Last news in Fakti

28 Април, 2022 10:38 941 5

Пекин засилва тестването за COVID-19, за да предотврати хаос като в Шанхай

  • ковид-19-
  • китай-
  • пекин-
  • шанхай-
  • мерки-
  • блокиране

Пекин затвори някои обществени места и засили проверките в други в четвъртък

Пекин засилва тестването за COVID-19, за да предотврати хаос като в Шанхай - 1
Снимка: БГНЕС

Пекин затвори някои обществени места и засили проверките в други в четвъртък, тъй като повечето от 22 милиона жители на китайската столица се явиха, за масово тестване за COVID-19, насочено към предотвратяване на блокиране, подобно на това в Шанхай, предаде Ройтерс.

Страховете, че Китай ще бъде хванат в капан през следващите месеци нарастват.

Тъй като Пекин въведе три кръга от масови тестове тази седмица в по-голямата част от града, той заключи редица жилищни комплекси, офиси и университет. Някои училища, места за забавление и туристически обекти също бяха затворени.

Universal Studios в Пекин заяви, че ще изисква посетителите от петък да покажат отрицателни резултати от теста, преди да могат да влязат в тематичния парк.

Пекин в четвъртък отчете 50 нови инфекции за 27 април, включително някои открити сред близо 20 милиона проби, получени в първия кръг от масово тестване. Това се увеличи от 34 ден по-рано.

От 22 април Пекин откри над 160 случая, повече от половината в Чаоян, най-населеният му район, известен с нощния си живот, молове и посолства.

Политиката на Китай за нулева толерантност към COVID предизвика рядък обществен гняв през важна година за президента Си Дзинпин, заради мерките, които изглеждат сюрреалистични за голяма част от външния свят, който е избрал да живее с вируса, дори когато инфекциите се разпространяват.

Очаква се Си да се кандидатира за трети лидерски мандат тази есен и властите биха искали да избегнат повторението на сцените в Шанхай.

Въпреки малкия брой случаи, Пекин остава нащрек.

Новите инфекции в Шанхай бяха под 100 на ден в началото на март, преди да нараснат до хиляди до края на месеца в най-голямото огнище в Китай, което доведе до блокиране в целия град и промени живота на неговите 25 милиона жители.

Повечето хора остават затворени в домовете си, но градът вече подготвя мерки след блокирането.

„При условие, че рисковете от епидемия са контролирани и с възрастните хора като фокусна точка, ние активно насърчаваме ваксинациите срещу COVID-19“, каза Джао Дандан, заместник-директор на общинската здравна комисия.

Той каза, че областите сега подреждат обществени превозни средства за ваксинация и създават временни ваксинационни станции в домове за грижи. Китайските медицински експерти оправдаха жестоката политика на COVID, като отбелязаха рисковете от смърт за хиляди възрастни хора.

47-те души, за които се съобщава, че са починали от COVID в Шанхай на 27 април, са на средна възраст 84,7 години, съобщиха официални лица в четвъртък.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    11 0 Отговор
    Какво ли слагат в носоглътката на клетите китайчета, че чак с биохазард облекло са "тестващите"?
  • 2 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 0 Отговор
    Лаква случаЕност ‼️
    Бай Дън заплаши Китай , заради отказа да наложи санкции на Русия и ....
    О, ЧУДО ковид се завърна ‼️‼️‼️
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Вероятно

    2 0 Отговор
    Вероятно има нещо общо с този чернодробен проблем с неясен произход, за който се говори от известно време. Нещо гнило има в цялата работа. Китайците знаят много добре защо правят тестването. Ковид -а е само за маска, целта е друга.
  • 5 YESHUA

    3 0 Отговор
    КОИТО ПРИЕМЕ БЕЛЕГА НА ЗВЯРА ТОЙ ЩЕ И ДА ПИЕ ОТ ВИНОТО НА ГНЕВА ГОСПОДЕН ! ПАЗЕТЕ СЕ ОТ НАЙ ДОЛНИТЕ СЛУГИ НА ЛУКАВИЯ-ДОКТОРИТЕ !!!