Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Октомври, 2023 20:11 4 438 204

ISW: Кремъл залага на Авдеевка като пробив на фронта

  • украйна-
  • русия-
  • руска агресия-
  • война-
  • авдеевка

Украйна се окопавала на плацдарма на р. Днепър

ISW: Кремъл залага на Авдеевка като пробив на фронта - 1
Снимка: БГНЕС

През последните няколко дни украинските сили вероятно са отблъснали поредната засилена руска офанзива към Авдeeвка и са нанесли нови тежки загуби на личен състав и техника на руските войски в района. Украински и руски източници посочват, че руските сили са предприели нова офанзива към Авдеевка между 19 и 20 октомври, а геолокализирани кадри, публикувани на 21 октомври, потвърждават, че руските сили са постигнали незначителни успехи северозападно от Авдеевка в района на сметището.

Това посочва в свой анализ Институтът на изследване на войната (ISW).

Руски военни блогъри твърдят, че руските сили постепенно напредват северно от Авдеевка в района на сметището към Бердичи (на 5 км северозападно от Авдеевка).

Украински военен наблюдател отбеляза, че руските сили настъпват към Степово (на 3 км северозападно от Авдеевка), към Новокалиново (на 7 км северно от Авдеевка) и към купчината отпадъци от района на Краснохоривка-Веселе.

Украински военни обаче отбелязват, че руските сили са намалили донякъде темпото на настъпателните операции край Авдеевка на 21 октомври, и повтарят по-ранни украински съобщения, че руските сили са загубили 50 танка, 100 бронирани машини и 900 души персонал по време на атаките срещу Авдеевка на 19 октомври.

Ръководителят на Центъра за разузнаване на естонските отбранителни сили Анц Кивиселг определи настъплението към Авдеевка като потенциална възможност за нова руска офанзива наред с настъпателните операции по границата на Харковска и Луганска област.

Фактът, че руските сили продължават да насочват вълни от личен състав и техника към настъпление в района на Авдеевка, подсказва, че руското командване ще продължи да дава приоритет на тази ос, въпреки големите загуби и общото ниско качество на руските сили в настъплението.

Украински военен служител отбеляза, че редовната пехота и тактиката на Русия като цяло са "постоянно лоши" и че руските сили разчитат вместо това на безпилотни въздушни системи (като дронове "Лансет"), артилерия и авиация.

Оказва се, че руските сили продължават да използват неефективна и скъпоструваща тактика в настъплението край Авдеевка, което води до големи загуби на личен състав и превозни средства, а фактът, че те непрекъснато правят това в няколко вълни от атаки през последната седмица, предполага, че руското военно командване дава приоритет на тази ос, въпреки продължаващите и нарастващи загуби.

Кремълската информационна служба ТАСС съобщи на 20 октомври, че руските власти са потвърдили, че генерал-полковник Виктор Афзалов е изпълнявал досегашните си задължения като главнокомандващ на Въздушно-космическите сили на Русия (ВКС).

Руските сили се опитват да попречат на украинските усилия за снабдяване и укрепване на новозавладените позиции на източния (левия) бряг на Херсонска област. Руската служба на Би Би Си съобщи на 21 октомври, че украински военнослужещи, участващи в сухопътни операции на източния бряг, са заявили, че се борят да поемат пълен контрол над Кринки (на 30 км североизточно от град Херсон и на 2 км от река Днепър).

Руски военни блогъри твърдят, че украинските сили поддържат позиции в Кринки, но не са съгласни с обхвата на тези позиции.

Известен руски военен блогър твърди, че украинските сили са напреднали до почти два километра южно от Кринки.

Друг блогър твърди, че украинските сили контролират целия Кринки, въпреки че друг блогър директно опроверга това твърдение и заяви, че руските сили са изтласкали украинска диверсионно-разузнавателна група от позиции в южните покрайнини на селището.

Руски военни блогъри твърдят, че руските сили обстрелват украински позиции в близост до Антонивския пътен мост северно от град Олешки (на 7 км южно от град Херсон и на 4 км от река Днепър) и Антонивския железопътен мост северно от град Пойма (на 10 км югоизточно от град Херсон и на 4 км от река Днепър).

Един от блогърите твърди, че е имало бойни действия в близост до Кринки и Пищановка (на 12 км югоизточно от град Херсон и на 3 км от река Днепър), въпреки че повечето руски източници твърдят, че руските сили използват предимно авиация и артилерия, за да се опитат да изтласкат украинските сили от позициите на източния бряг.

Избрани руски военни блогъри твърдят, че украинските сили евакуират ранен персонал и прехвърлят нови сили и леко оборудване през река Днепър, за да подкрепят позициите на източния бряг.

Украинските сили поддържат присъствие на източния бряг от началото на по-големи от обичайните сухопътни операции през нощта на 17 срещу 18 октомври, което предполага, че украинските сили са успели да осигурят адекватно снабдяване и подсилване на групите, провеждащи тези операции, въпреки засилената активност на руската авиация по река Днепър.

На 21 октомври украинските сили продължиха контраофанзивни операции край Бахмут и в западната част на Запорожка област. Украинският генерален щаб съобщи, че украинските сили са продължили настъпателните операции в посока Мелитопол (Западна Запорожка област) и посока Бахмут.

Известен руски военен блогър твърди, че украинските сили са напреднали западно от Новофедоровка (на 21 км югоизточно от Орихов) и се намират на 6 км от селището.

Руски блогъри твърдят, че украинските сили продължават да настъпват по линиите Роботине-Копани и Роботине-Новопрокопивка.

Възможно е руските сили да разнообразяват комбинацията от ракети, управляеми бомби и безпилотни самолети, използвани при ударите по украинските тилови райони, вероятно в опит да открият пролуки в украинската противовъздушна отбрана преди по-нататъшни удари през зимата.

Украинското южно оперативно командване съобщава, че през нощта на 20 срещу 21 октомври руските сили са изстреляли неизвестни ракети "въздух-повърхност" по Николаевска, Херсонска и Одеска област; ракети "Х-59" по Кривой Рог, Днепропетровска област и Николаевска и Херсонска области; и крилати ракети "Искандер-К" и безпилотни летателни апарати "Шахед" по Кривой Рог.

Южното оперативно командване отбеляза, че три от неизвестните ракети са се взривили във въздуха, една Х-59 е поразила жилищен район в Кривой рог, а "Искандер" и "Шахед" са поразили промишлени обекти в Кривой рог.

Украинското южно оперативно командване съобщи, че руската тактическа авиация е изстреляла едновременно 30 модифицирани управляеми бомби КАБ срещу фронтови райони в Херсонска област.

Говорителката на Украинското южно оперативно командване капитан първи ранг Наталия Хуменюк заяви, че руските сили никога досега не са използвали тази комбинация от оръжия в подобни серии от удари, и заяви, че руските сили прехвърлят основните си операции във въздуха.

Изявлението на Хуменюк повтаря предупреждението на говорителя на украинските военновъздушни сили полковник Юрий Игнат от 8 октомври, че руските сили увеличават кампанията си за нанасяне на удари с безпилотни самолети преди зимата.

На 20 октомври изпадналият в немилост депутат от Московската градска дума Евгений Ступин официално поиска от руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) да разследва кмета на Москва Сергей Собянин за "разкриване на държавни тайни".

На 21 октомври Ступин сподели копие от официалната си молба в канала си в Telegram и обвини Собянин, че по време на откриването на завода за противовъздушна отбрана в индустриалната зона "Руднево" в Некрасовка, Московска област, е оповестил местоположението на завода, което го е направило по-лесна мишена за удари на украински безпилотни самолети.

ISW неведнъж е отбелязвала, че руски източници обвиняват Собянин и неговата администрация за неспособността на противовъздушната отбрана на Москва да спре украинските безпилотни удари.

На 28 септември руският държавен вестник "Комерсант" съобщи, че Ступин е напуснал Русия няколко месеца след като руското министерство на правосъдието е обявило Ступин за чуждестранен агент през юни 2023 г.

Ступин по-специално подкрепи протестиращите, които през април 2023 г. поискаха оставката на Собянин и протестираха срещу изсичането на гора в Косинския парк, чието изсичане според руската опозиционна медия СОТА е подкрепило усилията за изграждане на завод за производство на противовъздушна отбрана.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост 2

    103 40 Отговор
    Тази зима е последната зима на бандерите след това Покрайна се разпада.

    Коментиран от #48

  • 3 ВСУ ПЕРДАШИ

    42 81 Отговор
    Рашистите....и при Авдиевка...
  • 4 Кара Ибрахим

    96 46 Отговор
    ..незнам на какво залага Русия , но знам че укря вече няма и това е добре ! Слава на Русия защитник на православието !

    Коментиран от #52

  • 5 Зеленият клошар

    25 65 Отговор
    Превърнали сме сметището в крепост.Слава на Украйна!

    Коментиран от #42

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Нещо забравихте да ни информирате

    98 22 Отговор
    какво се случва с големите успехи на контранастъплението?

    Коментиран от #19

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сатана Z

    82 27 Отговор
    Нито един укро нацист няма да напусне жив Авдеевка.Това поне е сигурно.

    Коментиран от #14

  • 11 Последния Софиянец

    36 68 Отговор
    Само от млатене разбира пияния ватник гладната копейка.

    Коментиран от #74, #144

  • 12 ТаУмВзе

    31 68 Отговор
    Няма по пpoпаднало, пpoдажно и подло от вaтниците и бегеpaбите им глaдни и съдpaни

    Коментиран от #70

  • 13 Голяма армия голямо чудо

    30 58 Отговор
    Тази Украйна няма превземане, намира се зад океани, ледени скалисти планини на другия край на света, в пустинята но най вече на 10 хиляди километра разстояние в джунглата, причини за неуспеха колкото искате, не е лесно да се превземе
  • 14 Хахаха

    81 23 Отговор

    До коментар #10 от "Сатана Z":

    Казана в Авдеевка вече ври бандерите са обречени.

    Коментиран от #147, #177

  • 15 ОТ АВДИЕВКА ВСУ

    32 11 Отговор
    Обстрелва летището в Донецк....
  • 16 стоян георгиев

    24 53 Отговор
    Ребята остана ли нещо от втарая или Залужни прибра всичко в чувалите, имате ли инфо!

    Коментиран от #22, #26, #27

  • 17 Мафията

    61 14 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    и национални предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС и НПО-тата на оная смет САЩ, трябва яко да е закъсала, след като го кара на копи пейст лъжите и крадене на никове! Няма такова дъно да плаща някой за лъжи и кражби на пропаднали ора!
  • 18 Урюрвкос

    66 13 Отговор
    информацията в статията няма нищо общо със реалното положението на фронта около Авдеевка. Този текст е за западните данъкоплатци да знаят че парите им се използват ефективно.

    Коментиран от #204

  • 19 Вие също забравихте за трите дни до Киев

    27 48 Отговор

    До коментар #7 от "Нещо забравихте да ни информирате":

    Нали бяха тръгнали рашистите с най дългата военна колона от военни камиони танкове бронетранспортьори в историята на човечеството, тази военна колона на рашистите беше толкова дълга че се виждаше от космоса чак, палячовци 🤡

    Коментиран от #29, #161

  • 20 КРИНКИ ПАДНА

    23 42 Отговор
    ВСУ на източния бряг при Запорожие.....прехвърля тежка техника и плацдарма се разширява....
  • 21 Майна

    60 21 Отговор
    Каквото и да пишете, колкото и трудно да е народ, който има такава песен никой не може да го победи.
    ,,Вставай страна огромная
    Вставай за сетний бой
    С фашисткой сильйi тëмноу ,с проклятьiю ордой..,,

    Коментиран от #65

  • 22 Груз 200

    16 21 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Горчица за чернозема

    Коментиран от #24

  • 23 КОМИКА СПРЯ ПУТИН

    22 35 Отговор
    И го направи за смях....

    Коментиран от #33

  • 24 Торчица бе

    11 17 Отговор

    До коментар #22 от "Груз 200":

    Не горчица
  • 25 стоян георгиев

    38 7 Отговор
    Залужни се привижда само на най най изпадналите дроги лепиларите в НПО
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Не знам

    5 9 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    обаче Шойгу товари тритонките!!!
  • 28 Майна

    9 16 Отговор
    Руските:
    ,,Гнилой фашистской нечисти
    Загоним пулю в лоб
    Отродью человечества
    Сколотим крепкий гроб!
  • 29 Ко има да се забравя

    36 6 Отговор

    До коментар #19 от "Вие също забравихте за трите дни до Киев":

    по детски глупави опорки? Казаха ли ти, преди оная смет САЩ да те прати да лазиш?
  • 30 Спецназ

    44 21 Отговор
    Специално да обясня за седесарите -тъпунгери тука:

    1. Русия не иска да завзема обширни територии!

    2. Целта на СВО е да се унищожат нацистите в Украйна.

    3. Пашките не бързат заникъде-

    онези сами и правят "контранаступи" със загуби 1 към 9.

    Коментиран от #115

  • 31 Ахмак Кирдиков

    10 26 Отговор
    Гомнокомандуштия Володя Василич ни води, да падаме като отсечени клони!
  • 32 Дааа

    50 9 Отговор
    Този "институт за изследване на войната", се позовава основно на блогъри и на украинската пропаганда- сиреч, една жена ми каза!!!
  • 33 Е САЩ и още 30 цървула

    36 10 Отговор

    До коментар #23 от "КОМИКА СПРЯ ПУТИН":

    бяха ,ама Путин още си седи в Укрия!!!
  • 34 Майна

    19 33 Отговор
    От могучая остана само леш и скрап.

    Коментиран от #36, #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 РЕАЛИСТ

    41 7 Отговор
    Авдеевка е трудна за превземане. Украинците са строили бетонни отбранителни съоръжения още след подписването на Минските споразумения. 9 години да се готвили за война. Руснаците им трябват тежки оръжия за да пробият тази отбрана. Битката там ще е , като тази за Артьомовск.

    Коментиран от #46

  • 39 Вовка Пут

    16 46 Отговор
    При Авдиивка агресорите мрат, като мухи на есен. В нета е пълно с клипове на десетки горящи руски консерви. На Путин не му пука за крепостните и ги хвърля на "заколение", като при Бахмут. Тази тактика ,рано или късно , ще спре да дава дори и минимални резултати, поради факта, че в "необятната руска страна", привършват и алкашите и пандизчийте и бурятите и всякаква подобна паплач. Украинците определено воюват по-добре и със сигурност, ще смелят тази сган и ще я пратят на бунището. Буквално.
  • 40 Пак при кофите

    30 7 Отговор

    До коментар #35 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Крадеца и лъжеца, все е там, затова го ползва оная смет САЩ, ПП, ДБ и ГЕРБ! На тех боклук им требе, а от крадец и лъжец, нема по гоуема смет! Дъно на едно общество!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Слава Слава Урине

    28 10 Отговор

    До коментар #5 от "Зеленият клошар":

    Слава Урине!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    11 29 Отговор

    До коментар #43 от "а бе":

    Прав е, пуши ватата от всички страни, замина магучая при крайцера и моста.
  • 46 Тежките оръжия не са проблем

    16 1 Отговор

    До коментар #38 от "РЕАЛИСТ":

    Проблем е, че би имало много жертви!
  • 47 Иво

    35 9 Отговор
    Украина се е окопала в окопите и там ще останат за винаги!!!! Те укритие не се интересуват от войниците жертва на фашисткият наркомана обявяват ги за безследно изчезнали ! Така са стресирани майките на убитите , че смеят да питат за загиналите им деца ! А сглобката и продажните медии издигат в култ комика убиец вече на хиляди водни и цивилни ! Хага спи, фашизма вилнее по света ,оказа се печаливш за световните агресори !!!!

    Коментиран от #64

  • 48 ХА ХА

    8 11 Отговор

    До коментар #2 от "Гост 2":

    Тоя залог, догодина става на 10години.
    Кво стаа с референдумите, ше ги бъде ли?
  • 49 Какво спичели Путин слава негу

    27 10 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Само он у свето/има го в гинес/без нито едно пушкало взе с референдум-цел полуостров..а па зелен бандерски дашен,му даде пак с референдум-цело море-азовско,заедно със пристанищата..а за десерт му подари-най големио аец у европа и шест реактора отидо в империята.. ей,тва зелените укрофашаги-много дашни.
  • 50 кремълски сатанисти

    9 18 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Мне няма да им помага, виж сатаната им помага.

    Коментиран от #53

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ХАХАХАХАХА

    7 19 Отговор

    До коментар #4 от "Кара Ибрахим":

    "защитник на православието"
  • 53 Отец Дионисий

    12 23 Отговор

    До коментар #50 от "кремълски сатанисти":

    Зеленски унищожи втарая за година и половина!
  • 54 Гориил

    12 19 Отговор
    А какво стана с тик ток козарите, всичко май замина при кабзон, имате ли инфо, копейките!?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Е ко чакаш

    18 4 Отговор

    До коментар #51 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Колко е жалко да си лъжец и крадец! Срам за родители, създали такава жалка смет!
  • 60 Механик

    39 11 Отговор
    Аз пак не разбрах... Нали ужким укрите контранаступваха и трябваше Ошанките да се отбраняват?!?!?
    Нещо не ми се връзват нещата. След над 6 месеца "успешен контранаступ" се оказва, че в същност руснаците настъпват....
    Малеее, ша взема да са гръмна !

    Коментиран от #69

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Механик

    10 17 Отговор
    Ботокса стяга мешката за Гааге, видяхме го колко може.
  • 64 ХА ХА

    7 19 Отговор

    До коментар #47 от "Иво":

    Украйна си е у дома, да му мислат гостите.

    След 5 години ше ги тепат руско говорещите им братя, като ги направят блатни мизерници като тях.
  • 65 хех

    7 10 Отговор

    До коментар #21 от "Майна":

    Това беше СССР бе, дето беше невъзможно да падне.
  • 66 ВСУ

    12 20 Отговор
    ще закопае въображаемата Руската империя на Путлер, а градчета като Бахмут, Авдеевка, Ухледар и т.н. ще са известни като нейното лобно място.

    Коментиран от #79

  • 67 Ццц

    23 8 Отговор
    Абе тия руски блогъри ще напишат ли нещо за руските успехи или само ще възхваляват украинските четници? Човек като чете ще си каже, че тези руски блогъри мразят Русия колкото американския безмозъчен тръст ISW. Ако не вярвах безрезервно на американската пропаганда бих си помисли че ISW цитира бесарабски тромб, но си ги нарича руски блогъри, защото са наясно, че думата "руски" печели повече доверие от усраински или хамерикански.
  • 68 А бе

    23 4 Отговор

    До коментар #51 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Църволандебилов по добре се умитай в краварника, колкото се може по бързо.Защото иначе те чака остров Белене .ПОНЯТНО
  • 69 Оне

    10 24 Отговор

    До коментар #60 от "Механик":

    "Малеее, ша взема да са гръмна !"

    Недей, защото ще ни лишиш от най-приятната част да четем коментарите ти, когато росия бъде поставена на колене. Тогава ще е голямото шоу с путинистите - да ги гледаме как свалят идола си и плюят по него, точно както винаги е било в историята на Империята на Злото.
  • 70 О, сърце

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "ТаУмВзе":

    Абре, неватник, коя чавка ти изпи мозъка толкоз, я кажи си ....😑😁
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ЧЕ ТО АВДЕЕВКА

    10 1 Отговор
    Е лепнато за Донецк...че кога ВСУ стигна до там....

    Коментиран от #95

  • 73 Света вече видимо има нов

    24 7 Отговор
    световен ред! Дори и на оня нещастник байдън му светна и се запени вчера! Но е късно чадо за китка! Все повече проумяват и се отдалечават от тая смет САЩ! Хората не искат фашизъм! Да видим Европа до кога ще лази и дали ще оцелее и ко ще правят като Украйна се очисти от продажниците на власт, налагащи фашизъм!

    Коментиран от #93

  • 74 От тъпо по-тъпо

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Аре смени плочата, че тая нещо е запецнала на една канавка и прескача!
  • 75 Амин

    9 0 Отговор

    До коментар #61 от "Госあ":

    От твоята уста на твоята глава!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 майор Чëpнобаев

    7 13 Отговор
    в севастопол опять Sторми
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 8 Отговор

    До коментар #66 от "ВСУ":

    Факт.
  • 80 Бгг

    17 4 Отговор
    Дали руснаците ще изпратят пво и противокорабни ракети на Ливан и Йордания за да отмъстят на САЩ , предстои да разберем.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 а бе

    21 6 Отговор

    До коментар #78 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Да не сме като вас на колене пред разкопчания дюкян на Джо Байдън.Хахаха
  • 84 Ко стана с туй настъпление

    15 4 Отговор
    Да се не върнаха обратно тия украински фашисти? :)) Сигурну компаса се е объркал, според оная смет зад океана! :))
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ВСУ СТИГНАХА ДОНЕЦК

    12 14 Отговор
    Сега кроят капата на путинистите....

    Коментиран от #91

  • 91 А я мислех

    14 6 Отговор

    До коментар #90 от "ВСУ СТИГНАХА ДОНЕЦК":

    че са у Москва вече, като гледам как се гърчи зарзавата в лъжите на оная смет САЩ! Сигурно много гои боли, чи лазят, а другите одят прави покрай тях! :)))
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 ХА ХА

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "ЧЕ ТО АВДЕЕВКА":

    Че то всу не е мърдало от там.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 ХА ХА

    1 7 Отговор

    До коментар #87 от "а бе":

    ХА ХА търсим най дебелата кратуна ама не моем да я намерим, кажи къде да те открием.

    Коментиран от #120

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Е кък да знае зарзават

    7 7 Отговор

    До коментар #102 от "Смех в блатото":

    продал се на оная смет САЩ!

    Коментиран от #107

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 ХА ХА

    3 1 Отговор

    До коментар #100 от "ХА ХА":

    ХА ХА АА ПАЛАВА ШЕ ДОЕШ
    СЛАДУРАНКА ХА ХА ЗАЙЧИК МОЙ
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Смех в блатото

    3 4 Отговор

    До коментар #103 от "Е кък да знае зарзават":

    Питах те какво те прави "българин"? Нали твърдиш, че си такъв, няма да ти е трудно да отговориш.

    Коментиран от #109

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Е кък да знае

    9 5 Отговор

    До коментар #107 от "Смех в блатото":

    зарзават продал се на оная смет САЩ!

    Коментиран от #112

  • 110 Мало

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    умник неграмотен
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Смех в блатото

    4 2 Отговор

    До коментар #109 от "Е кък да знае":

    По-"автентично" звучиш като "българин" когато използваш същата копи-пейст опорка за ГЕРБ :)

    Хайде игнор, че се отклонихме от темата.

    Коментиран от #114

  • 113 Петър

    14 12 Отговор
    Украйна загуби войната. Слава на Русия.
  • 114 Време беше

    13 8 Отговор

    До коментар #112 от "Смех в блатото":

    Че то боли от лазене и гърчене в тапо тиите на оная смет САЩ! Майкопродавци!
  • 115 До спец Ана Л сназа

    9 18 Отговор

    До коментар #30 от "Спецназ":

    Хубаво но от тези твои цели коя постигна втараята в мире непобедимия и могучая, станахте за посмешище братле, колкото и да го овъртате
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Гост

    22 7 Отговор
    Кой стратег изпрати и последните сили на Укрите в Авдеевка? Там 10000 руснаци ще претопят 100000 армия, фронта е такъв, какво ви става, разбира ли някой от реални действия? Мариупол, Бахмут, Авдеевка? Колко още примера, вие нормални ли сте? Цялото НАТО да се появи в Авдеевка сега няма да оцелее, и това е сигурно…
  • 120 а бе

    2 0 Отговор

    До коментар #101 от "ХА ХА":

    Как къде ,погледни баща си и веднага ще разбереш къде е.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Вече е скучно

    5 1 Отговор
    Да измислят нещо ,че Израел ги бие по вс параграфи
  • 124 Aлфа Bълкът

    3 9 Отговор
    Те тия папуняци докато превземат града ще загубят войната!
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 ХА ХА

    3 1 Отговор

    До коментар #122 от "Путин е велик":

    И напред към на май каати Тутурутката.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Факт

    6 9 Отговор
    Само за 2 дни руската армия е загубила само в едно от направленията на водене на боеве край Авдеевка 27 бронирани машини и танкове.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 ХА ХА

    0 0 Отговор

    До коментар #131 от "а бе":

    Цуни мъ погасо и яш шоколада
  • 138 Език мой - враг мой.

    6 0 Отговор
    Българският определено не е роден на писателите в този сайт. На редоктора също.
  • 139 Моряка

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Този Стоян Г. не е като оня Стоянчо.Този познава българската привързаност към Русия.И правописа му е добре,даже използва и главни букви.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 ХА ХА

    0 1 Отговор
    До 131, знаех ше си граматичнио т@пунгер и ша са фанеш.

    Коментиран от #145

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Казуар

    5 7 Отговор
    Интересно нещо е пропагандата, Украйна и Израел били фашисти, Русия и Хамас нови демокрации.
  • 144 Моряка

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Кебапчийо,гледай си кебапчетата и не се прави на политик.Поне в този живат.
  • 145 Варненец

    1 1 Отговор

    До коментар #141 от "ХА ХА":

    Абе тъППППиррр,хвани се палците хубаво и мажи обилно с ВазеЛин.

    Коментиран от #163

  • 146 Чернобаевка

    5 0 Отговор
    Втората армия в света! Мдааа
    На Авдиевка с камиони - полуторка -от преди втората световна.

    ГАЗ-АА ("полуторка") е съветски автомобил, произведен през 30-те години на миналия век.


    Разбира се ,колоната беше разгромена с минохвъргачки .

    Коментиран от #150, #171

  • 147 Моряка

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха":

    А кой ще разбърква катрана?Или хохолите на самообслужване?
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Вирус

    4 1 Отговор
    Инститюта що не напише нещо за газа или там са на друга планета
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 3 те дни

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Вие също забравихте за трите дни до Киев":

    За Киев са думи на амер генерал МIke Miley . Посочи руски източник .
    А не импотентна , фалшива PR

    Коментиран от #165

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 ХА ХА

    1 1 Отговор

    До коментар #145 от "Варненец":

    Цунимик@р@

    Коментиран от #167, #169

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Ти пък

    1 2 Отговор

    До коментар #161 от "3 те дни":

    Остий ги да се гърчат в детски тапо тии! Верно гнусни са, ама е забавно да ги дразниш и да им е гадно, че са дъно! :)))
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Не сите

    2 0 Отговор

    До коментар #163 от "ХА ХА":

    праят кът теб!
  • 168 В Авдеевка, като в БАХМУТ !

    8 10 Отговор
    Много,ама много голям лобут ?
    Ядат ушанките омазани с мазут !
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Всяка вечер

    6 4 Отговор

    До коментар #159 от "Костадин Костадинов":

    едни и същи зарзавати на оная смет САЩ, лазят и са гарчат жално! Съдбата на глу пака!
  • 171 Мдааа

    2 8 Отговор

    До коментар #146 от "Чернобаевка":

    Беше БЕЗЦЕННА реакцията на украинците като видяха "механизираната мощ" на приближаващия руски окупатор. Възклицанията просто бяха :))))

    Още по-интересно ми е какви са тия руски "войни", които се съгласяват да се качат в такива машини, за да тръгнат в атака, при положение, че значт, че ще ги размажат и то с подръчни средства, без да се налага някакво специално оръжие да се използва.

    Коментиран от #197

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Путяроби ще ходите ли

    6 8 Отговор
    На погребенията-
    В Русия започнаха погребенията на окупаторите, ликвидирани при ударите на украинските военни с ракети ATACMS срещу летищата във временно окупираните Бердянск и Луганск.

    Руските пропагандисти вече публикуваха първите некролози, съобщи Униан.

    В руската Тверска област вече е погребан майор Сергей Короленко. Според руски медии той е загинал на 17 октомври, при удара срещу летището в Бердянск – там той е заемал длъжността старши инженер на авиационна служба 696 от изпитателно-инструкторския хеликоптерен полк 344 към руския Държавен център за бойно приложение и квалификация на летателния състав, под шапката на руското военно министерство

    Коментиран от #178, #186

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 И продължават

    4 5 Отговор
    И бг путинофила. И украинския путинофил. Знаят че за много неща бяха излъгани. За много неща съжаляват. Но това няма да върне. От оня свят всички хора загубили живота си.
  • 177 Лудия касапин

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха":

    Мдааа и край Бахмут бяхте го запалили тоя казан,ама нещо угасна....
  • 178 Отец Нафърфорий.

    5 2 Отговор

    До коментар #173 от "Путяроби ще ходите ли":

    Мир и на теб и на душата ти чадо мое.Там където отиваш е само мир и светлина и нека Бог бъде със семейството ти в този труден момент.Мир на праха ти.Амин!
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 ХА ХА

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    ХА ХА ГРАМАТИКА НеМАЛИ ДА СЕ НАМЕСИ У КООЛОНЯЛИСТИТЕ
    ЕЙ МУШМУРОК НЕПОРЪБЕН
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Кака

    8 3 Отговор
    Месомелачката Авдеевка, мели на пълни обороти. Солнцепека пече ли пече, печи ТОС препичай, че идва зима.

    Коментиран от #185

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Механик

    6 4 Отговор

    До коментар #182 от "Кака":

    Последната версия на ТОС А 2 се нарича Хохохохолопек.Направо ги препича с коричка даже.
  • 186 ВСУ

    6 6 Отговор

    До коментар #173 от "Путяроби ще ходите ли":

    Майор Короленко сигурно си е мислел, че великата парадна военна мощ на Червения площад, в която диктаторчето в Кремъл го е накарало да вярва, ще му помогне при окупацията на чуждата държава.

    Трябваше да ни пита нас!
  • 187 ХА ХА

    4 6 Отговор
    Ае лека нош убитаси роски

    Коментиран от #191

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 ХА ХА

    1 2 Отговор

    До коментар #183 от "Костадин Костадинов":

    Ще се разберем,аз първо ще те еба,а ти после мен.Така е демократично.

    Коментиран от #193, #196

  • 191 Костадин Костадинов

    2 2 Отговор

    До коментар #187 от "ХА ХА":

    Как лекъ нош,нали убеща чи шъ ма ибеш?
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Димукрация няма вече

    7 6 Отговор

    До коментар #190 от "ХА ХА":

    Оная смет САЩ, налага чрез смет като ПП и ДБ, фашизъм и руши димукрацията!
  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 да те видим

    5 0 Отговор

    До коментар #171 от "Мдааа":

    какви ще ги пишеш след няколко дни.
    Подготвяй си аргументите - малък и незначителен град, или пъл няма стратегическо значение, или щше по-удобните за изравняването със земят аи липсата на смисъл да се стои в него.
    Може и друга опорка да използваш, но това няма да промени факта, че няма да си смеещият се последен.
  • 198 Тинтри-минтири

    3 2 Отговор
    за някакви неизвестни "руски блогъри" и от време на време жалки опити за интриги:):)

    Но и в това "Мозъчния Тръст базиран във Вашингтон":) не може да се мери с британското разузнаване!
  • 199 стоян георгиев

    4 10 Отговор
    Последните дни.русия бе разгромена при авдеевка ,но ще опита отново.авдеевка може да стане нов масов гроб на руснаци както бахмут.това е последния руски опит да накарат украинците да спрат настъплението си и да отклонят резерви към авдеевка.няма да се получи.украинците нанесоха два удара по руски летища и днес официално излязоха пораженията.над 30 хеликоптера са извън строя.вчера украинците направиха нов плацдарм южно от днепър.руснаците се опитаха да го унищожат ,но не успяха.украинското настъпление в запорожие и бахмут продължава.тва е пт последните дни.
  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 артишок

    4 1 Отговор
    През последните няколко дни украинските сили ВЕРОЯТНО...." Докато зеленият покемон върти телефони измами на арабите, Вероятно мозъчният тръст е получил инсулт. Егати пасквилите дето редите, такива глупости и в училищен вестник не можеш видя.
  • 202 Като превземат Руснаците Авдеевка

    4 2 Отговор
    ее образува един голям Котел(чувал)! ВСУ или трябва да се изтеглят навреме или остават за пленници в Котела!! Този РЕВ нее Случаен от Ураинци, Английски Служби и кой ли не!!! Руснаците напредват методично от Север и Юг на Авдеевка, Затварят Котела!!
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: