Last news in Fakti

3 Юли, 2021 19:53 1 192 2

Сребро за ансамбъла ни в Минск

  • ансамбъл по художествена гимнастика-
  • многобой-
  • минск-
  • световна чалъндж купа

В Минск участват само четири ансамбъла, след като Русия в последния момент реши да не пътува за турнира

Сребро за ансамбъла ни в Минск - 1
Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика/Фейсбук страница

Ансамбълът на България спечели сребърен медал в многобоя на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в Минск (Беларус). Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова изпълниха без грешка съчетанието си с три обръча и два чифта бухалки и бяха оценени с 45.100 точки Вчера българките допуснаха неточност в композицията си с пет топки и имат оценка от 45.500 точки. Те са втори в многобоя със сбор от 90.600 точки. Възпитаничките на Весела Димитрова ще играят и на двата финала на отделните уреди в неделя. Шампион е многобоя стана Израел със сбор от 91.050 точки, а на трето място е Узбекистан с 90.400 точки. Последната позиция е за Беларус с 85.050.

В Минск участват само четири ансамбъла, след като Русия в последния момент реши да не пътува за турнира. Това е последно състезание за българския тим преди олимпийските игри в Токио. На финалите при жените Татяна Воложанина ще се бори за отличията на топка и на лента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честито

    3 1 Отговор
    Браво момичета! Успех! Малко са нещата, с които България винаги се е гордяла, и вие сте едно от тях.

    Коментиран от #2

  • 2 Гордеенето

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Честито":

    в този - а и в много други спортове - беше по времето на Нешка Робева. Сега можем само да отчитаме откъслечни добри и много добри представяния ...