Отидете към основна версия

20 195 43

Световна премиера за най-бързия Mercedes

  • mercedes-benz-
  • s 65 amg
Съвсем неотдавна компанията Mercedes-Benz представи наточената версия на своето най-луксозно купе с индекс S 63 AMG. Тази кола разполага с мощност от впечатляващите 585 конски сили. Сега обаче, по време на автомобилното изложение в Москва, немците показаха пред публика още по-мощното купе S 65 AMG - един автомобил, притежаващ мощност от 630 конски сили и потресаващ въртящ момент от 1000 Нм.
Всъщност, в това няма нищо чудно, като се има предвид, че под капака на S 65 AMG е монтиран шестлитров V-образен дванайсетцилиндров двигател, снабден с два турбо компресора. След спирането от производство на суперкара SLS AMG, именно купето S 65 AMG се превръща в най-бързия автомобил с марка Mercedes-Benz. Купето и версията седан имат едни и същи агрегати, но вариантът с две врати е със 100 килограма по-лек.
Това му позволява да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.1 секунди, докато четиривратата S-Klasse във вариант 65 AMG прави същото упражнение за 4.3 секунди. Интерес от свръх богатото оборудване на най-бързото купе на Mercedes представлява системата за накреняване на купето към вътрешната страна на завоя, адаптивните амортисьори, които следят за релефа на пътя и предварително се самонастройват, както и свръх скоростната седемстепенна трансмисия, разполагаща с три режима на работа.
Композитно керамични спирачки и ред други технологии превръщат най-бързия Mercedes в истинско технологично чудо. Конкурентите на купето S 65 AMG съвсем не са много. На първо място това е Bentley Continental GT Speed - един автомобил, разполагащ с W12 двигател с мощ 625 коня. В тази лига, макар и с доста условности, могат да бъдат причислени и Ferrari FF и Rolls Royce Wraith, те обаче са значително по-скъпи от щутгартското купе.

 

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини