Отидете към основна версия

14 470 25

По-малката G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • glb
Компанията Mercedes-Benz подготвя производството на нов всъдеход, който ще получи обозначението GLB. Новият модел е планиран да се появи през 2019 година и ще съчетава в себе си дизайна на G-Klasse, пропорциите на B-Klasse и динамичните характеристики на кросоувъра GLA.
 
Новият кросоувър ще бъде построен върху второто поколение на платформата MFA. Върху настоящия вариант на тази база се правят A-Klasse и B-Klasse. По-късно върху нея ще се изгражда и компактния хечбек от премиум сегмента Infiniti Q30. Новата конструкция ще е по-лека, по-яка и по-евтина.
 
Плановете за Mercedes-Benz GLB са този кросоувър да е седемместен, като седалките от трети ред ще се прибират в пода на багажника. Креслата на втория ред пък ще са с възможност за регулиране в предно задна посока и по височина, а при необходимост от допълнително товарно пространство ще се сгъват напред.
Mercedes-Benz GLB ще се предлага в две основни модификации - само с предно предаване и със система 4х4. Последната ще се отличава с по-груб екстериорен обвес и ще е снабдена с фирмената 4Matic система, предаваща въртящия момент на четирите колела.
 
Под капака на Mercedes-Benz GLB ще се монтират три- и четирицилиндрови бензинови и дизелови мотори. Първите от тях ще са разработка на Renault, а вторите - на Mercedes-Benz. Предположенията са, че двулитровият дизел ще е с мощност 206 к.с., а двулитровият бензин - 275 к.с.
 
Най-наточената версия ще е обозначена като GLB 45 AMG и ще има ресурс от 385 конски сили. Ще припомним, че идеята за пускане на по-малка G-Klasse датира още от миналата година, като тогава се говореше, че автомобилът ще се появи през 2016 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини