Last news in Fakti
10 Май, 2024

От кого зависи здравето на българина?


От кого зависи здравето на българина?
От лекарите
10% (448)
От фармацевтичните фирми
3% (114)
От счетоводството на клиниките и НЗОК
13% (584)
От начина на живот на всеки
74% (3256)

Коментари

  • 1 Булпсихопатъ

    18 1 Отговор
    Здравето на Българина не зависи а направо ВИСИ НА КОСЪМ. На косъма на доходите му.

    Коментиран от #3, #12

  • 2 Студопор

    6 6 Отговор
    Какво общо има НЗОК със здравето или с осигуряването?
  • 3 Град Козлодуй

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Булпсихопатъ":

    Пази Боже Човек да не се разболее нямате ли Средства Връзки и Късмет Често Края е
    ЛЕТАЛЕН

    Коментиран от #8, #9

  • 4 Левче 100тинков

    8 3 Отговор
    От СВЕТЛИТЕ мисли,ВЪЗВИШЕНИТЕ чувствата и БЛАГОРОДНИ постъпки зависи всичко!
  • 5 Адам Хилтън

    8 6 Отговор
    Изгонените в Чужденеция хиляди лекари - дали затова не загинаха 3 милиона българи, само за 30 години?
  • 6 Петър Дънов

    7 1 Отговор
    В изпълнението волята на бога е силата на човешката душа,съответно и здравето на човека!

  • 7 мнение

    13 5 Отговор
    докато българското здравеопазване боледува здраве в българия не чекайте,лекарите в българия вместо да лекуват хората се захванаха с политика и почнаха да разбират от какво ли не не разбират само от това което са учили и се държат така като че ли некой насила ги е каарал да учат медицина,а има лесно като не си харесват професията да се преквалифицират,като не им харесва да лекуват пациентите да станат сервитьори и да лазят пред клиентите в кръчмите за да изкара бакшиш

    Коментиран от #32

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 1 Отговор
    На този въпрос не може да се отговори избирателно! Първо, здравето зависи от начина на живот, но човек не избира от какво да се разболее. На здравето много влияе и храненето с продукти, които са пълни с химия. Когато получиш некачествено здравепогазване, нещата могат да бъдат дори фатални! Докато търсим добро лечение и лекарства в чужбина, бягайки от държавата на Пеевски и Борисов, не може да обвиняваме само начина си на живот!

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор

  • 14 Лост

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    И аз щях да напиша,че анкетата е малко подвеждаща.А иначе най-добре е казано в името на едно застрахователно дружество "Далл Богг живот и здраве".
  • 15 Ха ха ха ха

    5 1 Отговор
    От всичко, изброено зависи. И четирите отговора са важни и взаимно зависими.
  • 16 Няма го отговора

    4 1 Отговор
    Зависи от финансовото благосъстояние. Както се вижда Люксембург с най-високи заплати, живеят най-дълго, а ние най-бедни, живеем най-малко. Единствено Албания имат по-ниски заплати, но там цените на продуктите са наполовина от нашите, а нашите цени са по-скъпи от западна Европа. Ядем евтини боклуци , живеем малко.
  • 17 Санитар

    3 2 Отговор
    Зависи от богатството на държавата. Колко се краде и колко остава за реално здравеопазване. Изписването и надуването на сметки не е здравеопазване. Резултата е видим на Централните софийски и Бакърена фабрика.
  • 18 Здравето на Българина

    8 1 Отговор
    зависи от Държавата,която не си мърда зад.ика да направи нещо по въпроса! Палмовата мазнина ни убива ежедневно,има я в 90%от продуктите!Това го знаят всички,но не я забраняват!Защо???Защото на тия властимащи не им пука за Народа,защото изпълняват волята на чужди господари!А именно,да се освободи територията от българското племе!Справят се чудесно!Гласувайте масово!
  • 19 Боклуците на Боклука

    6 3 Отговор
    Здравето зависи най вече от доходите на хората. Ако взимаш минимална заплата, няма как да ядеш нормални храни, а 70% от населението вземат толкова.
  • 20 Ком

    3 2 Отговор
    Здравето не е нищо друго освен начин на живот.
    Всичко останало граби и пратизира на гърба на хората.

    Коментиран от #22

  • 21 Скапана

    4 1 Отговор
    долна, болна държава.
  • 22 2525

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ком":

    Кой ви внуши, че здравето зависи само от начина на живот- мръсната околна среда, вредните храни(вече дори киселото мляко съдържа вредни неща), лоша почва, стресът, на който сме подложени всеки ден, фамилна обремененост със заболявания... Вече няма хора, които да живеят в Балкана като отшелници, на чист въздух и да се хранят с козе мляко.
    Основната причина е лошото здравеопазване. Лекарите не лекуват. Това е проблемът.
  • 23 Хаирсъзина

    5 3 Отговор
    Здравето на българина зависи от държавата.Това е верния отговор който липсва в анкетата.
  • 24 Смисълът на анкетата е напълно

    3 1 Отговор
    опорочен от четвъртия възможен отговор. Всички се разболяват особено при невъзможността в България да се живее здравословно, дали храната, дали въздухът, дали злобата между хората или изостаналата здравеопазване допринасят за това.Как е възможно само 2% да смятат, че фармацевтичните фирми са свързани със з8равето на хората. Ами те са тези , които определят в зависимост от печалбата си кои лекарства да бъдат внесени и на каква , в по- времето случаи безбожна цена да бъдат продавани тук, както и кои да бъдат реекспортирани. Не случайно се говори за фармацевтична мафия по- силна и от оръжейната. Тя обхваща всеки жител на тази планета, както и всеки българин.
  • 25 Българин

    3 2 Отговор
    Търговското здравеопазване не печели от здрави хора. Днешните лекари не само нищо не знаят за билките, здравословното хранене, физическата активност и профилактиката, ами и ги отричат. Фармацията тръгнала от корените и билките, днес се отрича от корените си, за да ни продава скъпи патентановани препарати със странични ефекти надхвърлящи полезните. Днешните лекари от половин час преглед 20 минути попълват разни формуляри.
    По магазините като тръгнеш - едни и същи марки у нас и в западните страни. Обаче качеството е различно. Двойният стандарт е навсякъде, институциите които следят за качеството и безопасността на храните у нас се използват като бухалки срещу конкуренти. БАБХ абсолютно ненужно затрива всяка година хиляди здрави животни и убива поминъка на фермерите.
    Трябва ни правителство от експерти технократи, както е било в соца. Тогава бяхме в първите места в земеделието и в промишлеността. Днес внасяме мартеници и краставици. Пълно падение, а заблудените крякат, че това било прогрес.
  • 26 Тук не се мисли

    4 2 Отговор
    Счетоводството и НЗОК са тези които държат парите за нашето здраве. Защо няма статистика , както в другите страни, за ненужно проведените операции, които при съвременните неинвазивни методи е можело да бъдат избегнати. Отговорът е много прост и неприятен.НЗОК плаща на клиниката четирицифрени суми за операция, пациентът плаща в повечето случаи за т.н. " избор на екип", както и за консумативи. Е, как да не зависим от това счетоводство, което само от една операц4я прибира от три кладенеца вода. А българина плаща над 50 % за з8равето си от собствения си джоб. В другите страни тези проценти са между 15 и най- много до 25 %. И да се увеличи вноската за здраве пак ще се краде.
  • 27 Евро Пейка

    3 1 Отговор
    Преди месец и половена направих си операция на коляното - смених става с титанов имплантат с две седмици болничен престой а в момента сън на физиотерапии.
    Можете ли да предположите коло съм платил за всичко това - приблизително
  • 28 КЪМ коментар 27 евро пейка

    2 1 Отговор
    В най- добрия случай не по- малка от 3000 лв.

    Коментиран от #33

  • 29 не е коректно

    2 1 Отговор
    формулирането на въпросите в антетката. Те не могат да се изключват един друг. Лекарите - да, до известна степен, касата - ЗАЩО, тя изпълнява разпределение на сумите, начина на живот на българите - това е така, но се съвместява с другите изброени фактори. Лично аз отговорих, за да се включа тук, не не отговорих както разбирам нещата. МАЛКА ПОЛЗА ще има от тази анкета. Моля, почетете малко литература как се съставят въпросите на анкета.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор

  • 31 гражданин

    1 1 Отговор
    От всичките изброени.

  • 32 Споко

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "мнение":

    То вече се случва, само че лекарите не се преквалифицират в сервитьори, защото имат диплома и знания, които сервитьорите нямат, а работят във фармацевтични компании, клинични проучвания (чуждестранни фирми), козметични и медицински центрове и т.н. Българина скоро ще усети липсата на своевременна медицинска помощ, все още има много работещи лекари пенсионери, както и мед. сестри. П.с не сърдете на лекарите всеки човек иска адекватно заплащане и уважение, особено когато от твоя подпис зависи здравето на човека, като не ги получава няма как да е щастлив и доволен.
  • 33 Евро Пейка

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "КЪМ коментар 27 евро пейка":

    3000 лв.??? Говоря за колянна протеза а не за зъбен имплантат !
  • 34 Коментар 33 Евро пейка

    0 0 Отговор
    Не блъфирайте, госпожо, ако искате да сте полезна назовете сумата, за да сте полезна с тази информация на хора нуждаещи се от подобни операции.

    Коментиран от #36

  • 35 МНЗ предупреждава

    5 2 Отговор
    Здравеопазването в бг е вредно за вашето здраве, а понякога дори опасно.
  • 36 Евро Пейка

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Коментар 33 Евро пейка":

    От общо 15000 € заплатих само 214 € и 88 цента другото го пое здравната касата
  • 37 Коментари

    0 0 Отговор
    На глупаци ! Тежките болести да генетично предопределени , и не зависят от начина на живот ! Дребните болежки са безинтересни , макар че начина на живот им влияе !
  • 38 Ако те докопам, край на проблемите!

    0 0 Отговор
    Шибана виртуалке, дори здравословните проблеми са виртуални като тебе.
  • 39 До коментар #36 европейка

    0 0 Отговор
    Моя близка пък си направи операция за 20000 Евро и плати само 25 Евро за престой в клиниката, останалата сума беше платена от Здравната каса.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата