Отидете към основна версия

4 527 10

Mercedes-Benz SL в чест на култовото състезание Mille Miglia

  • mercedes-benz-
  • mercedes-
  • sl-
  • mille miglia

След лимитираната серия SL63AMG с Росберг и Хамилтън за титлата им във Формула 1 Mercedes-Benz пуска и тази версия означена SL417 Mille Miglia. С него марката отбелязва 60-годишнината от титлата в това класическо пътно състезание. През 1955-а управляван от Джон Фич и навигиран от Кърт Гесл 300SL с номер 417 прекарва 11 часа 29 минути и 21 секунди състезателно време.

Моделът ще се отличава с матова magnetite black metallic боя, но ще се предлага и в още няколко цвята - три матови designo night black magno, designo cashmere white magno и designo diamond white bright с лаково покритие. Червени кантове на джантите AMG, които ще бъдат 19-цолови отпред и 20-цолови отзад, червени спирачни апарати и червен кант на предната броня и дифузьора ще създават по-състезателен дух.

Вътре специалната версия ще бъде оборудвана с AMG line седалки, бродирани с "SL Mille Miglia" лого, а за контраст ще бъдат добавени червени детайли. SL417 Mille Miglia ще се предлага в два варианта - като SL 400 и SL 500. Цената на пакета ще е около 15 000 евро над стандартната за модела.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини