Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 11:39, обновена 21 Ноември, 2022 11:57 1 381 0

Над 40 души загинаха при земетресение в Индонезия

  • индонезия-
  • земетресение-
  • власти-
  • магнитуд-
  • загинали

Съобщиха местните власти

Над 40 души загинаха при земетресение в Индонезия - 1
Източник: БГНЕС

Земетресението на индонезийския остров Ява е взело най-малко 44 жертви по данни към момента, съобщи за Франс прес говорител на градската администрация в най-засегнатия град Чианджур.

"Има десетки загинали. Пострадали са стотици. Жертвите до момента са 44", каза говорителят.

По предишни данни загиналите при труса с магнитуд 5,6 бяха 20. Съобщено беше и за най-малко 300 ранени.

"Според информацията, с която разполагам към момента, само в една болница са починали близо двадесет души, а на поне 300 е била оказана медицинска помощ. В повечето от случаите става въпрос за счупвания, получени, когато хората са се оказали затиснати под отломки от разрушени сгради", каза по-рано пред индонезийската телевизия "Метро ТВ" Херман Сухерман, ръководител на градската управа на Чианджур.

Индонезийската Агенция по метеорология, климатология и геофизика (BMKG) съобщи, че епицентърът на земетресението е бил на сушата, близо до Чианджур, провинция Западна Ява. Огнището на труса е било на дълбочина 10 км. Земетресението е почувствано силно и в столицата Джакарта, която се намира на около 75 км от Чианджур. Агенцията по геофизика съобщи, че няма опасност от цунами.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА