Last news in Fakti

23 Януари, 2023 12:05 2 921 3

Какво е общото между мигачите на Mazda и човешкото сърце? (ВИДЕО)

  • mazda-
  • мигач-
  • mazda 3-
  • сърце-
  • пулс-
  • пулсиране

Новите модели на японците използват готина екстра

Какво е общото между мигачите на Mazda и човешкото сърце? (ВИДЕО) - 1

Автомобилните производители отдавна вече не свеждат дизайнерския си език само до формата на колата. През последните десетилетия много от брандовете залагат на визия, която ги отличава благодарение на светлинните им подписи в лицето на фарове, дневни светлини, стопове и дори мигачи. Само до преди няколко години „динамичният“ мигач бе запазена марка на Audi и дори в тъмното можеше да познаете, когато кола от германската марка завива.

Сега от Mazda изглежда искат да направят подобно нещо със свой подпис при мигачите, който вече успешно работи. Ако наскоро сте виждали някой от последните модели на японците, то ще забележите, че когато водачът подаде мигач или включи аварийните светлини, те започват да пулсират подобно на човешкото сърце.

От Mazda казват, че са искали да изразят начина за комуникация между шофьора и останалите шофьори и пешеходци, като пресъздадат едно от най-човешките неща, а именно пулсирането на сърцето. От Mazda разкриват, че по този начин искат да намалят напрежението и да създадат усещане за спокойствие.

Инженерите на марката са разгледали кардиограми, за да пресъздадат по най-точния начин светлината на мигача. Първоначално те са имали малки проблеми и мигачът не е дебютирал на време с Mazda 3, но след това инженерите успешно са се справили с проблема, коригирайки времето с 0.1 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НИКИ

    6 11 Отговор
    КАК МОЖЕ ДА СРАВНЯВАТЕ МАЗДА С АУДИ УЖАС.
  • 2 Знайко

    15 2 Отговор
    Прекалено бързо мига, тази честота на мигане е дразнеща. Честотата на мигане на класическите мигачи се е доказала с времето. Когато нещо е доказано в продължение на над 100 години като добро, няма нужда да го развалят само и само за да са различни.
  • 3 Патурко

    15 3 Отговор
    Галинчо мамин, ауди изкопираха динамичния мигач от Лексус! Ама ти от къде да го знаеш това нали!?! Все пак си само един мисир!