Отидете към основна версия

13 544 17

Bugatti сменя Veyron с хиперкар с 1500 к.с.

  • bugatti-
  • veyron-
  • наследник-
  • хиперкар-
  • хибрид
Компанията Bugatti планира да пусне нов хиперкар през 2016 година. Очакванията са, че иновацията ще замени култовия модел Veyron, като по-конкретно ще се превърне в негов идеологичен приемник. Бъдещият хиперкар ще разполага с хибриден силов тракт, който ще включва бензинов W-образен шестнайсетцилиндров двигател с работен обем от осем литра, а допълнителната мощност ще идва от електромотор.
 
Подробни технически характеристики за новия модел все още няма, като не е ясно и как точно ще изглежда уникалното возило, но рендери по темата вече се появиха в интернет пространството (снимката горе). Това, което заявяват от компанията е, че бъдещата хиперкола ще е по-бърза от Veyron. Това означава, че ще може да развива скорост по-голяма от 435 км/ч. Автомобилът ще тежи значително по-малко от Veyron.
 
Ще припомним, че настоящата генерация на Veyron ще бъде спряна от производство през 2015 година, а от компанията взеха решения да спрат проекта с четири врати Galiber. Bugatti Veyron беше представен пред публика през 2005 година и към този момент се счита за най-бързия сериен автомобил в света. Версията с 1001 конски сили достигна скорост от 406 км/ч., а модификацията Super Sport, разполагаща с мощност 1200 коня достигна умопомрачаващите 431 км/ч. Наследникът обаче ще е по-мощен и по-бърз.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини