Last news in Fakti

12 Януари, 2022 13:03 6 773 103

Г. Ескобар: САЩ работят с кабинета в София за зачитане на правата на македонското малцинство в България

  • габриел ескобар-
  • сащ-
  • западни балкани-
  • северна македония-
  • преговори

Няма как да се обвържат визите за българи за САЩ с преговорите за Северна Македония, заяви заместник-помощникът на държавния секретар на САЩ за Западните Балкани

Г. Ескобар: САЩ работят с кабинета в София за зачитане на правата на македонското малцинство в България - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Посолството на САЩ в София работи с българското правителство по въпроси, свързани със зачитането на правата на македонското малцинство в България.

Това, според novatv.mk, е заявил пред "Гласът на Америка" заместник-помощникът на държавния секретар на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар.

Той смята, че шест месеца, както обяви българският премиер Кирил Петков за разрешаване на спора със Северна Македония, са достатъчни за решаване на проблемите, въпреки че подчерта, че сред европейските партньори има недоволство, че процесът не върви бързо.

Помолен да коментира изказването на лидера на партията "Има такъв народ" Слави Трифонов, че САЩ трябва да премахнат визите за България, ако искат България да премахне ветото на Македония, Ескобар каза:

„Отмяната на визите е съвсем отделен въпрос от разговорите ни за Северна Македония. Има много условия, които трябва да бъдат изпълнени, за да могат страните да се класират за програмата за премахване на визите и за съжаление това не може да бъде договорено“.

Ескобар заявява още, че е говорил с Франция за преговорите за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз и че смята, че споразумение може да бъде постигнато скоро.

„Вече разговаряхме с Франция. Дадохме да се разбере, че вярваме, че членството в ЕС е от съществено значение за всички нас в Западните Балкани. Вярваме, че те са част от Европа, вярваме, че като отговарят на условията, като затварят главите, те трябва да бъдат по-интегрирани в ЕС и смятаме, че това ще бъде решение за всички страни. „Всяка страна, която се присъедини към ЕС, стана по-демократична, по-просперираща и по-стабилна“, каза той.

„Процесът на присъединяване на Северна Македония към ЕС трябва да бъде решен от Европа. Ние обаче силно подкрепяме кандидатурата на Северна Македония за ЕС, смятаме, че тя свърши страхотна работа, тя вече е европейска държава, културно и исторически европейска държава. Затова искаме да видим процесът да започне възможно най-скоро“, каза Ескобар.

Той вярва, че ЕС не е разочаровал Северна Македония, защото продължава да помага.

„Вярвам, че ще постигнем подходящо споразумение за много кратък период от време. „Ще работим върху това“, каза той.

Той каза също, че САЩ остават на позицията, че Северна Македония и Албания не трябва да бъдат разделени в процеса на присъединяване към ЕС.

„Няма промяна в позицията на Съединените щати. Вярваме, че и двете страни са свършили работата си, и двете страни се движат в правилната посока, и двете страни имат европейски фокус и ориентация и искаме да ги видим заедно. "Искаме да ги видим бързо заедно."

Той подчерта, че засега дипломацията, а не санкциите, остава единственият начин за конструктивен диалог.

„Не искам да говоря за санкции, защото не искам хората да мислят, че санкциите са механизъм, чрез който работим с други държави. „Засега вярваме, че виждаме положителни сигнали, идващи от двете столици, и искаме да продължим с дипломацията.

Според него борбата с корупцията е нещо, върху което трябва да работи всяка страна от евроатлантическата общност, включително и САЩ.

„Вярвам, че всяка държава трябва да работи за по-голяма прозрачност, върховенство на закона и съдебна независимост. Ще продължим да работим със Северна Македония, за да видим къде можем да допринесем за тези усилия“, каза Ескобар.

Българският президент Румен Радев след вчерашното заседание на Съвета за сигурност повтори, че няма да отменя ветото на Македония и дава разрешение за започване на преговорите за присъединяване към ЕС само с Албания.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 51 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На кратко

    85 2 Отговор
    Габи, не си в ред да знайш!Отварям ти една Ес.коба!
  • 2 гадно

    152 4 Отговор
    Македонско малцинство у нас няма, ако не се броят посланика и македонците работещи в посолството.

    Коментиран от #98

  • 3 Грульо

    133 5 Отговор
    Какво македонско малцинство го гони тоз субект, бе? Македонците са си българи, все едно да каже "шопското малцинство".или друго регионално население :D
  • 4 Коминтерна

    22 34 Отговор
    Браво, так держат! Коминтерна е за мак нация.
  • 5 Хилъри

    37 41 Отговор
    Ще клякат нашите, ясно е!
  • 6 тикви

    129 4 Отговор
    САЩ нашите нови приятели, как милеят за нас!!!
    Време е да се поставят на мястото им.
  • 7 Перо

    93 3 Отговор
    Да бе,щом го казва македонска агенция,значи е вярно! Ще чакат до размекване на чугунените глави! Отказ до превъртане!
  • 8 гост

    101 4 Отговор
    Статията ли е грешно написана? Какво македонско малцинство има в България?
  • 9 Перо

    54 1 Отговор
    От кога и спанчугите станаха “дипломати”?
  • 10 фбр

    97 7 Отговор
    Краварите да си гледат Америка , а не да се пъхат там , където нямат работа ! Да не зазабравят ,че България е държава с над 1300 години история , за разлика от САЩ ,дето нямат и 300 ! Там , където са се намесили , навсякъде са се оак....! Корея , Виетнам, Афганистан ....!" Големите миротворци"
  • 11 долу сащ

    88 7 Отговор
    А работят ли австрийското малцинство в Германия?веднага референдум за НАТО и закриване Козяк. Утре ще работят с Индия за Столипиново!
  • 12 ПатрЕотът

    70 5 Отговор
    хахаха, македонско малцинство в българия, че къде го има ?? а българското малцинство в македония, то няма значение нали !!
  • 13 Американецъ

    15 87 Отговор
    България трява да се демократизира изцяло. Признаването на македонско малцинство в България е една стъпка към свободния свят. Етнически македонци в България има от самото и създаване.

    Коментиран от #68, #92

  • 14 Край

    82 5 Отговор
    А да ви е честито македонското малцинство в България.
    То всъщност има българско мнозинство в СМакедония. Но САЩ не са на таково мнение. САЩ виждат от Македония да стане втора албанска държава и наред с Косово и Албания да са мюсюлманските държави в ЕС.
    Мммм да - дигнете им още един паметник и носете китките Паси, На Поп Тодор крадливото Ленче и Инджев ...
  • 15 комунистче

    54 4 Отговор
    той Коминтерна македонското малцинство не успя да го пробута докрай, но Департамента май ще успее, това е нещо като задължителната ваксинация, няма не искам, няма недей, според мен в момента САЩ застават на про-македонски позиции, Славчоу къде си, искаме реакция на това
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ЗЗЗ

    60 3 Отговор
    Боклук КРАВАРСКИ !!! Да ходиш дас си оправяШ скапаната държава
  • 18 опаа

    18 2 Отговор
    Тихомир не се крий като пр@дня в гащи а виж какво си написал.
  • 19 Сандо

    53 7 Отговор
    Я виж ти какви неща стават на Територията!Турция работи с турското малцинство,"приятелите" от САЩ - с македонското.Румъния си иска поне Южна Добруджа,а Гърция -Родопите поне до Пловдив,а ако може и Пловдив.Лудогорието не напразно го наричат Делиорман.Само сърбите сякаш още не са поискали нещо,но пък те активно си присвояват Западните покрайнини.Май накрая държавата България ще се сътои от Софийско равно поле!?Ами така е,като не умеем да си подбираме приятелите.
  • 20 долу ЕС

    65 5 Отговор
    32г сащ работят срещу България, време е за връщане на жеста, закриване на Козяк, бази, национализация на два теца, излизане от НАТО и слагане визи. Всички НПО та. До кога ще търпим да работят открито срещу България, това е война!!!!

    Коментиран от #42

  • 21 Питам

    58 5 Отговор
    Защо никой не привиква Херо и не я гони от България?
    Херо работи за чужда държава, против държавата, която я е приела.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ПатрЕотът

    46 3 Отговор
    май да напускаме ЕС и НАТО най Добре, никаква файда от тия използвачи, обедняването и объркаността продължават !!

    Коментиран от #38

  • 24 естествено

    45 1 Отговор
    тяхната политика спрямо нас винаги е била : "За българите или лошо или нищо".
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българина

    44 6 Отговор
    Работата стана у б и й кравар спаси България. Казахстан извикаха помощ по силата на договор за взаимопомощ. По силата на кой член от НАТО ще извикаме да ни спасят от САЩ и разпарчадосване на България?????
  • 27 Perov

    24 2 Отговор
    НЕКА СИ ПРОДАВА КО---КА ,НЕ ЧУВА ПЕТЕЛА И НЕКА СЕ ГРИЖИ ЗА ИНДИАНЦЕТЕ И ЗА ПАМЕТНИЦИТЕ НА КОЛУМБ
  • 28 Пешо от блока

    48 4 Отговор
    То " македонци" няма в Северна Македония, тоя ги търси в България! От другата страна на границата отдавна признаха,че нямат нищо общо с древните македонци на Филип II.Как така ги е нямало, а сега изведнъж се появиха?
  • 29 Българка

    43 3 Отговор
    Какво македонско малцинство има в България, след като историята на РСМ започва от 1944, след като е изкуствено създадена от Москва и Тито?

    Коментиран от #51

  • 30 655

    38 3 Отговор
    Eskobar, кажи нещо и за хилядите жертви на Тито при насилствената македонизация.
    Не съм чул и намек от Ваша страна за отваряне архивите на УДБА и КОС, а тука се отвориха архивите и за хора
    работили за националните интереси и българското историческо наследство.
    Някакви принципи ?
    Каква еволюция на Америка от Президента Уилсън до Ескобар.

    Коментиран от #102

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Тези се опитват да съсипят България

    40 3 Отговор
    Македонско малцинство в България? Кирооо, гледай внимателно картинката!!!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 НРБ

    20 3 Отговор
    Връщайте стария химн.
    Жените да започват да месят.

    Коментиран от #37

  • 35 ....

    30 1 Отговор
    Т.е. утре шепа лумпени на юг от София могат да поискат амтономия, а преди това напр. да се учи македонски в български училища. Петков???
  • 36 Тодор Правешки

    11 12 Отговор
    Пълен фейк! Novatv.mk е равно на "ПИК " и ТАСС!
    Това сигурно македонците са го препечатали от някой руски сайт!
  • 37 Българин

    9 7 Отговор

    До коментар #34 от "НРБ":

    " Шуми Марица " ли имаш предвид, другарю?

    Коментиран от #81

  • 38 Тодор Правешки

    7 13 Отговор

    До коментар #23 от "ПатрЕотът":

    Първо провери дали ватенките те искат! Щото точно ватенките ни натириха, въпреки че им бяхме най-верния съюник!
  • 39 ФАКТИ :

    21 3 Отговор
    CAЩ нe иcкaт cилeн Eврoпeйcки cъюз и зaтoвa гo нaтиcкaт да налага санкции на
    Русия(ЕС+Русия е кошмар за USA), както и да приема мигранти мюсюлмани и cтрaни c мюcюлмaнcкo
    нaceлeниe (Турция, Aлбaния и Ceв.Мaкeдoния) Нa пo-къceн eтaп щe нaтиcкaт и зa Кocoвo и
    Бocнa и Хeрцeгoвинa...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 долу ЕС

    22 8 Отговор
    Веднага референдум за НАТО! Да видом коя партия ще е първа. Това е враждебен акт срещу България. Трябват ни нови съюзници, които ме искат да унищожат България. На изток се сещам за поне две такива. На запад всички са срещу нас.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Гошо

    23 2 Отговор
    Така и Сталин говореше:дайте пиринския край на Югославска Македония.Тези факти знаят ли ги в САЩ.
  • 45 Благоевград

    5 30 Отговор
    България да признае македонското малцинство , и българският съд да регистрира македонските Организации в България.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Тодор Правешки

    12 3 Отговор
    Спокойно товарищи, стига сте се пенили 😀 Напишете в Гугъл Пабло Ескобар- Македония и вижте резултата 😀
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 няма

    24 2 Отговор
    македонско малцинство в България.
  • 51 Перо

    18 0 Отговор

    До коментар #29 от "Българка":

    Първата северномакедонска държава съществува от 1993 г.,когато е призната официално от ООН, т.е.историята им започва от тогава и вече направиха 28 г. Преди 1993 г.бяха в държавата СФРЮ!
  • 52 Скорпи

    23 1 Отговор
    И в България и в РСМ има българи...македонци няма, те са на Луната...
  • 53 Гробар

    24 2 Отговор
    Е тая наглост вече няма граници. Трябва веднага да излезем от ЕС и НАТО. Гадни нахални отрепки.
  • 54 ТОЧКАТА

    21 1 Отговор
    О,Колумбе,Колумбе----иебем ти и откритието!!!!!!!
  • 55 Саша

    15 0 Отговор
    Стори ми се че не прочетох правилно заглавието, та го прочетох пак, този не е добре.
  • 56 БЮРМ/FYROM

    17 1 Отговор
    Измислената, смешна и бутафорна "държава" е изчадие на коминтерна, но Югославия и Съветският съюз отдавна не съществуват. ВЕТО докрай. Зомбирани, промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Фалшификатори и крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 57 Циганин

    27 0 Отговор
    Какво общо има САЩ с европейския съюз че води преговори за Мацедония ?
  • 58 Чавдар войвода

    29 3 Отговор
    Няма "македонско" малцинство в България. Има българско мнозинство в Севернамакедония.
  • 59 дрън дрън

    19 2 Отговор
    „Всяка страна, която се присъедини към ЕС, стана по-демократична, по-просперираща и по-стабилна“ хахаха АААААхахахаха, ние що тогава не сме от тия проспериращите и стабилните....
  • 60 комшията

    20 0 Отговор
    Айде първо хамериканците да признаят македонско малцинство при тях и после ние да признаваме глупостите им.
  • 61 глог

    22 1 Отговор
    ТИТО не е управлявал България и затова такъв етнос (малцинство) НЯМА, УВАЖАЕМИ ГОСПОДИНЕ.😣
    Както няма добруджанси етнос, шопски, трънски, софиянски и т.н. ТОВА СА САМО ГЕОГРАФСКИ КРАИЩА на страната.
  • 62 глог

    11 4 Отговор
    ✔Посолството на САЩ в София работи с българското правителство по въпроси, свързани със зачитането на правата на македонското малцинство в България.✔✔
    Г.Димитров като шеф на Коминтерна ни остави такава теза в наследство (подобно на 5-ков).

    Коментиран от #63

  • 63 глог

    5 3 Отговор

    До коментар #62 от "глог":

    В.Коларов - шеф на Коминтерна със съратник Г.Димитров мин.председател на страната. Все комунисти.
  • 64 Този наркобарон

    15 0 Отговор
    да не би да намеква, че ще ни наложат санкции ако не клекнем?
  • 65 Бай Манчо

    17 0 Отговор
    ЯНКИ ГО ХОУМ и не се занимавайте с неща които не са за вас , този Ескобар да не е роднина с един друг Ескобар ??? Македонско малцинство с нарушени права :)))) то в България всички са с повече права от нас Българите .
  • 66 Димитров

    14 0 Отговор
    Ето го човека,който мъти главата на македонците!
    На него те разчитат,не на договора с
    България!?
    Тя и фамилията му напомня на един
    Паоло,който е известен с незаконна работа,този е като партиен агитатор изпратен от
    Центъра да свърши една работа?
  • 67 Аламинут

    5 0 Отговор
    Казвам му името в черква и Отгоре
    ще се реши,колко е прав.Във вярата, е
    спасението.
  • 68 Алф

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Американецъ":

    Зрасти бадчед пха пхааа.Майтап не Уили
  • 69 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    САЩ СА УБЕДЕНИ , ЧЕ СЪПРУГАТА НА КИРО И КОРНЕЛ- ЩЕ СИ НАПРАВЯТ ЛЕТНИ ПРИЧЕСКИ , КОЕТО НЕ Е ВЯРНО ---ЩЕ ЛИКВИДДИИ ИРАМ И МУСТАКУФАТА ИМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 70 вида

    12 2 Отговор
    Защо не попитате американския представител защо не изискват от РСМ да отвори досиетата на УДБА? Какво мисли също за покриване на критериите на ЕС за човешките права и езика на омразата?
  • 71 😃😃😃

    12 2 Отговор
    То бива, то може, ама такова изнудване на "партньор" за една "Северна" Македония 🤔?
    Трябва да се прекръсти на северозападна Македония, че да се отличават от "малтретираните" в България македонци 😃😃😃😃😃
    Аре бегайте в кево всички боклуци, Евросъюза атлантици и помияри
  • 72 Пламен

    15 2 Отговор
    Господин Ескобар, като какъв дава напътствия??? Нито е представител на Република Северна Македония, нито е представител на ЕС!!! Освен това този субект е крайно невъзпитан след като си позволява да ангажира американското посолство в София с проблеми които касаят, България и нейните съседи. Този човек трябва да бъде прибран в ранчото от което е дошъл. Демократите имат толкова образовани, елитни и интелигентни политици. Този фермер ли оставиха да ги представлява на Балканите???
  • 73 Лайош

    2 3 Отговор
    Бг. Е в софииско поле. Решено е
  • 74 Камуфлаж

    8 1 Отговор
    Наркотичен бос ще говори за нас. Колумбийското малцинство в България?
  • 75 Няма

    14 2 Отговор
    Няма македонско малцинство...нито в България, нито където и да е.

    Коментиран от #87

  • 76 Георги

    4 3 Отговор
    Македонците, които декларират македонския си етнос при преброяванията 1946. 1956 г., не са подложени на натиск. Ако беше така, всеки щеше да декларира своята етническа принадлежност като македонец.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 кирчо и кокорчо

    6 1 Отговор
    вие какво очаквате от тях?То в България вече българите са малцинство...
  • 80 Димитър

    9 1 Отговор
    САЩ да си гледат индианците и резерватите. Българския народ не иска вашта намеса не го ли разбрахте. Ако не сте прочетете конентариите от народа. А да Македония ми прфесор Божидар Димитров го каза това е част от западна България топка.
  • 81 При този 2 национални катастрофи

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    ...отнесохме. Човекът има предвид химна в който имаше текст"...с нас Москва е в мир и бой."
    И както се видя в Казахстан май по - добре е така
  • 82 Павел пенев

    9 0 Отговор
    Кой е този Ескобар? Може би братовчед на колумбийския нарко барон? За какво македонско малцинство у нас говори този психопат? САЩ да се вдигат от Балканите. Тези политически интриганти ще ни донесат беди,както на всякъде където се месят. Визите за САЩ не ни интересуват. Вече никой не иска да ходи в кравария,за какво ни е безвизов режим. Гнусни гадни същества.
  • 83 Стрелата

    8 0 Отговор
    Тоя хамерикански мелез къде с меши в историята на България да си слага пончото и да ходи да пасе кравите.
  • 84 Антитурчин

    2 1 Отговор
    Който демократизират американците губи 2млн. граждани, добре че сме ние първи ако бяха макетата досега да са изчезнали.
  • 85 Тракиец

    7 1 Отговор
    За пореден път се убеждавам,че Фащ зачита само техните интереси и изобщо не се и опитва да осмисля позицията на която и да е държава.
  • 86 Българин

    8 1 Отговор
    Македонско малцинство в България??!! Ха ха ха! Ами такова няма бе тикво!! А какво ще кажеш за българското МНОЗИНСТВО в Македония???
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Статистик

    5 1 Отговор
    Ами че " македонците" са малцинство в собствената си страна бе тикво Ескобар!! Мнозинството са албанци,турци,роми и какви ли не още!!!
  • 89 Георгиев

    5 1 Отговор
    Странно! Защо все нас ни натискат?! Вероятно, защото са усетили, че поддаваме под натиск!
    Гърция не знам да са я натискали! Вероятно, защото гърците ясно дадоха да се разбере, че всичко зависи само от тях!
  • 90 Чочо

    4 0 Отговор
    САШт ще ни наложат санкции, ако не пуснем македонците ли? С такива "приятели" ...
  • 91 Аз съм против

    3 0 Отговор
    Държава,която е по-млада от гардероба на баба ми няма право да дава акъл! Шпакловка
  • 92 лудия

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Американецъ":

    Оди се прегледай при психиаторо.Да в България има индианци.И аз исках да се определя за циганин да взимам помощи , ама не можело. Ти на кой даде парички та се определи за маке?
  • 93 Запознат

    2 0 Отговор
    Какво стана с Македонците в Гърция......?Нещо пропуска ли?Ескубар да постави въпроса и на Ципрас за да е коректен с всички държави на Балканите.
  • 94 Запознат

    2 0 Отговор
    Къде е мизерника Паси? България да изпрати нота на посланика на САЩ в София.Това е недопустимо.Къде е великия Европейски Съюз.Американците искат да направят Кримски сценарий на Балканския полуостров.
  • 95 Кучето

    2 0 Отговор
    Този Ескобар не е ли колумбийски мафиот и проверяват ли го за наркотици като обикаля балканите?????
  • 96 Светослав

    3 0 Отговор
    Това ако не е вмешателство във вътрешните - и външни - работи на независима държава, не знам кое е!
    Глобалният полицай в действие.
  • 97 Светослав

    0 0 Отговор
    Хм, освен да има предвид претенциите на банскалии за нов лифт?
  • 98 Бай Нанай

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "гадно":

    Ми че те и посланник нямат.
  • 99 Бай Нанай

    2 0 Отговор
    Явно това латино не е само съименник на Пабло, ами е под въздействието на Бялото.
    "РСМ вече е културно и исторически европейска държава" - Само дето и Културата и Най- вече Историята ИМ са в корените си БЪЛГАРСКИ! Мустафа да работи повечко с Макета, а не с Българите...
  • 100 Чашков Бойко

    2 0 Отговор
    Да изясня нещо на тези който не знаят: Откакто македонците измислиха КОКА КОЛАТА И АТОМНАТА бомба и имат права и лицензи над тях, краварите ще се съобразяват и ще им целуват седалищните апарати,да не забравяме че и Мънск поиска от макетата право да праща спътници в орбита.Даже и Славчо Дългия им обеща да ги праща в космоса когато си построи ракета незнам още какво ще прави Кирето като го осъдят макетата за правата върху ВЕГАН сладкишите.ЛУНО ЛУНО земьо Македонска вземи си чадата да спасиш от тях земята
  • 101 Балик

    0 0 Отговор
    Интересно е, защо досега българската държава не прави нищо срещу незачитането на правата на българите в Сев. Македония от т.нар. държавен департамент на САЩ? В годишните си доклади за правата на човека това департаментче излива тонове помия срещу България, но за бруталните издевателства и системна дискриминация на българи в Сев. Македония досега не е отронило и думичка. Ако тези са ни партньори и съюзници незнам кой тогава трябва да ни е враг?! Здраво ни погазва американското иго. Тези ще се окажат по-зловещи и от съветските орки.
  • 102 Браво

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "655":

    В изречението "Каква еволюция на Америка от Президента Уилсън до Ескобар" се крие цялата истина за ситуацията, в която се намира не само случаят с Македония, а и цялата Западна цивилизация.
  • 103 БалканскиЛев

    1 0 Отговор
    Тези ще ни вкарат в гроба! Абе шопите не Беха ли и те нация!??! Кретенизъм в действие!