Отидете към основна версия

12 Ноември, 2014 09:37, обновена 12 Ноември, 2014 09:37 14 800 32

Jeep готви конкурент на Range Rover

  • jeep-
  • grand wagoneer-
  • range rover

Едно позабравено име се завръща в каталога на Jeep. Най-луксозният и скъп модел в историята на легендарната американска марка Grand Wagoneer ще се опита да отмъкне клиенти от Range Rover през 2017 г. Слухове за подобни планове се носят отдавна, но този път информацията е потвърдил лично директорът на Jeep Майкъл Менли.

Новият Grand Wagoneer ще бъде позициониран над Grand Cherokee, ще има три реда седалки и изключително богато оборудване още в базовата версия. Ще бъде истински всъдеход, а не кросоувър или друга многото цивилизовани разновидности на автомобилите с повишена проходимост.



Споменаването на Range Rover в ролята на основен конкурент показва, че американците възнамеряват сериозно да атакуват сегмента на свръхлуксозните всъдеходи, където досега нямаха представител, оценявайки трезво шансовете си за успех. По думите на Менли обаче Grand Wagoneer няма да слага прът в колелата на бъдещия роднина Maserati Levante, тъй като двата автомобила са подчинени на коренно различна философия и се прицелват в различни пазарни сегменти.

Новият върхов модел на Jeep ще позволи на марката не само да увеличи продажбите си, а и да "възобнови историческото противоборство с Range Rover". Тази декларация на Менли звучи доста самоуверено, тъй като последният Grand Wagoneer бе пенсиониран през далечната 1991 г. и е позабравен дори в самата Америка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини