Отидете към основна версия

16 322 108

Alfa Romeo пуска убиец на BMW M3

  • alfa romeo-
  • giulia-
  • gta

През следващата година марката Alfa Romeo се подготвя да пусне новия седан Giulia, като идеята на италианците е този автомобил да отнеме част от клиентите на BMW 3er. Има обаче един факт, който много повече вълнува феновете на Alfa Romeo. Става дума за пускане на наточената версия GTA, която ще разполага с мощност от 500 конски сили и директно ще се противопостави на култовото BMW M3.

Главна особеност на италианския седан ще са "замаскираните" дръжки на задните врати. Това според експертите е и добро, и лошо решение. Добро е защото седанът ще изглежда значително по-спортно, но е лошо, защото това означава, че компанията не предвижда появата на купе версия. Автомобилът ще се задвижва от трилитров V-образен шестцилиндров двигател.

Агрегатът ще е снабден с два турбокомпресора, а мощността му ще е в диапазона 480 - 520 к.с. (точната цифра на конските сили на този етап се пази в тайна). Автомобилът ще е със задно предаване, а масата му няма да превишава 1 630 килограма. Така оборудван, новият седан на Alfa Romeo ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

За да може тази мощ да бъде овладяна, конструкторите ще прибегнат до монтиране на диференциал с повишено триене. Скоростната кутия пък ще е автоматична от типа с два съединителя. Окачването ще е по-твърдо, а клиренсът ще е снижен. Високоскоростни гуми и лети джанти ще завършват картинката.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини