Отидете към основна версия

21 892 22

Ето го най-мощния VW Golf комби

  • volkswagen-
  • golf-
  • variant-
  • r
На започналото днес автомобилно изложение в Лос Анжелис немският автомобилен концерн Volkswagen представи Golf R Variant - първото комби за цялата история на модификацията Golf R.
Автомобилът е оборудван с турбо двигател с мощност 300 конски сили. Максималният въртящ момент на този високотехнологичен агрегат е 380 Нм и работи съвместно с шестстепенна механична DSG скоростна кутия.
Пиковият момент се предава и на четирите колела през фирмената система 4Motion. Най-мощният Golf комби може да ускорява от 0 до 100 км/ч. за 5.1 сек, а при скорост от 250 км/ч. принудително се включва електронната система за стабилизиране.
Интересни са и данните за разхода на гориво. Според производителя средният такъв е под 7 литра на 100 километра пробег. Вредните емисии, които се изхвърлят от мощното комби пък са 163 грама CO2 на километър.
За обезпечаването на безопасността са предвидени по-ниско разположено шаси (клиренсът е снижен с 20 мм), както и специална система за поддържане на курсовата устойчивост ESC Sport. Последната може да се изключва на писта.
Като опция може да бъде поръчано усъвършенствано адаптивно окачване, регулируема ходова част DCC с широк спектър на действие, като в нея е предвиден е специфичен състезателен режим.
Според представители на марката, Volkswagen Golf R Variant е един от малкото спортни автомобили в този клас, който впечатлява с внушително просторния си салон. В купето спокойно се поместват пет човека, а багажния обем е 605 литра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини