18 Ноември, 2018 21:32 6 491 5

Хашоги имал тайна съпруга

  • джамал хашоги-
  • саудитска арабия-
  • египтянка-
  • жена-
  • тайна-
  • съпруга-
  • турция-
  • убийство

Мистерията се задълбочава

Хашоги имал тайна съпруга - 1
Снимка: Twitter

Египтянка твърди, че е тайната съпруга на убития саудитски журналист Джамал Хашоги, който беше екзекутиран по брутален начин в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври, предаде „Дейли Сабах”, позовавайки се на информация на „Вашингтон поуст”.

50-годишната жена, идентифицирала се само като Х. Атр, твърди, че се е омъжила за Хашоги на религиозна церемония във Вашингтон през месец юни. Тя показа и снимка от сватбата. Двамата се венчали месеци, преди Хашоги да бъде убит в консулството, където отиде за изкарване на брачни документи, с които да се ожени за турската си годеница – Хатидже Дженгиз.

„Като мюсюлманска съпруга, искам своето право и да бъда разпозната”, заяви Х. Атр. Един от дългогодишните сътрудници на Хашоги, пожелал анонимност от съображения за сигурност, е бил повикан на сватбата като свидетел. Той потвърди за нея. 50-годишната жена, която живее в Персийския залив, заяви, че е прекарвала време с Хашоги по време на посещенията си в Щатите. Двамата са се запознали преди десет години на медийна конференция, но са започнали романтична връзка едва през миналата година.

Х. Атр заяви, че за последно са се срещнали през месец септември. По думите й Хашоги е бил загрижен, че Саудитска Арабия може да му отмъсти заради критиките към Рияд, но никога не е предполагал, че може да бъде убит. „Той знаеше, че могат да го отвлекат и бият, но никога не е предполагал, че могат да стигнат толкова далеч и да го убият”, твърди тайната му съпруга. Новината за тайната съпруга е шокирала семейството на Хашоги и неговата турска годеница. Тя добавя и нотка неяснота около бруталното убийство в началото на октомври, шокирало света.

Турската годеница на Хашоги Хатидже Дженгиз заяви, че Джамал никога не й е казал за тази жена. „Защо тя се опитва да промени образа, който има Джамал пред света? Какво иска? Подозирам, че това е опит да го дискредитира и да навреди на репутацията му”, заяви туркинята. Х. Атр може да иска финансова компенсация заради убийството, но само ако докаже, че бракът е бил легитимен. Тя обаче не е представила брачен документ, поставяйки под съмнение правния статут на обявения от нея брак с Хашоги. Турските служби, разследващи убийството, обявиха, че саудитският дисидент е бил изтезаван, след което убит. Тялото му е било нарязано на парчета, след което саудитците са го унищожили. Седмици след убийството няма и следа от трупа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    12 6 Отговор
    Абе изяли са го - като не можете да намерите следи от трупа и следи от киселина. Айде стига сте умували. То на всеки потенциален убиец му е интересно как се "изпарява" труп за 2 часа, ама на мен ми омръзна едно и също да чета.

    Коментиран от #5

  • 2 160

    5 0 Отговор
    БАЩАТА НА СЕГАШНИЯТ САУДИТСКИ КРАЛ Е ИМАЛ 165 ДЕЦА, ПОЛОВИНАТА ОТ ТЯХ, ЗАЕДНО С ОЩЕ ТОЛКОВА БРАТОВЧЕДИ И Т.Н. СА В ЗАТВОРИ ЗА ДА СЕ ГАРАНТИРА ПРЕСТОЛЪТ НА СЕГАШНИЯТ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Циник

    6 0 Отговор
    На чаршафите нали им дават до четири съпруги. Това не е новина.
  • 5 Стойнев

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Като не те интересува защо я четеш, па и публикуваш ?