Отидете към основна версия

28 Ноември, 2014 13:15, обновена 28 Ноември, 2014 13:15 25 062 10

Пикап за големи момчета

  • jeep-
  • m35-
  • пикап-
  • reo motorcar company

Jeep обикновено се свързва с Втората световна война и бляновете на мутрите от зората на прехода. Продукцията на едноименната корпорация обаче съвсем не се изчерпва с армейските всъдеходи и Grand Cherokee. Този военен камион също носи култовата марка.

Jeep M35 започва живота си през 1949 г. като разработка на REO Motorcar Company. Произвежда се в 4-, 6- и 10-колесен вариант. Когато щатската армия трябва да превозва нещо тежко, прибягва до услугите на тези камиони.

Жълтият M35 на снимките слиза от конвейера през 1978 г. и отдавна е в запаса. Собственикът му е вложил доста средства и усилия, за да го превърне в уникат. Някогашният армейски работяга има светодиодни фарове и лебедка с товароносимост 10 тона. Зад нея боботи 6-цилиндров двигател Hercules LDT465, който гори всичко от керосин до концентрирани чревни газове.



134-те конски сили стигат до колелата през петстепенна механична скоростна кутия и раздатка с две предавки. Маневрирането се улеснява от завиващите задни колела.



Необичайният цвят се дължи на боята, взета от каталога на Chevrolet Camaro. Макар да тежи колкото малка къща, 7-метровият пикап с четири врати може да мине практически навсякъде.



Jeep M35 няма много полезни приложения в цивилния живот, но въпреки това обявата за продажбата му вече е спряна. Това означава, че някой е заплатил с готовност исканите от собственика $125 000.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини