Отидете към основна версия

22 335 47

G500 4×4²: Всъдеходът на всички всъдеходи

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • g500 4×4²

Женева, Швейцария. Наш екип от мястото на събитието

От Mercedes-Benz разсекретиха преди дни новото си попълнение към арсенала на култовата G-Klasse, но в Женева го демонстрират за първи път на живо. Трябва да признаем, че "чудовището" 4×4² е трудно за описване. Нито от това, което пишем, нито от снимките човек може да добие представа за какво иде реч.

На първо четене това е по-висока G-Klasse или пък четириколесна версия на Mercedes G-klasse 6х6. Всъщност обаче 4×4² е един ненормално голям автомобил, който разполага с клиренс от 450 мм срещу 220 мм при обикновената G-Klasse, а качването и слизането от него е трудно за голяма част от хората с нормален ръст.

Въпреки всичко това обаче специалистите на салона определят най-новото попълнение на произвежданата се от 1972 година G-Klasse като всъдехода на всички всъдеходи. Дали е така ще покажат предстоящите тестове на машината, но външният вид определено подсказва, че твърденията не са безпочвени.

Както вече е известно, чудовищната G-Klasse разполага с битурбомотор с обем 4.0 литра и мощност 422 коня. Двигателят е сходен с този на Mercedes-AMG GT, но е дефорсиран от 462 на 422 коня. Агрегатът работи съвместно със седемстепенна автоматична скоростна кутия.

Впечатляващи са и данните за ъгъл на изкачване и спускане, които са 52 и 54 градуса срещу 36 и 27 за стандартната версия на модела с пет врати. Системата за двойно предаване има три блокируеми диференциала, а благодарение на високия клиренс колата може да "гази" във водни препятствия с дълбочина от един метър. 

Технически характеристики за съществуващите генерации на G-klasse , вижте ТУК

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини