Last news in Fakti
6 Март, 2024

Как трябва да се управлява България?


Как трябва да се управлява България?
Сглобката да се запази
9% (533)
ГЕРБ и ПП-ДБ да създадат коалиция
14% (798)
Румен Радев да назначи нов служебен кабинет
34% (1957)
Избори до дупка за парламент
37% (2162)
Колебая се
2% (113)
Нямам мнение
4% (221)

Коментари

  • 1 Левче 100тинков

    14 3 Отговор
    Безкористно да служиш на духовното и материалното благо на народа,военно неутрално,и др.
  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    27 3 Отговор
    България трябва да се управлява от чисти, неопетнени и неподкупни държавници, които да имат за първа цел разбиването на мафиотските групировки и корупцията! Затова избори до дупка, докато ГЕРБ, ДПС и ППДБ изчезнат от лицето на България! Всички престъпници в затвора!

    Коментиран от #13, #17, #32

  • 3 Излишен въпрос

    26 5 Отговор
    Няма по вредно за България от мафиотските проекти ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, обслужващи интересите на чужди държави, крадящи и лъжещи България! Всичко друго, каквото и да е,би било в пъти по добре, от тази продажна, лъжлива, крадлива сган!

    Коментиран от #8

  • 4 Парламента

    18 8 Отговор
    отдавна показа, че е излишен. По-скоро да ни управлява изкуствен интелект. Поне няма да краде.

    Коментиран от #33

  • 5 Избори до дупка

    14 5 Отговор
    Нони хора да се доредят в парламента
  • 6 Избори до дупка

    11 6 Отговор
    Нови хора да се доредят в парламента

  • 7 Монте

    28 4 Отговор
    Избори докато Боковци,Кирчовци,Асенчовци, и подобни изчезнат напълно.
  • 8 Има

    1 19 Отговор

    До коментар #3 от "Излишен въпрос":

    Румен Решетников и Разграждане
  • 9 Боклуците на Боклука

    12 12 Отговор
    България трябва да се управлява от партия МЕЧ. Само Руди ще ни избави от Шарлатаните Шиши, Тиквата, Кирчо, Кокорчо, Доган и т.н. Всичко друго е Тинтири-Минтири, както казваше един идиот от шайката на Боко.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 нннн

    26 2 Отговор
    От анкетата се разбира, че огромното мнозинство не харесва Сглобката. В Народното събрание, обаче, Сглобката има огромно мнозинство. Хора, мислите ли като гласувате/не гласувате?

    Коментиран от #19

  • 12 Юрист

    21 9 Отговор
    ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
  • 13 Българин

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    То такива няма
  • 14 инж. Ганчо Илков

    8 7 Отговор
    Изборите освен милиони РАЗХОД друго не могат да произведат. От този РАЗХОД губи Социалната Сфера. Единствените Печеливши са Лидерите на Политическите Проекти от Статуквото. Дарителите Олигарси ще им напълнят Джобовете. Без промяна в Манталитета и Духовна Коалиционна Култура Стабилно Правителство няма как да бъде създадено.
  • 15 мафиот

    17 2 Отговор
    По скоро да се измита тази "сглобка или пробка" и всички ,които мразят и унижтожават Родината ни .

    Коментиран от #35

  • 16 До коментар # 11 нннн от цццц

    4 3 Отговор
    Ти още ли вярваш в дядо Коледа и щъркелите, че призоваваш хората
    да гласуват.
  • 17 Град Козлодуй

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Такива няма на Власт са мафия олигархия
  • 18 Проблема

    8 3 Отговор
    Е че няма за кого да гласуваме. Дори възраждане се дънят когато подкрепиха герб за източване на здравната каса потвърждавайки ,че частните болници не трябва да провеждат търгове за лекарства и така ги купуват на завишени цени които им възстановява зк
  • 19 оня с коня

    7 15 Отговор

    До коментар #11 от "нннн":

    Твърдиш че от Анкетата си "разбрал" че Огромното мнозинство не харесва Сглобката.Не си разбрал обаче по-важното- че ТУК ГЪМЖИ ОТ ПЛАТЕНИ РУСКИ ТРОЛОВЕ,пишещи с много никове,а често и без Никове!И наистина ли не разбираш че тая Сглобка не е паднала от небето,а Партиите участващи в Нея са СМАЧКВАЩО МНОЗИНСТВО в НС благодарение единствено на Масовия вот на Избирателите си?Мнението ми е че МНОГО ДОБРЕ знаеш това,но се опитваш да правиш Нескопосана Руска пропаганда,пък Който се хване.Еееей, закъдето сте се запътили Ние се връщаме от там бе Таваришчи невзрачни!

    Коментиран от #22, #44, #45, #62

  • 20 Къде видя

    10 5 Отговор
    Масов вот...Ами то почти 60% не гласувахме!!! А сглобката има обща подкрепа от 20-% и то с твърдия електорат на ДПС. А относно русия...симпатиите се виждат и по желанието на мнозинството 3- март да е национален празник.ти може да празнуваш на датите когато англета и американци бомбандираха софия-твърдейки че така са ни освободили

    Коментиран от #37, #43, #55

  • 21 Мафия ни управлява

    11 1 Отговор
    Каквото и да се случи ,за народа ще става все по зле !
  • 22 Сократ

    11 4 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    Според теб, всеки който не харесва сглобката е платен русофил? Много плоско. За разлика от вас платените от всякакви нпо-та, ние ги мразим безплатно.

    Коментиран от #41

  • 23 Последния Софиянец

    2 8 Отговор
    Самостоятелно управление на ПП-ДБ, иначе защо бяхме на барикадите и на Орлов град, отново да ми мачкат Радев, Нинова или Борисов!

    Коментиран от #38

  • 24 Ван Дал

    6 1 Отговор
    Врътката под погледа на Шишери не ви ли е забавно!? Като сцена от филм за възрастни. Преговотната дружинка от ППДБта срещу дружинните ръководителки от ГЕРП. Няма да се дадат лесно, а и строгия поглед на Шиши ги страхува, че ако се намеси ще хвърчат косми и перушина.... Ще се извъртят без много катаклизми, сигурен съм!
  • 25 789

    4 6 Отговор
    България няма нужда от избори. България им а нужда от хора като ген. Кенан Еврен и ген. Пиночет. Да изчистят политическата гмеж, която ни продава, пардон управлява.

    Коментиран от #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор

  • 29 Мнение

    4 0 Отговор
    Двата отговора с най-много гласове са в същност взаимно свързани! Ако има избори до дупка, то тогава ще управлява служебен кабинет! Няма как едното да бъде без другото!

    С други думи, едни г.усни същества, се опитват да смекчат негативния вот срещу управляващата престъпна, продажна и предателска сглобка!!!
    Но един ден всеки пр0дал се ще отговаря пред народа си!
  • 30 ГЕРБ=ДПС=БСП

    4 3 Отговор
    Като гледам резултатите виждам, че 71% от отговорилите не разберат как е заложено в Конституцията ни, какво е нужно за функционира българската държава. Представят си, че някакъв ДИКТОТОР, примерно Борисов, Радев, Живков ... ще оправи всичко сам. Не разбират, че правосъдието, прокуратурата и правителството са разделени, за да се контролират взаимно. . Не разбират, че президента или премиера не се занимава с глобянане, осъждане и вкарване в затвора.

    Не разбират, че служебно правителство на президента не може да управлява държавата ни, не може да прави държавен бюджет. За да се управлява държавата ни, трябва да има работещ парламент, който да прави бюджет и да контролира министрите да не злоупотрубяват с власт.

    Искащите предсрочни избори и те не разбират, че е безсмислено да се правят предсрочни избори на всеки 3 месеца. Защото нищо не се променя, видяхме го в изминалите 2 години. Даже си мисля, че трябва да се промени Конституцията ни така, че предсрочни парламентарни избори да не могат да се правят по-рано от изтичането та 6 месеца от предишни парламентарни избори.
  • 31 ГЕРБ=ДПС=БСП

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "789":

    България няма нужда от това. Защото в нашата бг армията нява достойни генерали. Бг генералите са безмозъчни съветски фуражни, като рубладжията Радев. В нашата бг армия генералите са московски подлоги. И военен преврат би ни направил путинска губерния като Беларус или Приднистровието.
    Но България и трябва да изминат 40 години от 1990 г. за да се смени поколението родено и живяло в съветско робство. И чак тогава през 2030 г., когато измират всички коминшсти ще се оправи България.
  • 32 ГЕРБ=ДПС=БСП

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Ми че то само ИванКостовото СДС и ПП+ДБ в изминалите 35 години правят опити да се борят мафията управляваща България. За съжаление успехите са по малко от провалите. Сегашното СДС се продаде на мафията, продаде се на фамилията Борисов.

    БСП, ИТН, "Възраждане" ... също са мафиотски фамилии.
  • 33 ГЕРБ=ДПС=БСП

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Парламента":

    Проблема не е парламента проблема са депутатите. А те са такива поради 2 причини:
    1. Такива са правилата за избирането на депутатите.
    2. Така е гласувал народа.

    Смятам, че трябва да се променят правилата, така щото да има 2 парламентарни камари от по 100-120 депутати: едната да е законодателна, която да се занимава само със законите-приемане на нови и ремонт на стари, с конституцията и структурата на държавата. И другата камара от 80 депутати, кояго да се занимава с назначаването и контрола на правителството.
    Като е добре половината депутати са се избират мажоритарно, зрялата половина пропорционално. И на всеки 2 2 години да се правят избори за подмяна на половината депутати.
  • 34 Чиба!

    3 3 Отговор
    За цялата сглобка и за всяка от частите ѝ е ясно колко не могат, вредни са и нямат място в управлението на България. Всяко решение, в което те не са на власт е приемливо.
  • 35 Зевзек

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "мафиот":

    Сегашната "Опозицията", ако вземе власта или резидента льотчик Решетников. Ще са по-голеви вредите за България от вредите от "сглобката". С нея поне част от управлението не е от досегашната 45+35 годишна червена болшевишка мяфия и нейните шофьори и лакеи като Борисов.
  • 36 Тикволандия

    1 4 Отговор
    Колония, протекторат и територия без държава се управлява от генерал губернатор (от посолството) и повечко полиция, да бие от време на време аборигените, когато протестират. Парламентарната демокрация е някаква театър или по-скоро цирк, че и по лошо - ротация на пилон.
  • 37 ГЕРБ=ДПС=БСП

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Къде видя":

    "А сглобката има обща подкрепа от 20% и то с твърдия електорат на ДПС."

    По същата логика, т.н. "опозиция" има в пъти по-малка подкрепа от общо 6%. Която и дава в пъти по-малка легитимност да променя или иска каквото и да е.

    Правилата са такива, управлява този, който събере 121 или повече депутати в парламента. Правилата за влизане в парламента са еднакви за всички.

    Аз лично не харесвам сегашните правела. Искам половината депутати да се избират мажоритарно, другата половина пропорционално. Искам избори за парламент на всеки 2 години. На едните се гласува мажоритарно и се сменят половината депутати. Да другите избори се гласува пропорционално и се смена другата половина депутати.

    Коментиран от #64

  • 38 ГЕРБ=ДПС=БСП

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Последния Софиянец":

    "Самостоятелно управление на ПП-ДБ"

    Само че това е невъзможно в сегашния парламент. А при нови предсрочни избори тази година, може са стане още по-невъзможно.
  • 39 Хай

    3 4 Отговор
    Най лесното нещо с което може да накажете гнусната схема на управление е просто като всички не отидем да гласуваме.Но бълхарина е много отворен и знае ,че трябва да се гласува и че нещо зависи от него.
  • 40 Емил

    3 2 Отговор
    Всъщност двата отговора "Румен Радев да назначи нов служебен кабинет" и "Избори до дупка за парламент" малко се дублират!
    Ако беше само единият процентите щяха да са сбор от двата.

    Коментиран от #48

  • 41 ГЕРБ=ДПС=БСП

    4 8 Отговор

    До коментар #22 от "Сократ":

    Да всеки, който иска да съсипе и малкото стабилност и малкия лъч на провяна, които имаме сега. И иска да ни вкара в личен режим на рубладжията Радев е платен русофил?

    Управление на съветския фатмак президент или на сегашната "опозиция" ще е по-лошо за България. Аз искам прогресимни данъци върху доходите и самостоятелно управление на ПП. Не харесвам "плоските" данъчни политики на ДБ, ГЕРБ, ДПС, но не виждам алтернатива. За мен ИТН и "Възраждани " рушат България и са мошеници и внедрени агенти на бг мафията.
  • 42 007

    4 6 Отговор
    Много ви се ще с 15% путинлизците да управлявате ама няма да стане. Тук е ЕС! Тук е НАТО!!!🇧🇬🇪🇺🇰🇷🇺🇦🇯🇵🇬🇧🇺🇲🇧🇬

    Коментиран от #50

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор

  • 46 Айде

    4 0 Отговор
    Разочароващо е, че решения за управление и развитие на България се търсят единствено и само в рамката на съществуващата политическа система! Тя, обаче, доказано не работи! Избираме представители на партийните вождове, те пък си избират всички власти, чрез които да крадат и да са ненаказуеми! В България все още не е решен нито един обществено значим проблем! И това е следствието от ТАЗИ политическа система! От 34 години ни управляват некадърници с нищожна представителност - около 13% от избирателите! И, основната част от тези проценти се дължат на нелегитимен избор, на хора, които нямат представа какво става в страната! Всичко е подчинено на демагогията и тъпотията на населението! За това и ще си кретаме още!
  • 47 Пежо

    2 3 Отговор
    Без партии.Депутатите да се избират на лотариен принцип от всички хора, живеещи в страната.Да им се вдигнат заплатите три пъти, и да се контролират много строго за подкупи и други простотии.Може пък това да проработи?
  • 48 Айде

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "Емил":

    Изборите до дупка за парламент имат, все пак, шанс да покажат и докажат пълната несъстоятелност на сегашната политическа система в България и да предизвикат нейната промяна към демокрация! Защото ниската представителност на партиите ще ни отвори очите, че гражданското общество трябва да управлява, а не партийните вождове! Оставането ни в тази политическа система ще унищожи България!
  • 49 Избори до дупка за качествен парламент!

    5 0 Отговор
    Избори до дупка за качествен парламент! Партиите да плащат за провалените избори!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор

  • 51 България

    3 1 Отговор
    трябва да е неутрална Независима Държава!Това може да го направи само Възраждане!Да изметем чуждопоклонните евроатлантици и соросоиди от властта Само Възраждане! Гласувайте масово!
  • 52 Антидебил

    0 3 Отговор
    Гледам тука руските безродници искат избори до дупка Възраждане падат непрекъснато никога няма да управляват никога България нямат достатъчно избиратели
  • 53 Киро

    1 2 Отговор
    Интересно,кой ще плаща за "ибори до дупка"-това само Нинова го иска,защото си върви заплатата й на депутат и
    и може,без да прави нищо друго, да участва с безсмислени изказвания.Просто в този парламент има хора,от някои немощни партии,които за да избият комплекси,правят отровни и зли изказвания,просто за да излеят ненавистта си към другите,по-учтивите и възпитани...ДОКОГА ТЕЗИ САМОЗАБЛУДИЛИ СЕ ХОРА,ЧЕ СА НА МЯСТОТО СИ -В ПАРЛАМЕНТА ЩЕ СЪЗДАВАТ ХАОС И БЕЗПОРЯДЪК,ВМЕСТО ДА РАБОТЯТ СЪВЕСТНО!

    Коментиран от #54

  • 54 кой плащал

    4 1 Отговор

    До коментар #53 от "Киро":

    Тоталитарния режим най го е страх от избори.Цената на изборите са нищо в сравнение на кражбите и поразиите на любимците ти които браниш.
  • 55 Антидебил

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "Къде видя":

    Сглобката има 30 процента от всички избиратели които са 5.7 мил Възраждане имат 5 процента къде сте тръгнали матрьошки към Мацква ли
  • 56 Дядо ви Курти от село пиперково

    4 1 Отговор
    Като за начало,мутрата да отива при бай ставри.Да му се изредят всички затворници на този тумор..

    Коментиран от #58

  • 57 Продължаваме Порнографията

    1 0 Отговор
    Оставка, сглобкаджии! Народен съд за вас!
  • 58 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Дядо ви Курти от село пиперково":

    КОЯ Е МУТРАТА ? Обосновете се.

  • 59 Камен

    0 0 Отговор
    Задължително гласуване или избори в сряди и два почивни дни за гласувалите,.Така ще се игнорира(умаловажи) влиянието на купения и контролирания вот,зашото ще се повиши процента на гласувалите.
  • 60 Антонинус Пиус

    2 0 Отговор
    Сглобката свърши добра работа, но вече няма смисъл ППДБ да имат този проект с ГЕРБ, особено след информацията, че ББ е работил за интересите на Русия.
  • 61 Марда

    1 1 Отговор
    Правителство ще има само и единствено, ако етническата партия с еничарския антураж е в играта с разпределението на мангизи (за съответните общини) и постове (в регулатори, агенции и министерства)! Спукана им е работата на аматьорите от ППДБилите!
  • 62 Град Козлодуй

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    всяка Власт е Борч и се връща с лихвите
  • 63 РР да влезе в ролята си на Балансьор!

    0 1 Отговор
    РР да влезе в ролята си на Балансьор! Преди да прави каквото и да било! Има си чл. 150 от конституцията.
  • 64 Ами за твое съжаление

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    не са еднакви за всички! Едни като ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, купуват вот, манипулират вот, крадат кодове на машини, лъжат с машини, корпоративен вот и т.н.!
  • 65 предпочитам

    1 0 Отговор
    ппдб без герб-сдс за да могат да вкарат в пандиза гербаво-седесарската измет
  • 66 политолог

    1 0 Отговор
    за да е добре за българия ппдб задължително требва да се разведат с доня бидоня щото е много шавлива ,требва да си потърсят скромна булка и да е от техната черга

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата