Анкета

Трябва ли задължително да се разхождат с намордник едрите кучета?

Да
74% (1931)
Не
23% (590)
Не мога да преценя
3% (69)
Все ми е едно
1% (31)
Въвеждане на коментар към анкетата
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към анкетата
Ал та фанах Атаопънах
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Кучетата трябва да се дресират и да се опознават с други хора от малки. Не може вързаният си Ротвайлер или Питбул изведнъж след 5 години изолация да решиш да го разхождаш на пътя. Куче което го отглеждаш за пазач не трябва никога да се отвързва или пуска от двора. Хора които го правят, го правят защото се надяват да нахапят съсед и няма друга причина. Трябва да се съдят хората, а мъстиите им да се отнемат. Що се отнася до бездомните кучета, трябва да се прибират в кучкарник или да се убиват. Може да звучи мрачно ама на някой детето може да бъде убито инак.

Оценка:
-8 +19

Какво
(гост)

Неутрално
2 Отговор
още трябва да се случи за да се реши че кучетата над 5 кг трябва да се разхождат винаги с намордник?

Коментиран от #36


Оценка:
-9 +13

гост
(гост)

Неутрално
3 Отговор
По възрастните помнят когато кучетата се прибираха от улиците и хората и се умъртвяваха.Улиците бяха чисти,хората спокойни тишина в кварталите.Е така трябва да се действа.

Коментиран от #37


Оценка:
-7 +20

гостъ
(гост)

Неутрално
4 Отговор
По принцип собствениците на кучета получават оргазъм когато кучето нахапе някой,независимо кой.Това са хора човекомразци.

Оценка:
-18 +17

макаров 45
(гост)

Неутрално
5 Отговор
трябва ако куче ти посегне да можеш да го убиеш безнаказано

Оценка:
-9 +21

Солени глоби до дупка
(гост)

Неутрално
6 Отговор
В 90% от случайте хора водещи огромни песове без намордник са мизерни комплексари ! Обичайната гледка е мутреещ се нискочел или дребно човече водещо огромен звяр без намордник ! Столична община трябва да се съди до дупка заради отсъствието на контрол над такива индивиди !

Оценка:
-8 +16

Много акат и цапат
(гост)

Неутрално
7 Отговор
Голям проблем също да кучешките изпражнения !!!! Изключения са хората които го прибират ! Масово се ака и мърси навдякъде !6

Коментиран от #9


Оценка:
-1 +16

Много акат и цапат
(гост)

Неутрално
8 Отговор
Голям проблем също да кучешките изпражнения !!!! Изключения са хората които го прибират ! Масово се ака и мърси навдякъде !6

Оценка:
-1 +13

Да да да
(гост)

Неутрално
9 Отговор

До коментар #7 от "Много акат и цапат":


Ниска култура и липса на възпитание !
Но много зараза в акитата !

Оценка:
-1 +13

666666
(гост)

Неутрално
10 Отговор
Защо не се направи статистика за една година ,колко хора са убили други хора,колко хора са постъпили в болница от човешка агресия на улицата и в къщи,колко са пострадалите и загиналите от ПТП,колко са починали от лекарска небрежност и немърливост !?!? И тогава сравнете данните с пострадалите от кучета.Колко са загинали от ухапвания и колко са постъпили за лечение ???? Мисля,че на никой няма да му хареса резултата защото българина е злобен комплексар и винаги търси причината за скапания си живот в чуждия двор!!!Винаги след някое ухапване веднага се вдига шум ,но никога не се казва в последствие истинската причина за това .Настава тишина.Защото в повечето случаи вината е в хората . Всичко се корени в образованието и домашното възпитание .Неща ,които отдавна са чужди за нас.Не грамотните медии също насаждат омраза ,за да си пишат негативните статии отразяващи само едната страна на монетата.

Коментиран от #18, #32


Оценка:
-14 +9

Китаеца
(гост)

Неутрално
11 Отговор
Кучето става най-добре на фурна леко препечено и с много подправки..........

Оценка:
-9 +6

Нео
(гост)

Неутрално
12 Отговор
Разбира се, че трябва! Като знам колко мозък имат болшинството собственици на такива кучета, не е зле да се помисли и за намордници за тях! Проблемът е в собствениците!

Оценка:
-1 +14

Антикуч
(гост)

Неутрално
13 Отговор
Смърт за кучетата!Да живеят котките!Те не ходят на глутници,не могат да те убият и за разлика от песовете са полезни-унищожават вредители!

Оценка:
-9 +6

Дора
(гост)

Неутрално
14 Отговор
С намордник през лятото не, но задължително на каишка.

Оценка:
-1 +10

Кольо
(гост)

Неутрално
15 Отговор
На вас журналистите акъл ако можех да ви поставя .........!

Оценка:
-6 +1

САНКЦИИ ЗА ПРОСТАЦИТЕ
(гост)

Неутрално
16 Отговор
СТРОГИ САНКЦИИ ЗА ТЕЗИ КОИТО
НЕ СЪБИРАТ ИЗПРАЖНЕНИЯТА НА
КУЧЕТАТА ! ДА СИ ПЛАЩАТ !!!!

Оценка:
-0 +10

охо бохо
(гост)

Неутрално
17 Отговор
Ако трябва да бъдем точни голямата опастност идва не толкова от кучетата, а от собствениците им! Затова законът ще има по-голям успех, ако задължава и собственик и куче да носят намордници!

Оценка:
-1 +9

Дрън-дрън
(гост)

Неутрално
18 Отговор

До коментар #10 от "666666":


Айде стига глупости! Отдавна не живеем в къщи с дворове, а и там кучетата бяха на верига до къщичката си. Купувате им дрешки, специални храни, водите ги на коафьори... даже специални чайчета с кучешки мед им давате! Децата си не гледате така. Като иска сельо да е у градО, Че се пра'и на гражданин! И ще си чистите след посерковците си! Щом сме подсъдими за посегателство срещу животни - те също да си носят отговорностите!

Оценка:
-2 +10

mi ta ka
(гост)

Неутрално
19 Отговор
НЕ!! ВСИЧКО Е ОТ ВЪЗПИТАНИЕТО НА ЧОВЕКА !!! имам куче на 8 години и единствения човек който е хапало е мен самия. Шар Пей бих казал че е най-красивия в моя град (преди него имах 3 годишен Доберман, който го блъсна кола и копелето дори не спря, фатален край за съжаление) ... Та когато го разхождам съм винаги с каишка и на къс повод, но много пъти ми се е случвало хората с който се разминаваме без да ме попитат, злобен ли е, хапе ли може ли да го погаля, отиват и се нахвърлят отгоре му да го пипат и мачкат, съответно той почва да ръмжи и да показва зъби. Всяка седмица се случва с по един такъв тапанар на който после кучето МИ, му е виновно....!
Кучетата първо са пазачи и всяко с собствен характер и настроение спрямо случващото се през деня, за него е стрес някой непознат да му скача отгоре с викове колко е хубаво и да посяга да го пипа, независимо дали е голямо Ротвайлер, Лабрадор или малко джак ръсел или пинчер....

Коментиран от #21


Оценка:
-5 +6

Хопи
(гост)

Неутрално
20 Отговор
В интерес на истината малките породи са по злобни от големите и шанса да ухапе малко куче е по голям. Лично аз не харесвам малките заради злобата в тях. Големите са по кротки по характер но всичко е и до възпитанието от страна на собственика

Оценка:
-0 +10

mi ta ka
(гост)

Неутрално
21 Отговор

До коментар #19 от "mi ta ka":


забравих да спомена че е нападан над три пъти от други кучета който са пуснати, свободно в парка а не в заобгражденията и съшите тези тапанари ги виждам и до ден днешен да продължават така да ги разхождат и се налага аз примерния да се саобразявам с тях.... ПРОСТО В БЪЛГАРИЯ 70% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НЯМА ЕЛЕМЕНТАРНО ВЪЗПИТАНИЕ.

Коментиран от #22


Оценка:
-2 +6

Кирил и Методий
(гост)

Неутрално
22 Отговор

До коментар #21 от "mi ta ka":


Като ти гледам правописа, ме е страх за твоята култура, незначително еволюирала спрямо тези, които така настървено защитаваш...

Коментиран от #23, #26


Оценка:
-1 +5

mi ta ka
(гост)

Неутрално
23 Отговор

До коментар #22 от "Кирил и Методий":


бате бас хващам че си мия ръцете след тоалетна а ти не !

Коментиран от #25


Оценка:
-2 +2

Зависи
(гост)

Неутрално
24 Отговор
Ако е регистрирано като злобно Демек не

Оценка:
-0 +3

Кирил и Методий
(гост)

Неутрално
25 Отговор

До коментар #23 от "mi ta ka":


Митя, бацка, батка или там всички обръщения, налични в речника на индивидите, гравитиращи около твоята особа. Смях се от сърце! Благодаря ти. Не ми стана ясно сам със себе си ли хващаш бас, че си миеш ръцете? Препоръчително е да го правиш, след като чистиш лайната и всякаквата там остатъчна гняс след помияра, който разхождаш. Второто ме интересува, а не дали си пипаш пикалото и с какво ниво на хигиена го правиш. За моите ръце не се безпокой, овладял съм завидни висоти, не се хаби в залозите. Айде, със здраве и малко по-далеч от мен! Съвет - погледни данните от анкетата, достатъчно красноречива е...

Оценка:
-3 +4

сейр
(гост)

Неутрално
26 Отговор

До коментар #22 от "Кирил и Методий":


Why you Are mad BRO? май не правиш разлика между, възпитание грамотност култура.

Оценка:
-4 +3

Джудже
(гост)

Неутрално
27 Отговор
Аз имам пес, но моето куче никой не е ухапало, обрало или изнасилило. Имам питане: защо то трябва да е с каишка и намордник на улицата, а рецидивистите не? Колко хора са убити и обрани от кучета, а колко от роми? ( А кучето е най-добрата защита от цигански набези). В България явно се води война срещу "кучешката престъпност", а останалата е нещо нормално!

Коментиран от #29


Оценка:
-4 +4

радио Ереван
(гост)

Неутрално
28 Отговор
В лошата хАмерика: куче което за втори път ухапе човек - евтаназия. За куче, което убие човек, просто се случва същото. Там хората са по-важни от едно псе.

Оценка:
-2 +5

Гуфи
(гост)

Неутрално
29 Отговор

До коментар #27 от "Джудже":


Трябва да се внесе предложение за нова анкета. Трябва ли циганите да бъдат с намордник?

Оценка:
-4 +4

Аман от помияри
(гост)

Неутрално
30 Отговор
Напълниха се градовете с песове. Стопаните на повече са абсолютни безхаберници и комплексари. Четириногите пикаят, серат и се разхождат както и където си поискат. Общински контрол- моля ви, не ставайте смешни! Преди години имаше случаи на раждащи кастрирани животни... Санкции и глоби, ама сериозни такива, нищо друго няма да накара собствениците да се съобразяват. И моля идиотите от четири лапи и други природозащитни организации да не забравят, че човешкият живот е безценен, дтига с тая демагогия за най-добрия приятел. Който го е хапало куче без причина на улицата прекрасно ще ме разбере!

Оценка:
-2 +7

Александра
(гост)

Неутрално
31 Отговор
Този път засегнати са най-милите и предани същества на тази земя - кучетата. Като борба с агресивните кучета, В закона се забранява извеждането на домашни любимци над 5кг. без повод и намордник, извън обособените за разходка места. В тази връзка искам да задам няколко въпроса към хората гласували тази безумица.1. С какво едно малко куче тежащо 3 кг. например е по-неагресивно от моето?
2. Каква е мерната единица за измерване на агресията в кучетата?3. Как може да ми се гарантира, че ако моето куче е с намордник и повод, то до него няма да се приближи малък и гневен пинчер например? По-същия начин как може да се гаранира , че малка порода куче няма да нахапе някое дете ? (Нямам против малките кучета, интересна ми е логиката на улравляващите и аршина, с който мерят)
4. Къде има обособени места за разходки на кучета, като изключим няколкото места в парковете на големите градове?5. Как куче като моето , което тича по 5 - 6 км на ден може да изхаби достатъчно енергия в обособените клетки с размери 10х10 метра в компанията на около още 10-тина кучета поне?
6. Как когато кучето ми е постоянно вързано с повод или синджир, както и приковано с намордник ще стане по-малко агресивно? Не е ли точно обратното? 7. Кога в държавата ще заработи ефективно ЗООПОЛИЦИЯ?
8. Кога и как държавата ще се справи с проблема с бездомните животни? 9. Кога и как държавата ще започне да наказва "хората" изхвърлящи, и използващи кучета за бой, агресия и тн.? 10. Не е ли по- нормално

Коментиран от #33, #35


Оценка:
-3 +4

Boxer
(гост)

Неутрално
32 Отговор

До коментар #10 от "666666":


Превъзпитанието на хората е мисия невъзможна. НО, ако направим придобиването на куче да се равнява на придобиването на автомобил, ще се подобрят нещата : 1.вноска в Гаранционен Фонд за Кучета 5000лв, парите се връщат на собственика със смъртният акт на кучето или с документа за покупко-продажба. 2.застраховка Гражданска Отговорност 10лв/кг, в случай че нахапе някого.3. Данък 50лв/година - пари за изграждане на градинки за разходки на кучетата. 4.Годишен Медицински Преглед. 5. Паспорт 6. Чип. 7. Курс на обучение на собственика и кучето..... Сега е : некъв познат продавал кученца, 100лв/бр. - ко му плащаш? Ах, какво е сладичкоо!!! После, като порасне и му се увеличат нуждите- храна, време, ветеринар , туй счупило, онуй изгризало - АЙДЕ ШУТА И НА УЛИЦАТА, ДАЛ СЪМ САМО 100ЛВ....

Оценка:
-0 +5

Boxer
(гост)

Неутрално
33 Отговор

До коментар #31 от "Александра":


Мисля, че решението е в коментар # 32. + (Зоополицията е много добра идея, добавяме я; ) Как ти се струва?

Оценка:
-0 +5

Не с намордник
(гост)

Неутрално
34 Отговор
а с нах*йник трябва да се разхождат едрите кучета,защото са се научили да плющят хубавите каки: https://fakti.bg/life/393030-nai-bogatoto-kuche-v-sveta-ima-harem-kato-na-hu-hefner

Оценка:
-3 +0

Пудел
(гост)

Неутрално
35 Отговор

До коментар #31 от "Александра":


Правиш ли го с пумияра си?

Оценка:
-3 +0

куку руку ку
(гост)

Неутрално
36 Отговор

До коментар #2 от "Какво":


Има кучета и кучета. Ако съседът ти е побойник, трябва ли и ти да си с него в ареста? Моето куче е 25 кг и обича всички хора. Напълно непознати, за него хора, влизат в къщи и то отива и се натиска да го милват. Трябва ли да е с намордник, сега през лятото. Все едно човек да започне да ходи с балтон.

Оценка:
-0 +3

куку руку ку
(гост)

Неутрално
37 Отговор

До коментар #3 от "гост":


Ами не, нямаше кучета докато имаше виетнамци. Заминаха виетнамците и се появиха кучетата.

Оценка:
-0 +1

Гост
(гост)

Неутрално
38 Отговор
Кучета и котки без значение от породата и размера трябва да бъдат забранени за отглеждане в градовете въобще! Лошо е за хората, лошо е и за животните.

Оценка:
-5 +1

Агресивните
(гост)

Неутрално
39 Отговор
И бойни породи задължително с намордник и строг повод. Когато си взимаш куче от такива породи ще си носиш последствията това, е избора на човека.

Оценка:
-1 +2

ааа
(гост)

Неутрално
40 Отговор
а бе да ми ядете главундера няма да слагам нищо.
Само повод

Оценка:
-0 +3

боцмана
(гост)

Неутрално
41 Отговор
Не обичам кучетата , но обожавам кучките!

Оценка:
-0 +2

Питбул
(гост)

Неутрално
42 Отговор
Да, ако на агресивните хора им се връзват ръцете.

Пример:
1 доказани и осъдени деяния за кражба - човекът винаги да ходи "гривнички"

Тези, които хвърлят боклуци - да им се завържат ръцете и краката.

Оценка:
-0 +2

Драгомир Друмев
(гост)

Неутрално
43 Отговор
Недомисляци. Незнаят как да решават проблеми. Пълно е с глупаци и комплексирани кучкари. Симулират дейност в парламента да ни замазват очите. Ал та фанах Атаопънах е прав, но никой няма да го разбере. Глупака е на всякъде. Той си е ТЪП и ТЪП ще си остане. Нито кучета могат да гледат, нито деца. Тамагочи ще уморят. хаха Това е.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.