Last news in Fakti

29 Юли, 2022 10:19 1 603 3

Кораб, превозващ украинско зърно, е акостирал в ливанско пристанище

  • кораб-
  • ливан-
  • зърно-
  • пристанище-
  • украйна

Украинският посланик в Ливан вчера е информирал ливанския президент, Мишел Аун, за случилото се

Кораб, превозващ украинско зърно, е акостирал в ливанско пристанище - 1
Източник: БГНЕС

Кораб, превозващ зърно с произход от окупираната от Русия украинска територия, е акостирал в ливанско пристанище, предаде ДПА.

Украинският посланик в Ливан вчера е информирал ливанския президент, Мишел Аун, за случилото се и е поискал разяснения за ситуацията, съобщи украинското посолство в своя публикация във "Фейсбук". Посолството каза, че сирийският кораб е акостирал в ливанското пристанище Триполи в сряда и ечемикът на борда е бил натоварен във Феодосия в окупирания от Русия Крим. Киев подозира, че става въпрос за кражба на зърно, предаде БТА.

Украйна и Русия наскоро подписаха споразумение с ООН и Турция, съгласно което пристанищата в Черно море могат да подновят износа на зърно от Украйна, припомня ДПА. Операциите по износа на украинско зърно бяха прекратени от съображения за сигурност, след като през февруари Русия нахлу в Украйна. Москва беше обвинявана, че блокира износа. По информация от Украйна повече от 20 милиона тона зърно от миналогодишната жътва чакат да бъдат изнесени от страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боев

    15 0 Отговор
    Кораб, превозващ зърно с произход от окупираната от Русия украинска територия!!!!!!!!!!!
    Цяла Украйна ли вече е окупирана?! Не знаех.
  • 2 стоян георгиев

    3 5 Отговор
    кораб с крадено украинско зърно е акостирал.моля журналиската писала статията да ги утточнява тия работи.
  • 3 стария моряк

    7 0 Отговор
    Корабчето на снимката не превозва зърно! Корабчето е малък танкер , най вероятно бункеровчик!