Отидете към основна версия

25 Септември, 2014 13:07, обновена 25 Септември, 2014 13:07 8 243 23

Cadillac гласи конкурент на S-Klasse

  • cadillac-
  • ct6-
  • general motors

Новият луксозен седан от висш клас на Cadillac ще бъде наречен CT6. Флагманът на култовата американска марка, който ще се опита да открадне клиенти от Audi A8, BMW 7er и Mercedes-Benz S-Class, ще бъде представен в края на 2015 г., съобщава пресслужбата на GM.

"Този Cadillac ще стане най-лекият автомобил в сегмента и ще притежава най-добрата управляемост в класа. Опирайки се на опита, натрупан при разработката на ATS и CTS, проектирахме абсолютно нова архитектура на CT6. За изработката й ще бъдат използвани различни материали и най-ефективните компоненти", коментира маркетинговият директор на компанията Уве Елингхаус.

Конструкцията на седана ще се състои от алуминий, високоякостна стомана и магнезий. Флагманът на Cadillac ще се оборудва с V-образен осемцилиндров двигател с модулна архитектура, която ще може да служи за основа на 6- и 4-цилиндрови мотори.

CT6 ще стане първият представител на новата моделна категоризация на производителя. Индексът CT ще обозначава типа автомобил, а цифрата след него ще показва габаритите и мястото му в гамата на Cadillac. Според Елингхаус тази стратегия ще помогне на клиентите да се ориентират по-лесно в гамата на марката.

Неотдавна американците обявиха, че разглеждат възможността за разработката на един или два спортни модела. Скоро с емблемата на Cadillac могат да се сдобият и компактен кросоувър с по-скромни размери от SRX и всъдеход, позициониран под Escalade.

В плановете на марката присъстват също наследник на хибридното купе ELR и седан със задно предаване, който ще заеме нишата под ATS и ще се конкурира с Mercedes-Benz CLA и Audi A3.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини