20 Януари, 2022

Задават ли се на хоризонта нови варианти на COVID-19?


Задават ли се на хоризонта нови варианти на COVID-19?
Абсолютно сигурно е, защото много хора остават неваксинирани.
21% (875)
Нищо няма да излиза, стига с тези глупости.
36% (1484)
Никой не може да каже със сигурност, дори учените са твърде предпазливи.
32% (1317)
Не ме интересува.
11% (457)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    29 2 Отговор
    Нямаше подходящ отговор, затова дадох, стига с тез глупости. Иначе няма начин да не измислят некоя нова мизерия, след като и Бил Гейтц каза, че щяло да има по-страшен вирос и новиваксини. Едва ли тез боклуци ще се откажат от Големото Зануляване и прочистване на въглерода и хората. :D
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 2 Отговор
    всеки има ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ СИ да МИСЛИ
  • 3 конспиратор

    22 0 Отговор
    Ако ги разработят и ги разпространяват,тогава иначе не.
  • 4 НЕ луд

    25 0 Отговор
    Задава се остра нужда от психиатрични клиники, които да поемат незабавно нуждаещите се от спешна помощ. Благодарение на масовата истерия, зомбиране и целенасочено всяване на паника , страх и тотално объркване, народонаселението у нас, а и в световен мащаб се нуждае най– вече от психолози и психиатри, а не от политици, математици, " иконоНЕмисти", послушни журналисти и др. под. живеещи на гърба на всеобщата всята от самите тях страхова невроза .
  • 5 00014

    31 0 Отговор
    Абсолютно сигурно е, защото много хора се ваксинират. Това е целта на фарммафията, изпълнявана усърдно от корумпирани политици. А създателите на тези анкети защо не предоставят повече възможни отговори? Страх от шефа, страх за работното местенце?
  • 6 НЕ луд

    22 0 Отговор
    Задава се остра нужда от психиатрични клиники, които да поемат незабавно нуждаещите се от спешна помощ. Благодарение на масовата истерия, зомбиране и целенасочено всяване на паника , страх и тотално объркване, народонаселението у нас, а и в световен мащаб се нуждае най– вече от психолози и психиатри, а не от политици, математици, " иконоНЕмисти", послушни журналисти и др. под. живеещи на гърба на всеобщата всята от самите тях страхова невроза .
  • 7 Hoho Boho

    25 0 Отговор
    Докато има ваксинирани,
    ще има и нови варианти.
    Имунитетът им е увреден
    и позволява на различните
    мутации на вируса да оцеляват.
  • 8 гост

    28 1 Отговор
    Заради ваксърите, които го разпространяват ще има.
  • 9 Крис51

    17 0 Отговор
    Изключително раздвижване има по този въпрос последните дни по целия свят. Великобритания се отказа от рестрикциите, след като стана повече от ясно, че не дават никакъв ефект. Очаквам да ги последват други страни. Щом и Израел започнаха да дават заден ход за ваксини и мерки, убеждавайки се, че и четвърта игла не им дава никаква защита срещу омикрона, не знам с какво вече ще оправдават пълното погазване на човешките права и разделянето на граждани на ваксинирани и неваксинирани, обявявайки вторите едва ли не за плоскоземци, пещерни хора и какво ли не, защото, видите ли, не се вслушвали в науката. А това, което става последната година по света, няма нищо общо с науката.
  • 10 Неваксиниран

    17 1 Отговор
    Живея сред ваксинирани и са постоянно болни.Единия оздравее другия се тръшне после третия, ама не ме слушат мислеха,че всичко което хвърчи се яде.Някой да пусне сопола и всички се юрват да си правят тестове аз ги гледам и ми едно смешно и жално едновременно ама какво да се прави не може да сме всичките еднакви поне да бяхме по-внимателни и отговорни към своето здраве
  • 11 мислещ

    14 1 Отговор
    Не ме интересува, както никога не ме е интересувало какви грипни щамове върлуват. Грипът си е грип, стараеш се да не си покрай видимо болни и това е, няма друга смислена мярка.
    Виж, различните щамове на тоталитаризма са зловещ проблем, срещу който мерки могат и трябва да се вземат. От първия ден на пландемията беше ясно, че това са истински коварните вируси, срещу които трябва да се борим.
  • 12 Подвеждате

    13 1 Отговор
    Абсолютно сигурно е, че нови варианти ще има. Но те НЕ са, защото има неваксинирани . Такава е еволюциата на вирусите
  • 13 COVID

    9 1 Отговор
    ТОВА Е БЪДЕЩЕТО ! ЩАМ СЛЕД ЩАМ, ИГЛА СЛЕД ИГЛА И ЗОБНИЦАТА НА УСТАТА !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 САЩ СА БОКЛУЦИ

    6 2 Отговор
    АБСОЛЮТНО СИГУРНО Е С ТОЗИ АБСОЛЮТЕН РЕКОРД НА АМЕРИКАНСКИЯ ДЪЛГ КЪМ СВЕТОВНАТА БАНКА И С ТЯХНОТО НЕПРЕКЪСНАТО ПЕЧАТАНЕ НА МИЛИАРДИ МИЛИОНИ ДОЛАРИ ТЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ТРЯБВА ДА ОПРАВДАЯТ ЧЕ СЪЩЕСТВУВАТ
  • 16 Псевдоним

    9 0 Отговор
    Защо няма в анкетата отговор "Задава се една яка дряновица".
  • 17 Мдааааа

    7 0 Отговор
    Ами това си е вирус. Той си мутира непрекъснато без да ни пита искаме или не. Учените се опитват с ваксини да настигнат и покрият всяка мутация, което е пълна глупост. Колкото повече ваксини - толкова повече мутации защото вируса е живо същество и много бързо се адаптира към тях.Мутациите вече са хиляди, а ще стана милиони и милиарди. Всичко това е много добре за паричните постъпления на компаниите произвеждащи ваксини. Въпросът е кога ще се осъзнае населението. След четвъртия бустер или след петдесет и осмия.
  • 18 gggw

    0 0 Отговор
    anketomaker 12.5 crashed again.. е как някой да каже, че само учените знаят (например) ? как някой да каже, че въпреки ваксинирането ще дойде ? и да не ти изброявам как не можеш да правиш анкети
  • 19 gggw

    6 0 Отговор
    правенето на анкети не е като да ходиш по голяма нужда, макар че автора си мисли, че е едно и също
  • 20 Наистина ли

    8 0 Отговор
    отвън ни нареждат да имаме ли зелен сертификат или не? Толкова ли е зависимо правителството, че не може само да реши толкова важен за хората въпрос?

    Здравният министър Асена Сербезова обяснила на срещата с протестиращите против зеления сертификат и безобразията с тестването на децата, че “имаме поети ангажименти към европартньорите, спазваме определени разпоредби” и няма как, това ще продължи…

    Значи цялата работа с “пандемията” е ангажимент, поет от държавата ни към европейските ни партньори.

    Кой ги е поемал, на какво основание ги е поемал, с каква цел и с какво право, се питат хората в интернет.

    Коментиран от #21

  • 21 Защо всички

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Наистина ли":

    мълчат и не казват какво са се разбрали със своите господари от Европа?
    Всъщност много хора сигурно не правят връзката, но в България се очаква да пристигнат 12-13 милиарда лева през следващите 6 години. Те са уж за възстановяване от щетите, които пандемията е нанесла, а всъщност са за компенсиране на срива в икономиката, предизвикан от локдауните и зелените сертификати, заедно с останалите мерки.

    На всички е ясно, че тези пари ще бъдат напечатани и ще бъдат дадени на съответните правителства още топли-топли, както излизат от печатницата. Това неминуемо ще доведе до повишаване на цените на всичко, както обикновено се случва, когато се печатат много пари без покритие. Така че народът ще изплати тези средства до стотинка и с лихвите, като си отделя от залъка.

    Когато всичко стане по-скъпо, хората ще започнат да ядат по-малко качествени храни, да си купуват по-малко дрехи и техника и по този начин чрез ограничения ще “върнат”, така да се каже, парите на своите господари.
  • 22 Коментар

    12 2 Отговор
    Умишлено няма отговор, че има шанс новите варианти да идват от тези т.нар. ваксини?!
    От известно време насам забелязвам, че Факти доста предпазливо пускат анкетите си?! Да не би случайно да се види мнението на мнозинството?!
    Вероятно се притесняват от началниците си?!
    Друго обяснение нямам!

    Коментиран от #27

  • 23 Ядеитн

    1 1 Отговор
    Ощи преди две годин виках, че морът немой си иде бърже. И кво - ощи си е тука. И как е тръгнало ша си остане. Па кой даде фира - даде.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 22ееее

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Коментар":

    Абсолютно!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 доц.Мангъров

    4 0 Отговор
    Πpичинaтa дoц. Maнгъpoв дa нямa вяpa в eфeĸтивнocттa нa вaĸcинитe „Πфaйзep“, „Биoнтex“, „Moдepнa“, „Acтpa Зeнeĸa“ и „Cпyтниĸ B“ e пopaди ĸpaтĸoтo вpeмe, в ĸoeтo ca нaпpaвeни. Toй e ĸaтeгopичeн, чe цeлият пpoцec oĸoлo cъздaвaнeтo нa eднa вaĸcинa тpябвa дa пpoдължи oĸoлo 10 гoдини, зa дa e cигypнo, чe пpoдyĸтът e бeзвpeдeн.
    „B мeдицинaтa нaй-вaжнoтo пpaвилo e дa нe ce нaвpeди нa пaциeнтa. Зa тeзи вaĸcини ceгa пpocтo нямa дaнни, нa ĸoитo дa ce oпpeм и зaтoвa e нeлeпo дa ce иcĸa дa ce вaĸcиниpaш c нeщo, ĸoeтo нe ce знae ĸaĸвo e.

    Коментиран от #36

  • 30 Макрон

    4 1 Отговор
    Когато болестта е поставена пред потенциален терминатор, тя търси начин да оцелее, което я кара да се адаптира и изменя. Може би дори заради имунитета ни би могло да се появат нови варианти, но с тези N на брой ваксини, комбинации от ваксини, брой игли шансът за нови щамове е 100% както и се вижда.
  • 31 Стига сте ни баламосвали

    4 1 Отговор
    На всички е ясно че тайни лаборатории бълват нови и нови вируси и после тръбят че вируса мутира
  • 32 😷😷😷

    1 1 Отговор
    Как е възможно да сложите толкова неадекватен отговор: "Абсолютно сигурно е, защото много хора остават неваксинирани." !?!?!? Какво общо имат неваксинираните !?!? "О свещена простота" би възклинал Ян Хус!
  • 33 небрежнев

    1 2 Отговор
    Виждам, че в сайта преобладават (или са само) антиваксъри.
    Опитайте се да докажете поне едно от твърденията на антиваксърите и ще видите, че не може. Всички политици се заиграват със страховете на хората и от това печелят подкрепа (разбирай политически дивиденти). Така идва на власт Хитлер, Пиночет и всички комунисти.
    Реално смъртността от Ковид е около 2% (лесно се проверява в официалните сайтове worldometers) и всеки знае проблема, освен ако не е много зомбиран или платен трол. След ваксинация, тази смъртност се намалява 10 пъти и се добавя негативен ефект от странични ефекти, които са под 1 на милион. Ясно е, че ваксината помага, но явно хората се притесняват (или страхуват) от някакви невидими, или много по-късни странични ефекти, които в момента няма.
    Същото беше с предсказанията за краят на света в 2000 г. Като не стана се отложи за 2002, после за 2020... и така докато има уплашени хора, ще има и конспиративни теории.
    Много съжалявам, че точно в БГ се разви недоверие в науката и здравия разум, но какво да се прави - понякога съдбата не е благосклонна.
    Обаче - какво може да навреди носенето на маски или дистанция от 1.5м? Хирурзите ежедневно са с маски по 8ч и са живи. Просто се пазете за да не измираме с хиляди от страх и простотия.

    Коментиран от #34, #35

  • 34 Дигор

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "небрежнев":

    Някой ги е страх от вируса и тичат да се ваксинират други ги е страх от ваксината и няма да се ваксинират.
  • 35 ежко

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "небрежнев":

    Нямаше да коментирам, но едно е да ти бият една доза ваксина /за информация БСЖ ваксината съдържа живак/ и може да е ОК еднократно ваксиниране или пък веднъж на 20 години, но за новите т.н. "ваксини" които със сигурност съдържат някой меко казано не особено полезни елементи изобщо не е ОК да си ги слагаш през 6-9 месеца, а ако има един чалъм - ще те накарат всеки месец да се ваксинираш!Абстрахирам се от това доколко е полезна една такава "ваксина" в чисто имунологичен аспект!
    Едно време именно лекарите предписваха антибиотици за щяло и нещяло!Уверяваха ни ,че така се лекува всяка болест -грип, хрема ,ангина в резултат на което бактериите станаха резистентни доста бързо!Антибиотици при тежки състояния -да, но на всяка манджа -не!Сега това лечение се отяита като грешка!Същите високоинтелигентни, медицински лица не са безгрешни, нищо,че се мислят за абсолютно прави!И тогава е имало опозиция срещу масовото предписване на антибиотици, но не са я чули!
    Второ -носенето на маска продължително време /особено на калпава маска/, вдига налягането в белите дробове при издишане /подобен е механизма на ХОББ/ и ако са ти слаби алвиолите - пръскат се!Така от бял дроб с алвиоли с площ футболно игрице, може да се окажеш с бял гроб с алвиоли с размер на тенис на корд......Е...може и на теб нищо да не ти стане, но бас слагам ,че поне 10% от населението, особено по-възрастните ще има проблеми!Това някой да го е мислил или сметнал?
    Но...не ми се задълбава по темата....

    Коментиран от #37

  • 36 небрежнев

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "доц.Мангъров":

    1. Всяка година се пускат ваксини срещу грип. Те с 10г. тестване ли са правени? 2. Мангъров твърдеше, че Ковид е просто грипче, обаче в БГ умряха с 40% повече хора отколкото в годините пред пандемията (умирания през 2019г. - 107 815; 2020г. - 126 577; 2021г. - 147 854). Когато лъжеш в нещо, то сигурно лъжеш и в друго. 3. Има над 6 милиарда приложени имунизации в момента. Няма по-прилагана ваксина в историята на човечеството, но още говорите за експеримент. Колко имунизации трябва да се направят за да приключи експеримента?
  • 37 небрежнев

    0 2 Отговор

    До коментар #35 от "ежко":

    Спукани алвеоли от носене на маски? Абе на вас наистина са ви промити мозъците. Всеки киха или кашля - тогава налягането на издишания въздух дали не е по-голямо от издишването с маска? Атмосферното налягане ежедневно се променя в пъти повече от налягането на маската, но от това не знам някой да се притеснява. Обаче за някакви антиваксърски тези винаги намирате основания, колкото и абсурдни да са. Не съм сигурен, дали не се ползва някакъв психологически механизъм да се уплашат хората и да им се внушат абстрактни страхове, от които измъкване няма. Подобен механизъм описва Фройд със страховете в детството, които оставят (или отключват) фобии за цял живот. Положението с антиваксърите е неспасяемо и е като борба на прасе с тиква. Във всеки случай има естествен подбор и човекът като част от природата е подвластен първо на природните закони и после да внушения, пропаганда, религиозен фанатизъм, врачки и все от нещо ще си отидем... Ама защо да е от вирус?
Назад към анкетата