20 Февруари, 2013 19:21 1 266 3

Ципи Ливни влиза в кабинета в Тел Авив

  • ципи ливни-
  • израел
Ципи Ливни влиза в кабинета в Тел Авив - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Бившият външен министър Ципи Ливни се завръща в правителството в Израел, предаде АФП.

Това става факт след като тя успя да договори с премиера Бенямин Нетаняху коалиционно споразумение. Според него Ливни ще бъде министър на правосъдието. Освен това тя ще бъде натоварена с тежката задача да води преговори с палестинците, които са замразени от 2010 г.

Това е първото коалиционно споразумение, което Нетаняху е постигнал, след няколко седмични преговори с партийни лидери.

Лявоцентристката партия на ливни - „Ха-Тнуа" дава на бъдещата коалиция 6 депутатски места, а блокът на Нетаняху „Ликуд-Бейтену" спечели 31 мандата.

За да сформира кабинет премиерът трябва да привлече още 24-ма депутати от 12-те партии, които влязоха в Кнесета след проведените през януари парламентарни избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    НА КОЙ В БГ МУ ПУКА ЗА ЦИПИ ... ИЛИ ЦЕПИ ИЛИ КАКТО И ДА СЕ КАЗВА ТАМ . ПОД ВЪПРОС Е ФИЗИЧЕСКОТО ОЦЕЛЯВАНЕ НА БЪЛГАРИНА !!! НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ПРОБЛЕМИТЕ НА ЕВРЕИТЕ – ТЕ СА КАТО НАШИТЕ ... НЕ СВЪРШВАТ !!!
  • 2 муспи

    0 0 Отговор
    Трошач, изместваш темата - "проблемите им са като нашите", - ние сме тяхна колония, и нашия проблем е да ги изритаме, а тяхния това да не стане. А защо нашите медии се занимават с изсраелското правителство е ясно след като сме им колония.
  • 3 муспи

    0 0 Отговор
    Физическото оцеляване на българите минава през трупа на евреите. "Българските" правителства от 23 години са еврейски, и те провеждат успешен геноцид! Какво трябва да направим - да преговаряме с тях че да ги разсмиваме или да ги избием?