Last news in Fakti

8 Септември, 2015 19:42 1 334 5

Австрия: Асад трябва да бъде включен в борбата срещу „Ислямска държава“

  • башар асад-
  • ислямска държава-
  • австрия-
  • сирия-
  • конфликт-
  • себастиан курц-
  • техеран-
  • прагматизъм

Себастиан Курц е на мнение, че Западът се нуждае от прагматичен подход

Австрия: Асад трябва да бъде включен в борбата срещу „Ислямска държава“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Западът трябва да включи сирийския президент Башар Асад в борбата срещу „Ислямска държава“. Това заяви австрийският външен министър Себастиан Курц, цитиран от „Дейли стар“.

Според дипломата Асад трябва да бъде привлечен на страната на западните сили, защото в тази битка те са „на една страна“.

„Не трябва да забравяме престъпленията, извършени от Асад, но също така не трябва да забравяме и прагматичната гледна точка на факта, че в тази битка ние сме на една страна“, заяви Себастиан Курц.

От началото на конфликта в Сирия четвърт милион души са били убити, а 11 милиона са напуснали домовете си.

„Нуждаем се от прагматичен подход, включително участие на Асад в борбата срещу „Ислямска държава“, заяви австрийският външен министър, който бе на посещение в Техеран.

Външният министър на Испания Хосе Мануел Гарсия Маргайо заяви, че преговорите с Башар Асад са необходими, за да се сложи край на войната.

Хасан Рохани, президент на Иран, която - заедно с Русия – подкрепя Асад, заяви, че мирът трябва да е основен приоритет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корса

    0 0 Отговор
    Нашият МВнР министър да се поучи от австрийският си колега, който определено има повече мозък, и да спре да се дупи на САЩ за щяло и нещяло.
  • 3 киро

    0 0 Отговор
    Малеее!! ужас това клипче .
    Какъвто и да е Башар асад по него време всички религии живееха задружно нямаше радикални ислямисти главорези и Либия беше цветуща държава.
    Американците я превърнаха в руини от 5 век където се режат глави на християни
  • 4 станка петрова

    0 0 Отговор
    Австрййците видяха на къде духа вятъра май ..че янките губят както в Украйна така и в Сирия .

    Американците не можаха да съборят Башар асад нито с свободната сирйска армия -първите терористи...нито със вторите нечовеци от идл ...

    ето да видите как е когато зад башар стои русия и го въоражав а и подкрепя ... а америка и ес и бг правят всичко необходимо да спрат хуманитарните помощи на русия към сирия и да може бежанската вълна и ислямизация с пълна сила да залее европа

    Коментиран от #6

  • 6 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "станка петрова":

    4,5,6 коментари са писани от един човек! Няма ли да се вземат мерки срещу троловете? И тоя сайт го налазиха! Колкото до Сирия, на мнение съм че с Асад е по-добре, годините на мир и разбирателство между хората го доказаха, че е обединител на нацията си. Падне ли, това значи още бежанци!
  • 7 дедо ти дето

    0 0 Отговор
    ... Курц само като му прочета името и му видя физиономията ми е ясен!
    Завъртено име касаещо мъжки атрибут, физиономия на млад бобър привърженик на онана - разбирай онанист... Та Хич няма нужда и да го чета.