Last news in Fakti

18 Март, 2014 17:13 799 0

И Хакухо спря Котоошу в Осака

  • хакухо-
  • котоошу-
  • осака-
  • аояма

И Аоияма записа нова загуба

И Хакухо спря Котоошу в Осака - 1
Снимка: БТА/АР

Българският състезател по сумо Калоян Махлянов допусна очаквана загуба от "йокодзуна" Хакухо в схватка от 10-ия кръг на пролетния турнир по сумо "Хару башьо" в Осака.

202-сантиметровият борец от село Джулюница, който се намира в най-лошата серия в професионалната си кариера, бе повален от Великия шампион с раменно хвърляне "уватенаге".

За Калоян, който се представя трагично в Осака, това бе девета поредна загуба. Той спечели единствено първата си схватка от турнира.

Поражение претърпя и Даниел Иванов-Аоияма, но той остава с положителен баланс - 6-4. "Синята планина" бе избутан от дохиото от японеца Токушорю с техниката "ошидаши".

В следващия кръг Котоошу ще направи пореден опит да спре черната си серия в схватка с монголеца Тамаваши, който е с ранг първи "маегашира" на Запада. Даниел пък ще се бори с техничаря Аминишики.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА