Last news in Fakti

18 Април, 2022 15:41 1 637 1

Премиер даде положителен тест за COVID-19

  • марио драги-
  • коронавирус-
  • италия-
  • пандемия-
  • вирус

Той няма симптоми на коронавирусна инфекция

Премиер даде положителен тест за COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Италианският премиер Марио Драги е дал положителна проба за COVID-19 и поради това негови министри ще го заменят за планирано пътуване до Африка тази седмица за постигане на сделки, целящо намаляване на зависимостта на Италия от руски природен газ, съобщиха в понеделник от правителствения офис, предаде Ройтерс.

Според информацията Драги, който няма симптоми на коронавирусна инфекция, трябваше да посети Република Конго и Република Ангола на 20 и 21 април. По време на визитата премиерът трябваше да обсъди зависимостта на Италия от руския газ и да намери алтернативни източници за енергийни доставки.

Вместо това делегацията ще бъде оглавявана от външния министър Луиджи ди Майо и министъра на екологичния преход Роберто Чинголани, се казва още в изявлението, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    А нашите
    депутати , министри и служители на държавни служби да работят след тест за алкохол и дрога