трябваше да се направи е изолация и хоризонтални тръби, с които да се намалят загубите на потребителите, трябваше да кандидатствате по ЕПрограми.
    Самоче, няма далавера и комисионни от тази работа..
    Какъв е смисълът да санирате, а загубите да остават.
    Газ е прекалено скъп, и добре че не газифицирахме битови потребители.
    Второ масово сле 1989 г. в новите апартаменти-продавани на шпакловки и замазки, са усвоили тръби на парно и вода в апартаментите си, трябва преизчисление на сградна инсталация, и който иска да изолира тръбите, след това неизолиралите да си плащат процента сградна.
    Спешно трябва да се строят 2 реактора Белене, които имаме с оборудване платено 3 милиарда, и то без частни компании инвеститори, ИЗЦЯЛО ДЪРЖАВНА БЕЛЕНЕ, имаме и лиценз за площадка, не може да затриете 3 милиарда народна пара.
    И още 2 реактора Козлодуй, там чакане за лиценз е 3-години-нови реактори и строеж оборудване.
    Поетапно хората от мините да се преквалифицират, а по-възрастните пенсионират. Защото 2030 оставяме без ТЕЦове и Козлодуй.
    Ако мислите да вкарвате 5 инвеститора на един реактор НЯМА СМИСЪЛ от ЯДРЕНА ЕНЕРГЕТИКА, ще стане като при Костов ТЕЦ1 и 3 продавафа на 320 лева енергия, за разлика от ТЕЦ2-78 лева държавна.
    И на

    Коментиран от #24, #53

  • 13 Въпроси

    7 2 Отговор
    Поетапно хората от мините да се преквалифицират, а по-възрастните пенсионират. Защото 2030 оставяме без ТЕЦове и Козлодуй.
    Ако мислите да вкарвате 5 инвеститора на един реактор НЯМА СМИСЪЛ от ЯДРЕНА ЕНЕРГЕТИКА, ще стане като при Костов ТЕЦ1 и 3 продавафа на 320 лева енергия, за разлика от ТЕЦ2-78 лева държавна.
    И най-накрая ТАКСА СМЕТ, направете я на човек, СРАМОТА Е ГОДИНИ да ГРАБИТЕ САМОТНИ ХОРА и ПУСТИ АПАРТАМЕНТИ с ТАКСА СМЕТ.
    А не някакви ояли се общинари самодоволно да обявяват, че нямало да се вдига такса СМЕТ.
    В ТОЗИ ВИД ТАКСА СМЕТ Е НЕСПРАВЕДЛИВА. Ама отзе пари Вълка да си купува последни модели ламборджинита.
    Управляващите -
    ПОМИСЛЕТЕ ДО КАКВО ОТЧАЯНИЕ СТЕ ДОКАРАЛИ ТОЗИ НАРОД, ЗА ДА ИСКА ОТКАЗ ОТ БЛАГО-КАКВОТО Е ТОПЛИНАТА.
    ДА КАРАТЕ ХОРАТА ДА СИ ПРОДАВАТ АПАРТАМЕНТИТЕ, ЗА ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ.

    Коментиран от #49

  • 14 Тодор Живков

    15 3 Отговор
    Тя държава трябва да фалира и да започва основаване на нова!
  • 15 На дървени въглища

    4 3 Отговор
    Порнофикация фалира, ползвайте духалки или се гъзифицирайте.

    Коментиран от #16

  • 16 ЕС забрани

    14 0 Отговор

    До коментар #15 от "На дървени въглища":

    Не става с ток, ЕРП-тата на Сорос, не са подновили мрежите, цяла България ще е на тъмно при пренатоварване на мрежата, да благодарим на Живков, че ни електрифицира, 1933 са се падали няколко киловатчета, по-малко от крушка на глава на населението..
    С дърва не става Ес преди няколко дни каза, че ще забрани изсичането на гори.
    С ТЕЦ2 до 2030 г., след това Плевенлиев, Кунева, Митов, Мартинчо Димитров, Паси Плевенлиев, Петков и Василев ще духат на перките да се въртят за ток, и ще въртят педали да зареждат фотоволтаиците на Бориславова.
    Всички сектори в България са съсипани след Живков.
    Тази е горчивата истина, и по-лошо ще става.
  • 17 един от многото

    7 2 Отговор
    Най лесната работа , отказват се масово от услугите им и панаир битти!

    Коментиран от #31, #50

  • 18 Правда

    12 0 Отговор
    И тая пирамида - хранилка на мафията не трябва да съществува!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Радо

    10 0 Отговор
    Че тя е фалирала отдавна - колко повече да фалира??
  • 21 Да трябва

    4 5 Отговор
    Газпром ще имат да взимат. Среден на рашките Ако трябва ще докарваме газ по най-дългата тръба от някой друг, но все някога трябва да скъсаме връзките. Като мечка на синджир сме. С един тъп газ и отвратително гориво от лукойл, на праят на маймуни и нас и целия ЕС. Путин прекали и мина всякакви граници. Трябва да ги отрежем на всяка цена. Рашките да се чудят ко да си праят залежите. Ако щът да заместват бояршика със суров петрол, след като се мъчат да се гаврят с всички.
  • 22 Ddd

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "Watchdog":

    Говориш пълни глупости. Парното е много по скъпо от твоите климатици и духалки ама нали не плащаш и не знаеш. Без да ползваш парно плащаш 130 лева. Ползваш ли 500 на месец.
  • 23 Варна

    15 2 Отговор
    Последните 30 години всички плащаме задълженията на Топлофикация София през някое държано предприятия, което купува дълговете му. Сумата е кошмарна! - Само за последните 10 години е почти 800 милиона.
    Просто наглостта на шопите е колосална! Но това не се отнася само за Топлофикация! - Става въпрос и за Софийското ВиК и още няколко дружества. А причините да се прави това, е защото недоволството може да свали което и да е правителство. А се краде смело по същата причина! - Крадат защото знаят, че накрая сметката ще е плати държавата от страха, че ще си загубят работните места от протестите.
    Както не веднъж споделям 140 години наливаме пари в този тъп град и резултатът е катастрофален! Нито един от големите градове няма никаква сметка да дава паритеси в София. - Нито един!
  • 24 Горски

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Въпроси":

    Що бе? Не знам някой да е умрял в страната без липсата на топлофикация? - На никой навътре в страната не му пука за София, просто защото освен наглост, от София не получаваме нищо.
  • 25 az #Контрапропаганда

    8 0 Отговор
    ЗАКРИВАЙ! ИЗЧЕГЪРТВАНЕ!
  • 26 big

    7 2 Отговор
    Задължително трябва да фалира и създаде нова компания на нейно място! Тотално трябва да се смени мениджмънта и принципите на работа! Корупцията и далаверите също, те са основната причина за сегашното и състоние!
  • 27 АСА

    12 2 Отговор
    До всички софиянци, които се страхуват, че ще останат без отопление: Бяхме на централно отопление (ТЕЦ) в Казанлък. Не съм сигурен в годината, мисля беше 2003-та. Но помня датата беше 23 декември. Заявиха ни "повече няма да работим, няма да подаваме топлоенергия тази зима. А това беше първият ден на зимата! Повечето хора нямаха никаква готовност за алтернативно отопление. Изкарахме по две - три зими къде на духалки, къде на топли дрехи. След това си изолирахме домовете, монтирахме си климатици. Отоплявахме всички стаи, но сметките ни бяха в пъти по-ниски отколкото към Топлофикация. Николай Банев фалира ТЕЦ-а, винаги съм казвал - направил ми е една от най-големите услуги, която някга съм получавал. Апропо, климатиците ми (хиперинвертори на една фирма, която произвежда и автомобили) се изплатиха за най-много две години.
  • 28 мисля че

    2 3 Отговор
    Не трябва. Да започне оздравяване на дружеството, чрез разследване на членовете, които са го управлявали. Да се видят потоците на пари. И ако има нещо съмнително и незаконно - конфискация в полза на дружеството. И да се изчистят кадрите на мафията. То това трябва и навсякъде да се извърши - общини, институции, държавни фирми и управления.

    Коментиран от #33

  • 29 ЧОРБАДЖИЯ изедник

    4 8 Отговор
    Тия които са гласували с ДА не са от София.

    Коментиран от #51

  • 30 Некой друг

    7 0 Отговор
    Удобна дъвка за политиците преди избори е тая Топлофикация, ама септември като паднаха температурите и журналята почнаха да извиват нема ли да пускате парното!
  • 31 kkk

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "един от многото":

    А пробвал ли си да се откажеш от ТЕЦ-а? Да те открехна- НЕ МОЖЕШ, специално промениха законите и веднъж клиент на парното, цял живот си оставаш РОБ на парното...
  • 32 Филмът Топло

    4 0 Отговор
    "Без да има имот в столицата, нито пък някога да е живяла в София, русенка се оказа длъжник на „Топлофикация София"

    Частен съдебен изпълнител е наложил запор на банковата й сметка." Забележете осъдена е не ефин не два, а три пъти в три дела и то на жаза само съвоадение по три имена без ЕГН, ЛК и пр. Как се нарича това, а?

    Коментиран от #36

  • 33 kkk

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "мисля че":

    Какво "оздравяване" бе- туй дружество има имущество за 100-на милиона, а дължи НАД 1 МИЛИАРД и навсякъде по света щеше да е фалирало преди 10 години.
  • 34 гтн

    2 4 Отговор
    Като фалира какво следва и кой ще отоплява софиянци?Не всички са любители на духалките климатици,които съвсем не топлят!

    Коментиран от #37, #47

  • 35 Жоро

    3 0 Отговор
    Да плащаш редовно а те дължат 700 милиона за газ!
  • 36 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Филмът Топло":

    Нарича се узаконен рекет
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Мафия

    2 0 Отговор
    След 30 години грабежи може и да фалират. Така се избягва наказателно преследване.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Скорпи

    1 1 Отговор
    С двете ръце гласувам да фалира....
  • 41 Светнат

    1 0 Отговор
    Въпросът е зададен типично по журналистически.
    Очевидно няма как Топлофикация да затвори, но спокойно може да обяви несъстоятелност и да продължи да работи.
  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Вестници, Радиа, Телевизии и интернет сайтове,
    като повторят лъжата 200 пъти и народа и повярвал.
    "Топлофикация София"/ТС/ се води от власт имащите умишлено към фалит . След като не можаха да я сринат нито технологично, нито организационно, сега ви използват за да я атакуват финансово.
    Тъй наречената прокуратура, изпълнява политическа поръчка да се прави на глуха и сляпа за многобройните кражби между съседите.
    Как може да се хващате на въдицата за милиардите откраднати от ТС и за ”милионите на Вальо Топлото”. Някой би ли ми припомнил ИМЕТО НА АВСТРИЙСКАТА БАНКА в която са тези прословути милиони. Няма да може. Прави ли ви впечатление, как съдията по делото, ”най-неочаквано” се отказа от обвинението за милионите в ”една австрийска банка”. Защо ли? Останалите постановки, - за ”персонален асансьор”- гнусна манипулация, ”джакузита, перлена вана и т. н.”- всъщност вана в едно мазе на управлението, ”флотилията” от джетове и яхти, не искам да ги коментирам. Вместо да четете манипулации, най- добре е да се види къде се помещава ”бандитската топлофикация”. Адресът е ”Ястребец” 28б. Няма лесно да откриете 3-4 етажната панелна сграда, сред лъскавите ”бизнес офиси” в Борово.
  • 43 Иво

    1 0 Отговор
    и като фалира и ковачки го вземе,ще ви стане парното и топлата вода по евтино ли ?

    Коментиран от #46

  • 44 ТтТ

    0 0 Отговор
    Това е желанието на комунистите и жалките душички на лошия материал!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ЧОБАН

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Иво":

    АЗ СЪМ ОТ ВАРНА ТОПЛОФИКАЦИЯ ВАРНА НЯМА ГРИЖИ СТИГА СМЕ ХРАНИЛИ СОФИИСКИ ТАРИКАТИ ДА СИ ПЛАЩАТ АКО Н МОГАТ ДА ПРОТЕСТИРАТ АДЕ У ЛЕВО
  • 47 СЕ МИ Е ТАЯ

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "гтн":

    АМИ СЕ МИ Е ТАЯ ТАРИКАТИТЕ ДА СЕ ВЪРНАТ НА СЕЛО И ДА СЕ ТОПЛЯТ С ТЕЗЕЦИ/ СУХИ КРАВЕШКИ ФАШКИИ/
  • 48 дддд

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "След":

    Хах, да я искаш! Нека ти разкажа историята за моя апартамент:
    Купих го в нова кооперация без Топлофикация. Имам бойлер,климатике и тн. Преди няколко години съседите ми решиха че им трябва парно. Вкараха троплофикация. Аз не исках и нямам радиатори. Тръби не минават през апартамента ми. Получвам сметки от по 1000лв от Топлофикация! Опитах да ходя на съд:: нищо. Стигнах до омбудсманката: повече нищо. Тези само крадат и рекетират.
    А тъпите ми съседи, да са живи и здрави и те и децата и внуците им, че да могат да си плащат цял живот...

    Коментиран от #55

  • 49 дддд

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Въпроси":

    С оглед на коментара ми по-горе(№48) мога да ти кажа от личен опит че единствената причина да искам да си продам апартамента и да се преместя е баната в а Топлофикация...
  • 50 дддд

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "един от многото":

    Хахаахааа ! Ще се откажеш ти! Кой ще ти позволи?! Това да не ти е частно предприятие? Тук играе принудата!
  • 51 дддд

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "ЧОРБАДЖИЯ изедник":

    По-скоро който е гласувал "не" никога не е имал работа с Топлофикация София или поне не си е плащал сметките...
  • 52 дааааа

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Гласувах с ДА не съм ползвал услугите им но
    щом са на принципа на държаната хранилка все ще реват че нямат пари и ще получават заплати по 20000 лв а обикновените служители по 2000 лв, дали ги заслужават ? държавата ги храни чрез наште данъци един път и хората като клиенти , докато са на този принцип все ще искат да вдигат цените и да реват че нямат пари това се отнася и за енерго и ВиК, ако са на пазарен принцип без дотации от държавата и да има още няколко фирми ще има конкуренция и няма да вдигат цените когато си поискат. Но и държавата има вратички да се облажи от ситуаията затова ги и подкрепя ....
  • 53 Някой си

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Въпроси":

    Боли ме нали се сещаш какво с какво ще се отопляват софиянци!
    Няма цял живот да работим за тяхното парно!

    Коментиран от #54

  • 54 ааед

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Някой си":

    Повярвай, софиянци нямат търпение да се измъкнат изпод Топлофикация. Ако се премахне това изчадие обещавам да дарявам по 500 лв месечно на фонд (по твой избор), който подпомага Българската провинция за минимум 2 години (да, знам че тези суми няма да имат голямо значение, но по-добре от нищо...)
  • 55 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "дддд":

    аз пък само със съд се разправям с тях от 2010г. И засега нещата са само в моя полза! Единственото неудобство е, че няма отказване и си ангажиран да се занимаваш и с това!
Назад към анкетата