27 Март, 2022 17:44 855 25

Папа Франциск: Всеки ден на военни действия влошава ситуацията за всички

  • папа франциск-
  • украйна-
  • война-
  • глобален-
  • конфликт

"Войната в Украйна унищожава бъдещето на страната"

Папа Франциск: Всеки ден на военни действия влошава ситуацията за всички - 1
Снимка: БГНЕС

Заплахата от глобален конфликт, предизвикан от руската инвазия в Украйна, трябва да убеди всички, че е е дошло времето човечеството да премахне войната, преди тя да премахне човечеството, предаде "Ройтерс", цитирайки думите на Папа Франциск от днес.

"Повече от месец измина от инвазията в Украйна, от началото на тази жестока и безсмислена война, която, както всяка друга война, е поражение за всички нас", посочи той пред хиляди хора, събрали се на площад "Свети Петър" тази неделя.

"Войната в Украйна унищожава бъдещето на страната", подчерта Папа Франциск, цитирайки статистика, според която половината деца са избягали от страната.

"Това е зверството на войната, нещо варварско и кощунствено", добави той и призова слушателите си да не смятат войната за нещо неизбежно или нещо, към което трябва да привикнат. "

Ако излезем от тази война непроменени, всички ние ще бъдем по някакъв начин виновни. Изправено пред опасността от самоунищожение, човечеството трябва да разбере, че е дошло времето да премахнем войната, да я отменим от човешката история, преди тя да е отменила човечеството от историята", продължи светият отец, цитиран от БТА.

Откакто Русия нахлу в съседката си на 24 февруари Папа Франциск няколко пъти спомена възможността за ядрен конфликт.

"Умолявам всички политици, които участват в това, да помислят, да поемат ангажимент и, виждайки мъченичеството на Украйна, да разберат, че всеки ден на военни действия влошава ситуацията за всички", апелира той.

Светият отец косвено критикуваше Москва от началото на наричаната от Русия "специална военна операция" за демилитаризиране на Украйна.

Той категорично осъди наричаната от него "неоправдана агресия" и "жестокости". Въпреки това Папа Франциск използва думата "Русия" само в молитви, като например на специално световно събитие за мир миналия петък, предаде Bulgaria ON AIR.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    3 21 Отговор
    Дреме му на пижамата!
  • 2 Майна

    15 15 Отговор
    Затова САЩ и ЕС поддържат с изпращани на оръжия..КАЗВАТ ИМ- БИЙТЕ СЕ, ха..
  • 3 Човешка ценност

    1 7 Отговор
    Човек който не е в състояние да зарежда околните с разкошно позитивна енергия и сила, това е така , защото НЯКОИ ХОРА са повлияли много сериозно!
    Хубавото е че има оправия ,!
    Става въпрос за мен !
  • 4 Абе тоя папа

    14 15 Отговор
    за другите войни си траеше като вселенския патриарх
  • 5 pepy

    23 4 Отговор
    "Повече от месец измина от инвазията в Украйна, от началото на тази жестока и безсмислена война, която, както всяка друга война, е поражение за всички нас"

    Казано точно и ясно...

  • 6 Библия

    20 15 Отговор
    Путин е Антихриста - разчита на чеченски главорези и сирийски терористи да избиват православни.
  • 7 123

    12 7 Отговор
    Злото на света идва от този Сатанист.
  • 8 Грульо

    14 13 Отговор
    "Откакто Русия нахлу в съседката си на 24 февруари Папа Франциск няколко пъти спомена възможността за ядрен конфликт."

    И с кой ядрен конфликт, бе папо, Украйна нямат ядрено оръжие, а Русия няма да пуска атомна бомба на прага на къщата си? Кажи на сащисаните да не палят фитили на Зеленски и Европа.
  • 9 Католишката сган

    12 9 Отговор
    се беше довлякла и по нашите земи,но Българският цар Калоян им разказа игрите в 1205.Всеки българин трябва знае какво е това "Балдуиновата кула" в Търново..
  • 10 Ordo ab chao

    2 3 Отговор
    Путин е бил 3 пъти при Папата. Герба на Русия е двуглав орел както символа на Илюминати. Защо всички политици ходят при Папата? Дори от други религии.
  • 11 Уса

    7 20 Отговор
    Папата е по-главозамаян от психара Байдън.Друг е въпроса,че католиците приемат за Бог Исус Христос,което хвърля в шок дори мюсюлманите и ненавиждат православните християни
  • 12 Уса

    6 19 Отговор
    Много често ми се е налагало да обяснявам на възмутени мюсюлмани в САЩ,че католиците не са християни.Хората с право се възмущават католизма е вреда

    Коментиран от #14, #17

  • 13 От северозапада

    5 11 Отговор
    Оня предишния поляка,изчака да станем американска колония и тогава се довлече тука да каже,че българите не са виновни за атентата.Що не го каза още в началото та да не пострада Сергей Антонов,а за българската следа все още дрънкат западните мисирки.Ако и този езуит утре нещо му стане,пак ли ние ще сме виновни.
  • 14 РЕАЛИСТ

    15 4 Отговор

    До коментар #12 от "Уса":

    С този коментар днес си този , който счупи тъпомера. Католиците не били християни. Ами какви са бе умнико. Нали това е оригиналът на християнската религия и всички други се пръкват пи късно,. Нали Свети Петър /Саймън/ е първият папа, бе. Аман от невежество.
  • 15 адаша

    5 3 Отговор
    Много ми е било интересно, защо жена не може да е на върха в йерархията на нито една религия. Няма папеса, няма кардиналеса или ходжеса да кажем. Попеса също няма. И в будизма е така. Нали всички религии са за равенство пред своя бог? Не съм еретик и не се боря срещу вярванията на хората, но тая измет е погубила най- много човешки живота. Та да си събират лептите и да не се бъркат в развитието на човечеството.
  • 16 Аз помня

    9 8 Отговор
    Геноцида на католическата църква през средновековието. Толкова народ изгорен че бил вещер и вещица .. кладите ги забравяте.. ваше деяния не ги споменавате
  • 17 pepy

    17 3 Отговор

    До коментар #12 от "Уса":

    "... католиците не са християни..."

    "Sancta Simplicitas!", или с други думи „О, свещена простота!“
  • 18 📌🇧🇬

    8 11 Отговор
    🇧🇬 Мисля, че войната в Украйна беше загубена много по-рано, преди да започне. Западът използва Украйна като пушечно месо.🇧🇬
  • 19 📌🇧🇬🇫🇷🇮🇹

    1 9 Отговор
    За Бога, веднъж да се съглася с "жабарите”, Италианци и Французи.
  • 20 Баце

    4 3 Отговор
    Франциск, преди няколко години лично ВВП дойде във Ватикана, а той е прекомерно делови и ангажиран човек за да ходи на някого на крак, говорехте, най-вероятно не само за религия, ти не взе отношение, а си уведомен за някои неща, защо сега плачеш и назидателно поучаваш и кой поучаваш, защо не го каза преди това на онези, които се събират в Давос или Ню Йорк и решават кой има право да го бъде и кой не???
  • 21 Димов

    8 5 Отговор
    Правилно! Помолете западните ни приятели да спрат, да подхвърлят оръжия в конфликта.
  • 22 стига популизъм

    8 5 Отговор
    Папата , ами война имаше в Сирия , да не пропусна че имаше в Либия и Ирак или тя "демократичната" не се брои . Интересно тоя загрижения папусник къде беше тогава !
  • 23 Иезуитски истории

    5 4 Отговор
    Да,влошавая папи? Ами кажи на твоя раб божи бай Дън да не я влошава,и всичко ще е наред папи!!!
  • 24 селтак

    1 2 Отговор
    Блажиш ли,блажиш ли папи? Ватианската банка блажи ли? САТАНА!!!
  • 25 12221

    1 0 Отговор
    А кво ще кажеш Папак, когато точно вие давахте оръжие на Хърватия през 1991-1993 и ги преди тва накарахте да тръгнат по пътя на войната. Щом срещо пари можете да опращахе грехове, какво друго има да се говори. А и самият ти, приличаш на Луцифер.