Last news in Fakti

14 Септември, 2015 19:52 13 242 37

Русия прехвърля танкове в Сирия

  • русия-
  • танкове-
  • сирия

7 танка и артилерия са забелязани край летището в град Латакия

Русия прехвърля танкове в Сирия - 1
Снимка: AP/БТА

Руските войски са прехвърлили танкове в Сирия, съобщи Ройтерс.

Информацията идва от два неназовани, високопоставени източници от Вашингтон. Според различни данни 7 танка T-90 се намират в района на летище в пристанищния град Латакия. Там има разположена и артилерия, която явно трябва да защитава руския персонал, разположен на място. И преди е имало информации, че в района на летището има разположени 200 руски морски пехотинци.

Според американските представители през последната седмица в района кацат по средно 2 товарни самолета всеки ден. Москва никога не е криела, че подкрепя режима на Башар Асад в борбата срещу терористичната групировка „Ислямска държава“. Силите на САЩ също извършват въздушни удар срещу цели на организацията, но настояват за свалянето от власт на правителството на Асад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    4 0 Отговор
    200 пехотинци и 7 танка Т-90МС ще накарат страшните, черни главорези да бягат като от привидения!
  • 2 Kcaniba

    1 1 Отговор
    Пак Россия ще ви спасява!!!
    Дупедавцииии
    Памперсиииии
    Д..а и Еврогейскиъе цености!!! И Първа и Втора Световна са почнали с еврогейското ослушване, омилквае, либерастничество!!!

    Коментиран от #30

  • 3 гостенин

    6 0 Отговор
    Съвсем нормално.Само,че това не са Т-90,не са танкове.Спциалистите знаят какво имам предвид.Добре,че най-сетне има кой да оправи последиците от зверските експерименти на американските радетели за демокрация и човешки права.
  • 4 гостенин

    1 0 Отговор
    Иначе съм напълно съгласен с коментарите и определенията на колегите.
  • 5 чиче

    1 0 Отговор
    за охрана на войските се прехвърля необходимото въоръжение!!!
  • 6 бай

    2 1 Отговор
    Ей, не ми се правете на много компетентни с малоумните си коментари, щот нищо не ви е ясно. Прекалено далеч сте от истината или сте наети да бълвате простотии...

    Коментиран от #11

  • 7 Бай хой

    1 1 Отговор
    Естествено че са забелязани. Нали след забраната от тиквениците да прелитат самолети над България, се оказа че те си хвърчат като волни пеперудки и тъпанара от кукорево хич и не ги свали. Кукерландеца се о.ра като марок.
  • 8 Десислава Димитрова

    1 4 Отговор
    разквичаха се путинофилчетата,само да им кажа че руски танкове има в този конфликт през цялото време ,но танковете не вършат работа в градовете където са основните сражения.

    Коментиран от #15

  • 9 Vasik Atanasova

    6 0 Отговор
    ВЕЛИКА РУСИЯ НАПРЕД
  • 10 999

    2 0 Отговор
    Ти като знам си служил в ШЗО то като мразиш Русия защо не бе в строителни войски? Да ти кажа ли защото, си мишка нагаждач.

    Коментиран от #14

  • 11 аз

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "бай":

    разяснявай отворко, капацитет.

    Коментиран от #17

  • 12 999

    0 0 Отговор
    Последният коментар се отнася за десито.
  • 13 9999

    3 0 Отговор
    касетъчни бомби , радиологични оръжия, ядрени оръжия . биологични и химични : нервнопаралитични (зарин, зоман, табун и др.) ,задушливи (фосген, дифосген, хлорпикрин и др.) , психогенни (LSD и BZ) , общоотровни (синилна киселина, хлорциан, въглероден оксид и др.) , и още и още и още . Тия със сигурност ще ти свършат работа . Могат да се изстрелват с ракети от самолети и да се монтират на наземни ракети с различен обхват . Всичките тия боклуци са създадени с една единствена цел , "при нужда" ........ . Само можем да се надяваме , че няма да се стигне до "нужда " .

    Коментиран от #18

  • 14 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "999":

    пробвай на български девятке!
    та както казах руските танкове ще имат проблеми с руските рпг та ,които кой знае защо са на въоръжение в ил.ситуацията е проста ,движи се танка сред градските руини и изведнъж получава честитка от скрит в руините джихадист.

    Коментиран от #19

  • 15 9999

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Десислава Димитрова":

    дааааам . Стоянчо :)
  • 16 onq s konq

    1 3 Отговор
    Само това им липсваше на руснаците-битка в Сирия!?Дано да не съм прав,но ги чака жестока битка,точно като в Афганистан.Верно че и Русия и САЩ са против Исл.Държава,но по КОРЕННО РАЗЛИЧНИ ПОДБУДИ.Русия просто иска да си запази на власт един от най-големите си и верни клиенти за продажба на оръжие,докато САЩ естествено искат да махнат Башар и да си сложат техен човек.И слад като Русия подхожда толкова отчаяно решително /със десант дори / към въпроса,предполагам че Щатите няма да тръгнат да се бият за да може руската марионетка да остане на власт и ЩЕ ОСТАВЯТ РУСНАЦИТЕ САМИ ДА СЕ ОПРАВЯТ С ИД.А междувременно Башар Асад към момента владеел едва 20% от Сирия,та с тая шепа танкове и 200 души... май само ще ядосат джихадистите!

    Коментиран от #21

  • 17 бай

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "аз":

    Ясно е, че и на теб толкоз ти е ясно, колкото и на останалите...няма как да рязясня на някой, който е разсеян...или когато почнеш да си използваш някаква част от мозъка, всичко ще ти се разясни от само-себе-си...
  • 18 бай

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "9999":

    Те са създадени, за да се създаде "нужда". А след това няма "да имаме нужда" :)
  • 19 999

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Десислава Димитрова":

    Ти ли ми говориш за български където изписваш България с малка буква е на това се казва наглец

    Коментиран от #20

  • 20 Десислава Димитрова

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "999":

    изписвам българия с мака буква ,но не си позволявам да поставям руския интерес пред българския,а после да се бия в гърдите къв съм патриот,както ти и компанията ти правите.
  • 21 999

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Умнико най големият пазар за оръжия на Русия е Китай и Индия а Американците сложиха техни хора в Авганистан Ирак Либия и Европа сага им бере плодовете но доларите които получаваш ти замъгляват зрението.
  • 22 999

    1 0 Отговор
    Да но си позволяваш да поставяш Американският интерес пред Българският и спомагаш за погубването на родината ни дори и неграмотността не те оправдава.
  • 23

    5 1 Отговор
    Великата РУСКА ВОЕННА МАШИНА идва, за да покаже на американските г..чета как се води война.........

    Коментиран от #31

  • 24 Волен Сидеров

    4 1 Отговор
    ха така,докато чичо сам се чуди ко да прай-Бати Иван стори най умното,ей добре че са те пак ни измъкнаха от катаклизма-да им стискаме палче-че друго нимойм-да успеят братушките
  • 25 Хараламби

    2 1 Отговор
    Абе я погледнете по-внимателно снимката. Това е хуманитарна помощ за страдащото население там, не са танкове...
  • 26 стратокастър

    0 2 Отговор
    То храната свърши ,парите тоже останаха само танкове.Още един голям харч за изтънелия рускш джоб!
  • 27 Ярослав Станчев

    2 0 Отговор
    То и на децата е ясно,че без сухопътна сила не може да се унищожи ИД.Само с мятане на бомби от голяма височина и обстрел от морето няма да стане,примери колкото искаш.Само че на НАТО и САЩ никога не им стискало да хвърлят сухопътна сила срещу фанатизирани бойци като ИД.Нито пък срещу който и да е друг.Примери пак много.Единствено ако са сигурни в лека победа без много жертви и са на голяма печалба,примерно заграбват нефтените находища на Ирак,тогава рискуват да пуснат пехота срещу противника.
    Всъщност конфликта в Сирия може да се реши и без военни действия на сушата.Американците трябва да спрат да купуват евтиния петрол от ИД,парите на ислямистите ще намалеят драстично и групировката ще се свие до минимум,ще останат само крайно фанатизирани елементи,с които армията на Асад ще се справи и сама.Но това не е изгодно за САЩ,защото Асад ще победи,ще укрепи позициите си и не могат да го пипнат с пръст.
    Колкото до руските военни в Сирия,ми щом Сирия е съгласна да получава военна помощ в борбата срещу ИД какво повече има да се дискутира???Същото е като при нас,щом сме "съгласни" да получаваме помощ от братята американци им даваме бази.И те си ги ползват....безвъзмездно.От какво точно ни пазят е интересното.....,но какво толкова,нали сме дружки,да си ги ползват със здраве,а ние ще се дупим.

    Коментиран от #29

  • 28 Киро

    2 6 Отговор

    Димитър
    Колев

    Великата РУСКА ВОЕННА МАШИНА идва, за да покаже на американските г..чета как се води война.........

    ==================

    В Афганистан се видя кой го може и кой е гейче и надут с въздух балон.

    А в Украйна съвсем лъсна голия задник на същите.
  • 29 mediator37

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ярослав Станчев":

    ИД завладя градове и проблемът е, че ще дава сраженията в градски условия. Това означава много жертви в жива сила и бойна техника . САЩ и НАТО не са готови да ги дадат.
    Направи справка за резултатите от сраженията в ПЧВ в градски условия за Русия - Грозни, декември 1994г. Тъжни.
  • 30 Дошо

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Първата световна сме им т...вали м...та на мужиците в Добруджа и Васил Радославов нарочно е избрал датата 03.03 за капитулацията на Русия пред България за да им го върне защото са били против Съединението.
    Втората световна един куршум не сме изстреляли срещу тях и даже сме пратили войски да се бият срещу съюзника ни Хитлер, който ни е върнал заграбени територии и пак руските б....ци направиха преврат и ни обявиха за срана загубила войната и на всичко отгоре откъснаха Македония за да бъде тя сърбизирана.
    Следващия път когато руските б...ци надигнат глава ще ни пръднат на к.. понеже сме в НАТО където САЩ, АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ и ГЕРМАНИЯ са съюзници заедно с Чешия и Полша и алкохолиците не могат нищо да направят нито на тях нито на нас.Аз лично бих подкрепил пукането на русофилистични тикви както след 44г русофлистиците са убивали българската интелигенция.
    СМЕРТЬ РОССИИ!

    Коментиран от #32

  • 31 Дошо

    1 6 Отговор

    До коментар #23 от " ":

    Руснаците НИКОГА не са умеели да воюват!НИКОГА!Всяка една война, която са водили го е доказала.

    Коментиран от #33

  • 32 Kcaniba

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Дошо":

    Комплексарски неграмотни хейтърски бълвочи.
    По абсурдни и неграмотни безуумия не съм срещал...
    Има официална история. Преподават я от 4 клас.
    Учебниците ги има в книжарниците. Просвещавайте се
    Дошо, много сте тъмен)))

    Коментиран от #34, #36

  • 33 раптор

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Дошо":

    И понеже никога не са умели, са унищожили най-могъщите врагове в историята. Тефтонци, Викинги, Монголци, Турци, Обединените европейски сили на Наполеон, Хитлер и много други, незначими!

    Коментиран от #37

  • 34 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "Kcaniba":

    като си толкова грамотен коментираи по същество и ще видиш грамотността си.северен паток 2!
  • 35 memory

    0 2 Отговор
    Тия забравиха какво им се случи в Авганистан и се готвят да си го припомнят
  • 36 Бай

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Kcaniba":

    Ти още ли не си разбрал, че официалната история няма нищо общо с истинската история ?!?!? Ма нали е важно да плямпаш глупости, вместо да си отвориш очите! Заблуден ще си останеш. И да добавя, че руския цар ни помага с войска, а след като идва сина му на власт(убива баща си) и от там на сетне само мръсотии ни правят. Особено червените - и руски и наши. А с този тон можеш да говориш на тези, които пишат официалната история. Убедил съм се, че колкото по-ниско е "човек", толкова по- се мисли, че е нещо повече от останалите. Следващия път, преди да избълбукаш нещо, първо се образовай от някой достоверен източник.
  • 37 Бай

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "раптор":

    Какви най-могъщи врагове? Хитлер- унищожили ??? Я се оправи! Там картинката е много различна...Не се обаждай неподготвен!