Last news in Fakti

16 Август, 2018 23:00 3 229 18

Тръмп: Тези мита ще ни спасят

  • сащ-
  • мито-
  • стомана-
  • доналд тръмп
Тръмп: Тези мита ще ни спасят - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че въведените от него мита върху вносната стомана спасяват американската промишленост и прогнозира, че в бъдеще американките производители на стомана ще изпитват само вътрешна конкуренция. Това пише в. The Wall Street journal, цитиран от Reuters.

В 20-минутно интервю за изданието Тръмп казва, че някои хора може да се оплачат, че цените на стоманата малко ще се повишат в краткосрочен план заради митата, но в крайна сметка те ще спаднат.

Тръмп изтъква пред The Wall Street journal, че 25-процентните мита върху стоманата ще спасят сектор, който е важен за американската национална сигурност.

В резултат на митата конкуренцията ще бъде вътрешна, както в добрите стари времена, когато наистина имахме стомана, и US Steel беше най-голямата ни компания, посочи той пред вестника.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    15 16 Отговор
    Човека е добър икономист и знае какво прави.
  • 2 туит туит

    40 6 Отговор
    Бай Дончо, светът е глобално място и съдовете са скачени, ако не знаеш! Действаш, като арогантен американски селски бизнесмен, но неминуемо бумеранга, ще се върне и, ще ти отнесе перуката ! Явно не си разбрал, че Китай вече е най-могъщата икономика, а в комбина с Русия само може да им се молиш за снизхождение ! Соросоиди и откровени краварски фенове не се хабете да цъкате минуси това няма да промени фактите, каквито са в момента !

    Коментиран от #15, #16

  • 3 Хасан

    33 7 Отговор
    Страната на пазарната икономика ,свободното предприемачество слага мита,забрани на чужди стоки,държавна помощ за свои фирми, субсидии,рестрикции....като при социализма..каква ирония!!!
  • 4 Хасан

    21 5 Отговор
    А закона на пазарната икономика е който не произвежда евтино и качествено просто изчезва ..като динозаврите ....в България американските съветници това предлагаха ..Кремиковци затвори,продаде си Балкан,Аец затвори,Тецове затвориха ....защото не са били в крак с времето
  • 5 НКВД

    18 4 Отговор
    А инфлацията? Тоя е най - простия човек някога бил президент на презокеанския Цирк!
  • 6 Гост

    8 4 Отговор
    Перуката си е бая тъп. Успя да го намрази цял свят.
  • 7 Гост

    11 0 Отговор
    Край на дружбата САЩ Турция
  • 8 onq s konq

    7 14 Отговор
    Америка е ЕДИНСТВЕНАТА В СВЕТА В НАЙ-ГОЛЯМА СТЕПЕН "САМОДОСТАТЪЧНА СТРАНА".За разлика от смешната и жалка Русия.При положение че САЩ са далеч пред всички останали по продажби на ОРЪЖИЕ,ЗЪРНЕНИ ХРАНИ ,А ДОГОДИНА ЩЕ НАДМИНЕ И ПЪРВЕНЕЦА РУСИЯ ПО ИЗНОС НА НЕФТ И ГАЗ,...просто е срамота да има такъв огромен външен дълг.По "ЗЛАТЕН РЕЗЕРВ" ТЯ Е НОМ.1 В СВЕТА със 8137 т.,следвана отГермания с 3300 т ,Франция,Италия и чак на 5 и 6-то място от Русия и Китай,респективно със 1857т и 1843т злато в хазните.Това което Европа УМИШЛЕНО НЕ ОСЪЗНАВА под влияние на алчните си мегакомпании е,че без Америка ще бъде смачкана от Русия,като първо ще й бъдат предложени евтини суровини,но успоредно вървящи с тях и ПОЛИТИЧЕСКО ВМЕШАТЕЛСТВО ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ,НАЙ ВЕЧЕ В УПРАВЛЕНСКАТА,т.е. ще бъдат подменени тотално сагашните управляващи партии с ПРО-РУСКИ.От него момент ще настъпи и КРАХЪТ НА "ЗАПАДНИЯ РАЙ" И РУСИЯ ЩЕ УДАРИ ПО МАСАТА С ДУМИТЕ-"ДО ТУК БЕШЕ - СИРЕНЕТО Е ВЕЧЕ НЕ С ПАРИ,А С МНОГО ПАРИ"!

    Коментиран от #9, #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 onq s konq

    3 10 Отговор

    До коментар #9 от "Робот":

    Ма ти...наистина ли само толко си можеш?:)
  • 11 Така де

    10 1 Отговор
    А суровините ще идват на безценица от тъпите Африканци, Латиноси, Азиатци и Българи, иначе на опаковката ще има етикет US STEEL
  • 12 супер

    4 5 Отговор
    не го очаквах но човека е ВЕЛИК ЛИДЕР, за разлика от мършата, която много се рекламира тук на ... около
  • 13 1453

    8 2 Отговор
    Някои хора отправят критики към Европа, Русия, и т. н. Я питайте някой ваш познат, който живее в Америка да ви каже как стоят нещата там. Половината американци работят на две работи, с кредити и едвам си плащат разходите.
  • 14 1453

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Не знаеш нищо нито за Русия, нито за Америка.
  • 15 Рубладжийче

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "туит туит":

    Бай Дончо е путиноид бе селски, затова имаш толкова плюсове за мъдрия си анализ.
  • 16 Nikdonat

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "туит туит":

    А бе ти добре ли си с акъла. Какви глупости дрънкаш
  • 17 сънуваш ли баница яж

    1 0 Отговор
    ″America first ,America first ,America first″ -рече перчемът на Американците в словото си в изборната нощ.Каза го на американците.Не на марсианците.Нито пък на Афганистанците.НА АМЕРИКАНЦИТЕ!И като гледам,поне се старае от време на време да им го ''припомня''...докъде ще го докара е отделен въпрос. Да МУ завиди човек на прическата,да ИМ завиди човек на американците/жалко,че доста от тях не го осъзнават/.
  • 18 Старт

    1 1 Отговор
    До туит туит
    Няма нужда да ти слагат минуси. Това дето си го изпуичил е най-обикновенна опорка за масовия мурзилаж. Абсолютни клишета. Всички въвели мита до небето, а бай Дончо да не въвежда.