Last news in Fakti

3 Септември, 2015 16:29 892 2

Доналд Туск иска страните от ЕС да си разпределят още 100 000 бежанци

  • доналд туск-
  • ес-
  • бежанци

Според него трябва да бъдат отделени повече средства за решаването на кризата

Доналд Туск иска страните от ЕС да си разпределят още 100 000 бежанци - 1
Снимка: БТА/AP


Председателят на Европейската комисия Доналд Туск призова страните-членки на ЕС да разпределят поне 100 000 бежанци по между си, за да облекчат натиска върху граничните държави, причинен то имигрантската криза, съобщи „Икономик Таймс“.

„Приемането на повече бежанци е важен жест на истинска солидарност.  Честното разпределение на 100 000 бежанци между страните-членки на ЕС е нещото, от което в момента ние наистина се нуждаем.“, заяви Туск по време на пресконференция с унгарския премиер Виктор Орбан.

Председателят на Европейската комисия предложи още създаването на центрове за бежанци извън Европа, в близост до зоните на конфликти, където вече съществуват бежански лагери. Той призова и лидерите на страните от ЕС да договорят заделянето на повече средства за решаването на бежанската криза. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфредо

    1 0 Отговор
    ей те ще дойдат милиони къде ще ге настаниш у вас ли
  • 2 Я ЗАТВОРИ ВРАТАТА ОТВЪНКА

    1 0 Отговор
    ТИ ЧУВАШ ЛИ СЕ КАКВО ГОВОРИШ БЕ.

    ЩОМ ИМА КВОТИ ЗА БЕЖАНЦИ, НЕКА ИМА И ЗА РОМИ И ЩОМ ЩЕ РАЗКЪСВАТЕ ГЪРЦИЯТА, ТО И ЗА НАС - БЕЛОМОРСКА МАКЕДОНИЯ.

    А ДА ВИДИМ, КОН БОБ ЯДЕ ЛИ И ……../
Новини по държави: