Отидете към основна версия

37 063 103

Сбогом и на култовата УАЗ-ка

  • uaz-
  • hunter-
  • уаз-
  • 469
След като Bugatti обяви, че е продала последната 450-а бройка от хиперколата Veyron и повече такива автомобили няма да се произвеждат, сега на другия полюс на автомобилостроенето и руският автомобилен производител УАЗ обяви край на производството на култовия си всъдеход.
По-конкретно става дума за UAZ Hunter, един високопроходим автомобил, направен на базата на УАЗ-469. За последно сбогом от УАЗ пускат финална версия, носеща названието "Победная серия". Създателите на т.нар. "Победная серия" се вдъхновяват от факта, че през тази година се навършват 70 години от победата във Великата отечествена война.
Техният лайтмотив е заимстван и от лентата "В бой идут одни старики", разказващ за пилотите на изтребители по време на Войната. Точно поради тази причина юбилейният командирски УАЗ е нашарен с аерографии, подобни на тези от фюзелажите на самолетите.
"Победната серия" на UAZ Hunter е снабдена и с черни стоманени джанти, "обути" в гуми Contyre Expedition. Колата е боядисана в защитен зелен цвят и се разпознава по хромираните лога "Победная серия". Като аксесоари към всъдехода са налични военен плащ, раница и специални прибори за оцеляване на открито.
Цената на последната УАЗ-ка е 549 000 рубли, което се равнява приблизително на 7 700 евро. Продажбите на последната легендарна джипка ще стартират от месец май тази година. Юбилейната серия ще бъде направена в ограничено количество, но от компанията не споменават точната бройка.

Повече за моделите на UAZ , научете  ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини