27 Ноември, 2023 15:26 943 5

ЕС, САЩ, Египет, Испания и Катар се опитват да удължат примирието в Ивицата Газа

Настоящото примирие може да бъде удължено с "един, два, три дни"

ЕС, САЩ, Египет, Испания и Катар се опитват да удължат примирието в Ивицата Газа - 1
Снимка: Shutterstock

Министърът на външните работи на Палестинската автономия заяви, че Испания, Египет, Европейският съюз, Катар и САЩ работят за удължаване на примирието в Ивицата Газа между Израел и "Хамас", съобщи Ройтерс.

След като призова за трайно прекратяване на огъня, за да се избегне увеличаването на цивилни жертви, Рияд ал Малики заяви, че настоящото примирие може да бъде удължено с "един, два, три дни", но добави, че никой не знае с колко.

Ал Малики говори на пресконференция заедно с испанския министър на външните работи Хосе Мануел Албарес по време на форума на Съюза за Средиземноморието в Барселона.

Днес е последният ден от договорената четиридневна пауза в сраженията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Търновец

    0 0 Отговор
    ЕС е създадена да работи за своите граждани, а чиновниците се въвличат в чужди дейности, санкции за Израел и спиране на военната помощ за Украина и национализация на Руската собственост в ЕС
  • 3 ХИТЛЕР НЕ Е ЧОВЕК, ХИТЛЕР Е БОГ!!!

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Трол":

    Всяка нощ като си лягам заспивам със нерви, заради хамас как може да има толкова човечен и добър народ и организация като хамас, как може на 7 октомври хамас да е постъпил толкова невинно и слабо само избивайки няколко чафута и взимайки току-таму заложници, Хамас трябваше да вземе ядрената от чичо Ердоган на заем, и да я пусне право и директно в центъра на Израел, но уви хамас какво направиха едно нищо, за разлика от НетаняхуЙ, излезнаха човечни и разбрани хора
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Откъде накъде

    0 0 Отговор
    Испания да си гледа Каталуния и да не се занимава с Израел.