Анкета

Одобрявате ли този вариант за мястото на Паметника на съветската армия в София?

Да
30% (672)
Не
57% (1276)
Колебая се
3% (74)
Все ми е едно
10% (230)
Въвеждане на коментар към анкетата
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към анкетата
Западните Балкани
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Докато ГЕРБ е на власт да не се пипа нищо в София. Съсипаха Дондуков, Графа, Семочислениците ... Стига толкова. Ще поправяме след тях

Коментиран от #49


Оценка:
-11 +22

KENEPH BG
(гост)

Неутрално
2 Отговор
Всеки паметник е уникален и трябва да остане. Да намерят друго място за друг. Колкото до засегнатите от съветската власт, аз също никога не съм гласувал за комунистите - нито за ГЕРБ, нито за БСП, но с паметника нямам проблем.

Коментиран от #11, #47, #51


Оценка:
-16 +21

Киро
(гост)

Неутрално
3 Отговор
Предлагам паметник на българския политик в цял ръст с ръце в джобовете,а отдолу със златни букви да пише "Шъ въ опраим,вервайте си!" и "Обедняването дава силата!"

Оценка:
-4 +13

Антикомунист
(гост)

Неутрално
4 Отговор
Крайно време е този паметник олицетворяващ червеното робство да бъде премахнат

Оценка:
-27 +17

Kasapina
(гост)

Неутрално
5 Отговор
Незнам но се оверявам че българина е наи не благодарня нарот ако не бяха руснаяците сега сички българи вместо да се кръстят штяха да се гъзят но жалко за загиналите руски воини които умряха за едно не благодарно племе които за слозават своето название ГЯУРИ.

Оценка:
-12 +22

типичен пример
(гост)

Неутрално
6 Отговор
за комплексарщината на един дребен народец. Ако не бяха руснаците да ни освободят от турско робство вече щяхме да сме се претопили. Ние с бездомните кучета и сополивите цигани не можем да се справим и българите масово ядът бой от циганите, та камо ли сами да се преборим с една империя. Народ който даром си е получил свободата, не я заслужава, а народ който се подиграва на освободителите си и се мазни и търси приятелство с поробителите си, най-вероятно пак ще си загуби свободата. Неблагодарността е порок който се наказва свише и ние вече берем плодовете на нашата неблагодарност.

Коментиран от #18


Оценка:
-14 +24

Тодор ЖИВКОв
(гост)

Неутрално
7 Отговор
Редно е да бъде по друг начин!

Оценка:
-7 +6

ИВАН
(гост)

Неутрално
8 Отговор
Единствения важен факт е, че братя руси за загивали, че са си дали младия живот за нас ... а тези "българи", които омаловажават подвига на Руските войни, за такива "българи" просто нямам думи и им се чудя

Оценка:
-14 +16

ОПОСКАНА ДЪРЖАВА
(гост)

Неутрално
9 Отговор
Как да поставиш България над всичко, като то няма държава.
ТЕРИТОРИЯ, КОЯТО Е ТОТАЛНО ЗАВИСИМА, ВАСАЛНА И КОНЦЕСИОНИРАТА. Силата е в теб. дРЪН, ДРЪН ТА ПЛЯС.
Все едно на паметника при американската амбасада в София да го заменят с бюст чичо Скруч.
Докато в Гърция се правят на социална държава , то у нас се пропва със социалното ТЪПРЕНИЕ НА ТИКВЕСТАНците!

Оценка:
-4 +14

България
(гост)

Неутрално
10 Отговор
Русия ни окупира 2рата световна, какво спасение, каква жертва, айде попрочетете малко преди да приставате на тоя демон!

Коментиран от #16


Оценка:
-16 +15

Не не
(гост)

Неутрално
11 Отговор

До коментар #2 от "KENEPH BG":


Няма такова нещо уникални паметници, това са бетонени отпадъци сквернящи природата, и говоря за всички, не визирам това, че е съветски или някакъв друг.

Коментиран от #41


Оценка:
-15 +9

Насран русофил
(гост)

Неутрално
12 Отговор
Не одобрявам. Паметника на майка расия трябва да остане и дори да го направим по-голям!

Оценка:
-14 +6

дедо Стефчо
(гост)

Неутрално
13 Отговор
Мотото на паметника "България над всичко" е нацистка пропаганда... А тя е забранена от закона....

Оценка:
-13 +6

Чавдар
(гост)

Неутрално
14 Отговор
Подобно предложение е долнопробна злоупотреба с патриотичните чувства на българина, използвано от противниците на този паметник като вариант за натиск той да бъде премахнат, т.е. виждате ли, който е против това, значи не е българин или дори е антибългарин. Но подобно нещо не е чудно имайки предвид същността им. А колкото до самата идея за подобен паметник, разбира се, но на друго място.

Оценка:
-7 +11

ИВАН
(гост)

Неутрално
15 Отговор
Ами ето ги злобарите, ще ги познаете по коментарите ... ама наистина българина е долна сбирщина от племена - братския славянски народ ни освобождава, а за благодарност ние ставаме натовци и си даваме територията без бой дори, но ще си сърбаме попарата

Оценка:
-7 +10

Горе долу
(гост)

Неутрално
16 Отговор

До коментар #10 от "България":


Да, останали са година и половина, след което не сме имали чужди войски военни бази на територията си... докато не се намериха новите ни "приятели и съюзници". Да не говорим, че имахме и собствена армия, нещо което сега е трудно да се каже.

Оценка:
-5 +9

Одобрение
(гост)

Неутрално
17 Отговор
Одобрявам Фигура на Тодор Живков с нормален ръст и до него с ръст на пигмей, Бойко Борисов (моля за извинение родените като пигмеи, ако им се стори обидно сравението)

Оценка:
-3 +7

Мнение
(гост)

Неутрално
18 Отговор

До коментар #6 от "типичен пример":


Мене лично никой не ме е освобождавал, понеже не съм бил жив по това време, как мога да бъда благодарен за нещо, което реално не ми се е случило. Нямам нищо против руснаците, но не можете да ми приписвате дългове още преди да съм се родил, това е унизително

Коментиран от #23


Оценка:
-12 +6

Генерал
(гост)

Неутрално
19 Отговор
Един народ, който е готов да задраска своето минало, да унищожава паметниците на това минало, е обречен да стане лесна плячка на нови/стари/ идеологеми. Паметниците са вид история /добра или лоша/,сега, в днешно време не върши работа.За да се прокара по - лесно нов вид идеология се заличава и изопачава историята. Я си представете, че в Австралия управляват с мнозинство Бушмените и там изобилстват полезните изкопаеми-нефт,газ,злато… и др. подобни ,а в Русия, не.Със сигурност,тогава няма да е на мода русофобията,а ще е на почит расизма.

Коментиран от #20


Оценка:
-8 +10

Опъко
(гост)

Неутрално
20 Отговор

До коментар #19 от "Генерал":


Има и други начини да запазим историята, на природата не и дреме за историята на човешките животни, още повече като си разхвърляте пумията по нея

Оценка:
-5 +4

ПЕШО
(гост)

Неутрално
21 Отговор
Пълно е с родоотстъпници в България, щом поствят една чужда държава пред собствената си РОДИНА.

Коментиран от #24


Оценка:
-9 +9

СИН ДОМАТ
(гост)

Неутрално
22 Отговор
ЩО ЗА ДЕМАГОГИЯ НИ ПРОБУТВАТЕ , ИМА СИ МЯСТО И ЗА ГЕРБА , А ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА ......"БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО "...........БОТЕВ Е НАПИСАЛ СТИХОТВОРЕНИЕ ЗА ТИЗИ , КАЗВА СЕ .............ПАТРИОТ !!!!!!

Оценка:
-1 +8

типичен пример
(гост)

Неутрално
23 Отговор

До коментар #18 от "Мнение":


за българска простотия и късогледтво. Ти от марс ли си паднал или си потомък на дедите си бе цървул. Ако не бяха ни освободили, днес ти щеше да си някакъв сополив Хасан който щеше да ходиш с вазелин в задния си джоб, а майка ти Фатма и сестра ти Айше нямаше да могат да си вдигнат шалварите от изнасилване. Или си някакъв истамбулски джендър, който точно за това си мечтае.

Оценка:
-9 +8

в грешка си патриоте
(гост)

Неутрално
24 Отговор

До коментар #21 от "ПЕШО":


България не е пълна с родоотстъпници, а с бездарници и страхливци, които собственото си съществуване и това на семействата си не могат да осигурят, а камо ли да си извоюват свободата с бой. И когато някой ти свърши работата която ти сам си бездарен да свършиш, поне му благодари. Може да вземем пример от евреите в това отношение. Макар да не сме дали и една жертва за тяхното спасение, те не пропускат повод да демонстрират своята благодарност към нас. Неблагодарният човек е бездарник, тъй като де срамува от това че в даден момент друг му е свършил работата, а като се огледа в близкото си минало няма много с какво да компенсира тази си слабост.

Коментиран от #26, #29, #38


Оценка:
-5 +4

Бегай
(гост)

Неутрално
25 Отговор
А ти па от коя планета си ? Това е твоята фантазия, и в никакъв случай не може да бъде моя. Никой не съм молил за нищо. За кой се мислиш, че да натрапваш мирогледа си на хората. Искате всички да са като вас, Еми няма да стане. По-добре си обирай егоизма, и си го пази за себе си

Оценка:
-2 +5

Хаха
(гост)

Неутрално
26 Отговор

До коментар #24 от "в грешка си патриоте":


И какво, всеки натрапник, който не съм молил за нищо трябва да му лазя в краката, тъй ли ? Аре бегай

Оценка:
-3 +5

Мнение
(гост)

Неутрално
27 Отговор
В Австрия имат паметник на Съветската армия и се грижат безупречно за него, ние тука на какви се правим?

Коментиран от #37


Оценка:
-6 +4

ssсс
(гост)

Неутрално
28 Отговор
За кого са загинали Руснаците на Българска земя за нас ли я си помислете тъпи комунисти да вие не мислите така ви казват от Москва защото сте продажни прости мързеливи социалисти крадливи нищо не можещи завиждащи предатели на родината.Защо живеят по добре там където няма такива паметници защо децата имигрират там защо Защото сте прости комунисти затова

Оценка:
-5 +5

Пешо
(гост)

Неутрално
29 Отговор

До коментар #24 от "в грешка си патриоте":


За какво да им благодарим че дойдоха неканени окрадоха България в буквалния смисъл на думата. Всички тютюн розово масло и злато, затова ли да им благодаря. Че създадоха "македонска нация" че искаха откъснат пиринския край. За това че после 45 години им бяхма васали. Или че докараха комунистите дето взеха нивите на хората и фабриките, дето 45 години човек не можеше в чужбина да излезе или за концлагерите в Белене и Ловеч. Този техен ЛЪЖЛИВ паметни трябва да се сложи в яма с главата на доло и така да седи.

Оценка:
-3 +6

Пешо
(гост)

Неутрално
30 Отговор
Съветската армия освободи българите от парите им, от имотите им, а в определини случеи дори и от живота им. Още има живи хора да разказват, как по селата азиатските орди са грабили добитъка на селяните житото му ракията и виното, а хората ако са имали момичета са ги криели.

Коментиран от #32


Оценка:
-4 +6

Краси
(гост)

Неутрално
31 Отговор
Аз предлагам , да се постави един голям х.й да има къде да се чекнат джендарята.

Оценка:
-2 +3

Пояснение
(гост)

Неутрално
32 Отговор

До коментар #30 от "Пешо":


Съветската армия отърва света от това от което днес най-много се страхуват в ЕС, от който и ние самите сме част - нацизма. Кокото и да се изсилват някои да измишльотват какво ли не, на всеки с повече от два грама мозък и елементарни познания му е ясно, че Вермахтът е нямало как да бъде победен без тази армия. Така че има за какво да се изкаже благодарност, и на редица места паметници има и в Европа, и отношението към тях е друго.

Коментиран от #36, #52


Оценка:
-7 +4

анонимен
(гост)

Неутрално
33 Отговор
Само си чешате езиците.Паметника няма да се мръдне.На съв.армия има в Берлин и Виена и то по голями .

Оценка:
-5 +5

SAAB
(гост)

Неутрално
34 Отговор
Да се построи мавзолей за главанака на това място........и да влиза на собсвен ход в него !

Оценка:
-1 +0

ултра
(гост)

Неутрално
35 Отговор
Одобрявам всякакъв вариант, според който МОЧА (монументът на окупационната червена армия), се разкара от центъра на София и погледа на софиянци, да ходи където ще и да се не връща повече НИКОГА! АМИН!

Оценка:
-2 +5

хахаха
(гост)

Неутрално
36 Отговор

До коментар #32 от "Пояснение":


Пояснение към пояснението: Другарю чугун, да, има такива паметници и на други места в Европа, но пропускаш да споменеш, че на тези места, любимата ти СА е преминала и си е заминала, а не е останала като окупатор и като силов наложник на един държавен строй, от който България никога не е имала нужда!!! Понял самовар?!?

Оценка:
-2 +4

хахаха
(гост)

Неутрално
37 Отговор

До коментар #27 от "Мнение":


Каскет, коментар № 36 се отнася и за чугуните като теб!

Коментиран от #40


Оценка:
-0 +2

Ами
(гост)

Неутрално
38 Отговор

До коментар #24 от "в грешка си патриоте":


Да не дава Господ руски освободител да те освобождава:)

Коментиран от #44


Оценка:
-2 +4

Евгени Бакърджиев
(гост)

Неутрално
39 Отговор
На мястото му ще направим още една градинка за чудо и приказ!
За да може някой да ми пикае на градинката.

Оценка:
-1 +1

KENEPH BG
(гост)

Неутрално
40 Отговор

До коментар #37 от "хахаха":


В Източен Берлин има цял мемориален комплекс с огромен паметник, и германците продължават да се грижат за него. Така че не ти излиза сметката, ха ха ха. Просто българина е кенеф и всичко до което се докосне става кенеф. Това е причината да буташ и ти, ха ха ха. Кофти чукундурско ДНК, ха ха ха.

Оценка:
-4 +0

KENEPH BG
(гост)

Неутрално
41 Отговор

До коментар #11 от "Не не":


Българинът живее в “бетонни отпадъци сквернящи природата”. Да започнем с тях! Още един Блиц над София и работата ще потръгне.

Оценка:
-3 +1

TтТ
(гост)

Неутрално
42 Отговор
Комунисти не ни трябват!

Оценка:
-1 +4

Оня
(гост)

Неутрално
43 Отговор
Кича почна да ми идва малко в повече след паметника на Цар Самуил.
Но, както обичам да казвам : Всеки има право да няма вкус!

Оценка:
-1 +0

тук избор няма
(гост)

Неутрално
44 Отговор

До коментар #38 от "Ами":


каквото е трябвало, Господ го е дал. Не стига че сами не можем, ами имаме и претенции кой ще ни направи пак българи. На който не му харесва освободителя, нека ходи в турски кюрдистан и да покаже как ще се освободи по правилния начин. Кюрдите всеки месец правят по едно априлско възстание и пак нямат държава. Защо добрите освободители не им помогнат. Защото няма да позволят и косъм от главата на един техен войник да падне за разни цървуланковци, за каквито смятат всички останали.Нагледал съм се на празноглави дърдорковци които гащите си не могат да вдигнат сами, но иначе преливат от претенции.

Оценка:
-2 +0

45
Този коментар е премахнат от модератор
Тоя
(гост)

Неутрално
46 Отговор
Обичам си Родината, но това е кич и безумие!!!

Оценка:
-0 +2

боярышник
(гост)

Неутрално
47 Отговор

До коментар #2 от "KENEPH BG":


Трябва да премахнем тази грозна руска ушанка от центъра на българия.

Оценка:
-0 +6

48
Този коментар е премахнат от модератор
татко Махно
(гост)

Неутрално
49 Отговор

До коментар #1 от "Западните Балкани":


Много си е хубав Графа. Явно пишеш от някое село и не помниш какъв беше. Колкото до паметника ако искат да сложат и петел отгоре, само и само да не е оня червен изрод с Шпагина.

Оценка:
-1 +1

янки
(гост)

Неутрално
50 Отговор
На това място трябва да се премести паметника на загиналите в бомбардировките на София американски пилоти.

Оценка:
-0 +0

Ханс картечаря
(гост)

Неутрално
51 Отговор

До коментар #2 от "KENEPH BG":


Да бе. Понеже червените боклуци са се престарали и във всяко село има пеметник на терористите - съветски и наши дай да си ги гледаме пожизнено. Къде са военните ни паметниците от царско време, къде са паметниците на германските асове загинали при отбраната на София от англо-американските бомбардировки ? За това се казва паметник - за да напомня за героизма на някой. За какво ми напомнят паметниците на червените окупатори и българските терористи обирали мандра след мандра. Червените съветски боклуци освен да плюскат, пият и да онождат вол, неволю българките по инерция от другите страни през които са минали. Щом пъзльото Г. Димитров се е осмелил да пише на Сталин, че подопечните на мустакатия войски посягали дори на дъщерите на наши другари ... значи положението е било такова, че да им издигнем паметници но с панталони свалени до коленете.

Оценка:
-0 +3

Пешо
(гост)

Неутрално
52 Отговор

До коментар #32 от "Пояснение":


Смо дето пияната съветска паплач дето отиде забравя да си тръгне. А съветския режим е десет пъти по жесток от нацистите Германците са носители на наука и култура. Хилер изкарва първата световна бойна на фроната като доброволец няколко пъти е раняван има Железен Кръст за храброст. По същото време Коба (все още не се е казвал Сталин) се е занимавал да обира банки. Въпрос на ценонсти и на морал. А докато САЩ не откриват втори фронт Вермахта такъв бой бие червената армия че стават за смях. 200 млн е сЕсЕсЕре то и 36 млн е Германия. Хората още разказват как са се държали германците в България, културни и възпитани хора.

Оценка:
-2 +3

Голям прос
(гост)

Неутрално
53 Отговор
По-добре нещата да се оставят каквито са. Това е история и не знам защо я мешим с политика

Коментиран от #55


Оценка:
-0 +0

Българан
(гост)

Неутрално
54 Отговор
Всеки вариант за премахване паметниците на гнусната, мародерска, окупационна армия в България е добър. Долу СССР!

Оценка:
-0 +1

onq s konq
(гост)

Неутрално
55 Отговор

До коментар #53 от "Голям прос":


НЕДОПУСТИМО Е "нещата да се оставят такива каквито са" както предлагаш,защото били "история"!Защото всички тия Паметници величаещи Русия и "доброто старо време"на Социализма НЕ СА ОБИКНОВЕНИ ПАМЕТНИЦИ,А СБОРИЩА НА РУСОФИЛИ И ДЕЦА НА ПАРТИЙНИ ФУНКЦИОНЕРИ ОТ БКП!Там те се събират РЕГУЛЯРНО,НАХЪСВАТ СЕ,ИЗДИГАТ ПЛАМЕННИ ПРИЗИВИ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС И ПРЕВЪРЗВАНЕ КЪМ "РУСКАТА КОЛЕСНИЦА"!А след обилно почерпване с кюфтета и "други неща" започват неистови крясъци "МНОГО СМЕ,СИЛНИ СМЕ".Такъв беше Мавзолеят,такава е и Чинията на Бузлуджа!А думите ти че паметниците са "история"...така е - История са,но Поклонниците им горещо желаят тази История да се превърне в ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ.И крайно време е да се разбере и осъзнае:Един и същ Паметник свързан с Русия в Австрия,Швейцария или която и да е друга Западна държава ИМА ЕДНО ЗНАЧЕНИЕ,преместен в България обаче ПРИДОБИВА СЪВСЕМ ДРУГ СМИСЪЛ И СИМВОЛИКА.Затова -БАСТА И "ВСИЧКО ПОД НОЖА"!

Оценка:
-0 +2

Архитектите
(гост)

Неутрално
56 Отговор
се очертават, като основните фактори за безумията в държавата- морето, Графа, паметниците, безумното застрояване, асансьори, тераси, инвеститори и др. Те са навсякъде ... и творят.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.