Last news in Fakti

10 Февруари, 2019 17:35 1 576 0

Тотнъм продължава в битката за титлата

  • тотнъм-
  • лестър-
  • титла-
  • санчес-
  • ериксен-
  • мин сон

"Шпорите" се наложиха с 3:1 над Лестър

Тотнъм продължава в битката за титлата - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Тотнъм записа двадесетата си победа от началото на сезона във Висшата лига. Столичани спечелиха домакинството си на Лестър с 3:1.

Точен за гостуващия състав бе лидерът в атаката на тима Джейми Варди. Той се разписа в 76-ата минута на двубоя. Малко по-рано обаче пропусна от бялата точка, още при резултат 1:0. До голяма степен именно ситуацията при дузпата предреши крайния развой на срещата.

Иначе резултатът бе открит след 34 минути игра, когато Санчес плонжира и прати топката в мрежата за 1:0. При повторенията се видя, че състезателят на Тотнъм по-скоро е в редовна позиция, въпреки част от претенциите на съперника за евентуална негова засада.

Варди пропусна дузпата в 59-ата минута, а само две атаки след това Тотнъм удвои аванса си в резултата с гол на Ериксен от границата на наказателното поле. Тук отново имаше претенции на футболисти на съперника, че преди да достигне до Ериксен, кълбото е било отбито в ръката на негов съотборник. Промяна на съдийското решение и отмяна на попадението на последва.

Крайното 3:1 оформи Сон, който получи подаване от Сисоко в собствената половина на тима си, напредна и не остави шансове на Шмайхел, озовал се лице в лице с него. Това бе гол за Сон в трети пореден мач на лондончани.

Така "шпорите" се поздравиха с по-скоро заслужен успех, който запази интригата на върха в класирането на Висшата лига. Ливърпул е лидер с 65 точки, Манчестър Сити заема втората позиция с актив от 62, а Тотнъм вече разполага с точно 60 пункта на сметката си. Лестър е под номер 12, с едва 32 точки, спечелени до момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА