Last news in Fakti

8 Септември, 2015 21:15 1 355 5

380 000 бежанци са пристигнали в Европа през Средиземно море

  • средиземно море-
  • бежанци-
  • имигранти-
  • криза-
  • сирия-
  • европа

2850 са умрели или изчезнали по време на пътуването

380 000 бежанци са пристигнали в Европа през Средиземно море - 1
Снимка: БТА/ AP

Повече от 380 000 имигранти и бежанци са достигнали Европа през Средиземно море от началото на тази година, съобщи i24news, позовавайки се на информация на ООН.

2850 са умрели или изчезнали по време на пътуването. 258 364 от бежанците са пристигнали в Гърция, 121 000 – Италия, 1953 в Испания, а 94 от тях – в Малта.

Близо 70% от имигрантите, стъпили на гръцка земя, са хора, бягащи от конфликта в Сирия. Рекорден брой сирийски бежанци – 7000 – пристигнаха в Македония само за понеделник, докато около 30 000 са на гръцки острови, включително Лесбос.

Channel 4 припомня, че хиляди имигранти преминават през Македония, Сърбия, Унгария и Австрия, за да достигнат Западна Европа. 2700 бежанци влязоха в Унгария в понеделник, като общият им брой за годината е 180 000.

Днес Европейската комисия обяви, че ще отпусне 9 милиона евро спешна помощ на Австрия и Унгария за справяне с бежанския поток.

Вицеканцлерът на Германия Зигмар Габриел пък заяви, че страната му може да приема по 500 000 търсещи убежище бежанци годишно в продължение на няколко години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дедо цоцо

    0 0 Отговор
    Тези ни палят отвътре... Това са екстремисти, талибани и членове на ИДИЛ - тук таме жена и дете за украса. Смятай след месец - два - година. Какво ще стане от Европа. Граждански войни, мизерия, палежи и безчинства. Тези хора воюват от години, ще ни изколят като пилци. Лошо е че Европа допуска това... Ясно е вече, стегам куфара за Америка - там са най-тарикати!

    Коментиран от #4

  • 4 радка пирррадкаа

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "дедо цоцо":

    самодето америка ще е фалирала преди ес ..тя вече фалира все повече страни от шос и биррикс изритват долара а тва збачи че скоро ще става само за бърасане на дупе

    безредиците в щатите ще изпреварят тези в ес

    в сащ чернокожото население и латинусите са вече 64 процента а са свикнали да паразитират като наще цигани

    сега риусия като постави на мястото и америка и ще видиш как ще окъсат

    и не забравяй 18те трилиона дълг
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.