Last news in Fakti

22 Юни, 2019 12:05 2 077 0

Шампионът върви уверено напред на Копа Америка

Шампионът Чили продължава по график участието си на тазгодишното издание на Копа Америка. Възпитаниците на Рейналдо Руеда записаха втора победа на сметката си в група “С”, след като се наложиха с 2:1 над Еквадор и така си осигуриха място на 1/4-финалите на турнира, пише sportal.bg. Хосе Фуенсалида даде преднина да чилийците в 8-ата минута, но Енер Валенсия изравни от дузпа в 26-ата минута. Победният гол за “Ла Роха” бе дело на звездата на тима Алексис Санчес, който се разписа в 51-ата минута.

Мачът започна отлично за Чили. В 8-ата минута при едно центриране от корнер удар с глава на Пулгар бе блокиран от защитник, но топката попадна във Фуенсалида, който от движение я насочи във вратата за 1:0.

В 26-ата минута обаче Еквадор успя да изравни. Себастиан Мендес се откъсна в наказателното поле и бе спънат от вратаря за дузпа. Енер Валенсия изпълни 11-метровия удар е бе безпощаден за 1:1.

В 40-ата минута имаше доста спорен момент в мача. Вратарят на “Ла Роха” Габриел Ариас излезе извън пеналта и спъна откъсващия се Ибара Мина. След дълго обсъждане и гледане на повторения със системата ВАР, съдията прецени, че нарушението е само за жълт картон и пощади стража.

В началото на втората част Чили отново излезе напред в резултата. Карлос Арангис центрира почти от аутлинията и намери непокрития Алексис Санчес, който с красив удар от воле прехвърли вратаря за 2:1.

След това чилийците имаха още няколко възможности за гол. В 65-ата минута Пулгар от добра позиция стреля с глава над вратата. В самия край на мача пък Санчес пропусна добър шанс от фаул.

Еквадор пък завърши мача в намален състав, след като в 90-ата минута Габриел Ахилер бе изгонен за удар с лакът в главата на Артуро Видал.

С тази победа Чили води в групата с пълен актив от 6 точки. Еквадор пък допусна втора загуба и е на дъното с нулев актив и почти без шансове за продължаване напред.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА