Отидете към основна версия

18 923 23

Адската гад: Dodge Viper TA (1500 hp)

  • dodge-
  • viper-
  • rsi racing solutions-
  • силов тунинг
В Тексас живеят доста сурови хора и именно там се намират едни от най-силовите американски тунинг компании. Най-известната от тях е Hennessey, но има още много, които съвсем не отстъпват по качество и по уникално мощни разработки.
Една такава фирма за силов тунинг е RSI Racing Solutions, която извади на бял свят уникален Dodge. По-конкретно става дума за разработката Dodge Viper TA. Тази, "адска гад", като я наричат специалистите от RSI Racing Solutions разполага с изцяло преработен двигател, електроника и окачване.
8.4-литровият V10 двигател, който е със стандартна мощност от 645 к.с. е форсиран до 1 042 коня. Това става благодарение на присаждането на два високопроизводителни турбо компресора, смяна на буталата с ковани, изцяло нови всмукателна и изпускателна системи, както и на основно препрограмиране на електрониката.
Ако на този звяр обаче му се сипе супер горивото Е85, което най-общо казано представлява смес от 85% етанол + 15 % бензин, то тогава мощността може да достигне умопомрачаващите 1 500 конски сили. Вижте за какво иде реч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини