Last news in Fakti

3 Септември, 2015 18:17 1 409 3

Франция и Германия искат въвеждането на квотен принцип за бежанците

  • франция-
  • германия-
  • бежанци

Двете страни излизат с обща молба към Брюксел

Франция и Германия искат въвеждането на квотен принцип за бежанците - 1
Снимка: AP/БТА

Франция и Германия ще изпратят съвместно предложение до Брюксел, в което ще настояват „за организирането на прием на бежанци и тяхното справедливо разпределение в Европа“, както и за „засилването на европейската система за убежище“, съобщи thelocal.fr.

Новината бе обявена от френското президентство. В изявлението се казва, че с нарастващия прилив на бежанци в Европа „драмите ще бъдат последвани от трагедии“.

„Вече хиляди загинаха от началото на годината. Време е Европейския съюз да започне да действа решително, в съответствие със своите ценности.“, заяви френският президент Франсоа Оланд.

Той добави още, че предложението иска още да гарантира „връщането на нередовните имигранти в техните страни и да осигури необходимата подкрепа на страните на транзит и произход.“

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че съобщението ще бъде споделено с всички европейски институции.

„Тази сутрин разговарях с френският президент и позицията на нашите две държави е, че ние имаме нужди от квоти в рамките на  ЕС, за да може тежестта да бъде споделена. Това е принципът на солидарност.“, заяви Меркел.

Тя добави, че Европейският съюз трябва да се придържа към принципа, според който „хората, които имат нужда от помощ, я получават“. Според германският канцлер без въвеждането на квотен принцип за разпределението на имигрантите, този проблем няма как да бъде разрешен. Меркел подчерта, че Европа трябва да помогне на нуждаещите се, но „и че тези, които пристигат поради чисто икономически причини няма как да разчитат на дълготрайна помощ и ще трябва да напуснат страната“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хлъц

    1 0 Отговор
    Вие, пуделчета, заедно с Вашия черен господар си играхте на войници в Близкия изток - сега сами си сърбайте попарата, за да Ви дойде акълът - какви квоти, какви 5 лева???А-а-а забравих, Вие пък си имате Ваше пуделче на власт в България!!!
  • 2 РАЗГЕЛЕ ЩОМ ША И ТЪЙ

    1 0 Отговор
    ЩОМ ВИЙ ТАКА, ТО И НИЙ ТАКА.

    ТОГАВА И ОТ ГЪРЦИЯ ПАРЧЕ И ЗА НАС НА ЮГ ДО БЯЛО МОРЕ, т.е. "БЕЛОМОРСКА МАКЕДОНИЯ".

    ФРАНЦИЯ ДА ВЗЕМЕ И ЧАСТ ОТ РОМИТЕ ДЕТОНИ ГИ ВЪРНА НЯКОГА, НАЛИ КАТО ДЕЛИМ ПО РАВНО, НЕКА ДЕЛИМ.

    А ТО ?

    КВО?
    УЖ ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ А ФРАНЦИТЕ И ГЕРМАНЦИТЕ ПО-РАВНИ ОТ ДРУГИТЕ?
    АЙДЕ.Е.Е, ИЗВИНЯВАЙТЕ ЧЕ СЕ ВИДЯХМЕ.

    АМА ИМАМЕ ЛИ ПОЛИТИЦИ, Я?
  • 3 Димитър

    0 0 Отговор
    Щом Фрау ги кани - да си ги храни.
Новини по държави: